INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  UNIREA APRECIATĂ DE ENGLEZI

"Efervescentă, curajoasă, dar neexperimentată"

Articol de - Publicat vineri, 26 februarie 2010 00:00

Evoluţia Urzicenilor din returul cu Liverpool din "16"-imile Europa League a întrunit laude în presa engleză. "Daily Mail" l-a ales omul meciului de Gerrard, fiind singurul notat cu 8, dar s-a arătat generoasă cu elevii lui Levy, care au primit şapte note de 7!


Cei mai buni jucători ai Unirii au fost Apostol, Pădureţu, Frunză, Onofraş, Bordeanu, Fernandes, autorul golului, dar şi Mehmedovici, înlocuitorul căpitanului Galamaz, ieşit accidentat. " Unirea a anulat avantajul lui Liverpool, cu o meritată lovitură. Trupa lui Benitez a fost în pericol şi într-o altă situaţie jenantă dintr-un sezon demn de uitat. Noroc cu torpila lui Mascherano, pe care Unirea cu greu o putea evita. Dar curajoşii români au refuzat să se predea. Insua a fost aproape să devieze în plasă mingea trimisă de Pădureţ tot din corner şi acelaşi micuţ şi agil play-maker l-a forţat pe Reina să se întindă serios ca să evite golul".


"Daily Mirror" a completat: "Liverpool a început la Bucureşti durerosul proces de a se reinventa după acest sezon dezamăgitor. Trupa lui Benitez are însă un lung drum şi victoria cu Unirea, o echipă vie, dar neexperimentată, e doar începutul. Românii n-au fost nătăfleţi şi asta s-a văzut în victoria cu Sevilla de pe acelaşi teren greu, şi ne-au făcut seara dificilă şi deloc confortabilă, preluînd repede conducerea pe tabelă. Unirea a fost efervescentă şi şi-a creat ocazii, dar n-a fost convinsă că le mai poate converti pe tabelă. Repriza secundă a fost un exerciţiu academic pentru Liverpool, mai ales după ce Gerrard a risipit dubiile".


Agenţia Sporting Life a mers pe aceeaşi linie: "Liverpool a evitat o posibilă eliminare jenantă, răsturnînd rezultatul şi trecînd în 'optimi'. Campionii României şi-au creat multe ocazii din faze fixe, la care oaspeţii, cu erori la marcaj, n-au avut replică". Doar BBC a scris critic la adresa Unirii, "o umbră comparativ cu echipa care distrugea pe Rangers. Dar şi aşa a pus mai multe probleme decît se aştepta lui Liverpool. Pădureţu a impresionat cel mai mult de la Urziceni, ce n-a mai reuşit să înscrie. În ciuda startului bun şi de repriză secundă, românii s-au resemnat după golul lui Gerrard şi Liverpool a redus jocul la un antrenament".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  26 Februarie 2010, 16:39

eu zic ca a fost un joc bun, intradevar mai au multe de invatat dar cred ca aseara chiar s-au daruit acestui meci si au incercat sa ne faca sa fim mandrii de ei.

 •  26 Februarie 2010, 16:27

BRAVO UNIREA URZICENI !!! O echipa care stie sa ne faca mandrii ca suntem romani , restul echipelor din Liga 1 sa ia lectii de atitudine si forta de lupta. HAI UNIREA URZICENI !

 •  26 Februarie 2010, 16:25

Ne lipsesc experienta si daruirea, parca se multumesc mereu cu putin, parca nu vor sa dea mai mult.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează