INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FINALA

Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers se înfruntă în finala Europa League » După o jumătate de secol, echipa lui Ianis Hagi poate câștiga al doilea trofeu continental

Plaza de España, Sevilla. Superba capitală a Andaluziei așteaptă finala EL (foto: Guliver/GettyImages)
Plaza de España, Sevilla. Superba capitală a Andaluziei așteaptă finala EL (foto: Guliver/GettyImages)

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2022 14:22 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 15:28

Rangers pot cuceri astăzi, la Sevilla, în fața lui Eintracht Frankfurt, al doilea lor trofeu continental. La o jumătate de secol de la Cupa Cupelor câștigată în 1972. Fără Ianis Hagi, în recuperare după o gravă accidentare.

  • Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers se joacă azi, de la 22:00. 
  • Finala Europa League e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro Arena.

Marți, 17 mai, s-au împlinit 22 de ani de la o mare victorie a duetului Hagi-Popescu. Primul lor trofeu continental la Galatasaray. Cupa UEFA, cucerită la Copenhaga în primăvara lui 2000, după 0-0, 4-1 la penalty-uri în finala cu Arsenal.

Scene șocante în Anglia. Jucător lovit cu capul de un fan: „Nu voi lăsa un gunoi să strice totul”
ANGLIA
Scene șocante în Anglia. Jucător lovit cu capul de un fan: „Nu voi lăsa un gunoi să strice totul”

Mogâldeața Ianis

O zi mai târziu, cei doi se întorceau la Istanbul și Gică apărea într-o poză imposibil de uitat. El și Ianis, de o parte și de alta a cupei. Ianis, o mogâldeață (foto), la un an și jumătate, în echipamentul alb al Galatei.

Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers se înfruntă în finala Europa League » După o jumătate de secol, echipa lui Ianis Hagi poate câștiga al doilea trofeu continental
Gică și Ianis Hagi

Astăzi, la 23 de ani, Ianis s-ar fi putut lupta și el pentru același trofeu, cu Rangers, în ultimul act al Europa League. Accidentarea suferită pe 21 ianuarie, ruptură a ligamentului încrucișat anterior și a ligamentului colateral ale genunchiului drept, i-a interzis acest meci.

„Tricolorul” va fi însă cel mai înfocat fan al albaștrilor împotriva lui Eintracht Frankfurt, la Sevilla, pe stadionul triumfului Stelei '86. „Ramón Sánchez Pizjuán”.

Legendă lui Rangers în vestiar

Glasgow Rangers a sărbătorit, în martie, 150 de ani de la fondarea clubului. Are 55 de titluri de campioană, dar numai un singur trofeu european. Cupa Cupelor, pe 24 mai 1972, 3-2 cu Dinamo Moscova. O finală disputată la Barcelona, pe „Camp Nou”.

După o jumătate de secol, rangerii sunt aproape de altă performanță. Tot în Spania, în capitala Andaluziei.

Căpitanul The Light Blues în urmă cu 50 de ani era John Greig, o legendă pe „Ibrox”. Jucător numai la Rangers (1961-1978), antrenor numai la Rangers (1978-1983) și conducător la Rangers. Din mai 2015, este președinte onorific pe viață, cu rol de ambasador. Pe 11 septembrie, va împlini 80 de ani.

Pe Greig l-a adus actualul manager, Giovanni van Bronckhorst, în vestiarul echipei, să le vorbească jucătorilor în săptămâna dinaintea finalei.

„John povestește acel succes în fiecare zi din 1972. Ador să-l avem în mijlocul nostru”, spune Van Bronckhorst. „Le-am zis băieților că asta e șansa lor să intre în istorie. Și să transmită și ei povestea victoriei peste 10, 20 sau 30 de ani”.

În patru zile, The Gers joacă două finale. Europa League și Cupa Scoției, sâmbătă, cu Hearts. Vor să le câștige pe ambele.

Citește și alte articole:

Iau cu asalt Sevilla » Peste 150.000 de suporteri fac deplasarea pentru Frankfurt - Rangers. Gică Hagi va fi prezent și el la finala Europa League

LIVE DE LA 22:00 Eintracht Frankfurt - Rangers, finala Europa League » Echipe probabile + cele mai tari cote

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  18 Mai 2022, 17:01

... „echipa lui Ianis Hagi”... I-o fi lăsat-o tac-su moștenire...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close