INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

EXCLUSIV Steaua e campioana investițiilor » Diferență astronomică între roș-albaștri și adversarele din Europa League

George Becali n-a ținut cont de bani și a transferat tot ce-a fost mai bun din România // FOTO: Cristi Preda
George Becali n-a ținut cont de bani și a transferat tot ce-a fost mai bun din România // FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 04 septembrie 2017 10:15

Banii pe care Gigi Becali i-a băgat în transferuri le lasă mult în urmă pe cele trei adversare cu care vicecampioana va juca în grupele Europa League din acest sezon, Hapoel Beer Sheva, Viktoria Plzen și Lugano. 

FCSB mai are fix 10 zile până la debutul în Europa League, iar steliștii par favoriți măcar din punctul de vedere al sumelor de bani pe care Gigi Becali le-a investit în echipă în ultimele 8 sezoane! Steliștii au adus jucători pe care au plătit 6,6 milioane de euro, de 6 ori mai mult decât primul adversar, Viktoria Plzen.

"Suntem foarte dezamăgiți pentru că vom juca din nou împotriva Stelei... Sunt cei mai buni adversari, cei mai duri. O știe toată lumea pe Steaua, chiar o să ne fie foarte greu în fața lor", recunoaște Pavel Vrba, antrenorul lui Plzen. Calculând transferurile făcute de Plzen, Lugano și Hapoel, acestea au adus jucători pe care au plătit doar 2,6 milioane de euro, cu patru mai puțin decât a făcut-o vicecampioana României.

De 4 ori mai mult decât Plzen

Tocmai din acest motiv, Gigi Becali e optimist și crede că va ajunge ușor în primăvară. "Ne calificăm de pe primul loc în grupa asta. Facem 18 puncte! Echipele astea sunt pentru noi cum am fost noi pentru Sporting. Pregătiți-vă de primăvară! Vom avea 40.000 de oameni la fiecare meci. Coman, Alibec și Budescu vor face spectacol și vor aduce oamenii la stadion! Nu prea mă mai interesează coeficientul țării. Pe noi ne avantajează sistemul de anul viitor. Noi vom face față cu siguranță anul viitor în Champions League! O să vedeți voi cine este cu adevărat Steaua București și nu o să mai comenteze toți despre echipa asta", spune Becali.

Gazeta a făcut o analiză detaliată pentru ultimele opt sezoane competiționale, iar suma pe care roș-albaștrii au scos-o din conturi pentru transferuri e impresionantă!

41 de milioane de euro, de 4 ori mai mult decât adversarul de pe 14 septembrie de la București. Cehii de la Plzen cu băgat în transferuri aproape 11 milioane de euro, în timp ce Hapoel Beer Sheva doar 3,3 milioane. Cel mai prost la acest capitol stau elvețienii de la Lugano, care n-au investit nici măcar un milion de euro în jucători. Antrenorul elvețienilor, Pierluigi Tami, e conștient de misiunea imposibilă pe care o au:

"Echipele pe care le vom întâlni, chiar dacă cineva ar putea spune că nu sunt foarte mari, sunt adversare care merită tot respectul. Lugano nu are experienţă internaţională, iar acest lucru ar putea reprezenta «o capcană»".

Sunt șefi și la vânzări

Capitolul investiții nu este singurul la care Steaua strălucește! Vicecampioana n-are rival nici la vânzarea de jucători pe sume impresionante. 9,8 milioane de euro pe Nicușor Stanciu de la Anderlecht, 9,5 milioane de euro pe Vlad Chiricheș de la Tottenham și 6,8 milioane de euro pe Gardoș de la Southampton. Iar exemplele ar putea continua cu Ovidiu Petre, Boldrin sau Cristi Tănase.

Aproape în fiecare perioadă de transferuri din ultimii ani, în vistieria clubului roș-albastru au intrat milioane bune, dar mare parte din sumele respective au fost reinvestite an de an! În cele 8 sezoane analizate de Gazetă, steliștii au vândut fotbaliști de 55 de milioane de euro, o sumă impresionantă în comparație cu ce-au făcut adversarele din grupă.

Cât au investit cele patru echipe în transferuri în ultimele opt sezoane

Sezonul Steaua Lugano Plzen Hapoel
2017-2018 6,60 0,4 1,00 1,20
2016-2017 6,70 0,4 1,25 1,50
2015-2016 2,55 0 0 0
2014-2015 2,10 0 1,35 0,1
2013-2014 3,35 0 1,35 0,5
2012-2013 3,65 0 2,64 0
2011-2012 7,85 0,1 1,40 0
2010-2011 8,20 0 1,45 0
TOTAL 41,00 0,9 10,44 3,30

*sumele sunt exprimate în euro

Citește în varianta tipărită  Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală care este cel mai bun cotat din lotul fiecărei echipe, cât au vândut cele patru echipe din în ultimele opt sezoane, dar și ce șanse îi dau casele de pariuri Stelei pentru grupele Europa League

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
balauru48
balauru48  •  04 Septembrie 2017, 17:27

Trebuia sa apara iar un articol-fituica care sa-l laude pe ciobanul din pipera si clona fcsb ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10212383966248437
Laurentiu Vrabie  •  04 Septembrie 2017, 16:24

F adevarat ca Gh Becali a cumparat cam tot ce era mai bun, dar de aici si pana a zice ca pe d-nul Becali e cel mai bun investitor... e cale lunga... A declarat chiar el ca il intereseza banii si sincer asta se si vede. Echipa este una de mercenari cu un antrenor de liga 4, daca te duce capul si vrei rezultate imediate fara sa cresti tu pepiniera ta, iti iei si antrenor bun. Pb lui cu stema si numele spune multe despre educatia sa, putea sa le ia lejer la un moment dat dar vanitatea e mare. Da e singurul "berbec" cu bani care mai castiga ceva prin europa din cand in cand dar f prost ca si strategie. Omul nu intelege sa faca o investitie pana la capat, sa stea pe plaja si sa ceara doar rezultatele si sa discute performantele dupa un ciclu... ne place can-can-ul, balacareala TV.

sooos1ck
sooos1ck  •  04 Septembrie 2017, 15:47
Postat de Alex Slaniceanu pe 04 Septembrie 2017, 13:59

Hahahah, astia calculeaza combinatiile lui Jiji...Se vede ca sunt oameni de fotbal, ca unul nu aminteste ca dintre cele 4 echipe doar FCSB n-are stadion sau ca Be'er Sheva are 12000 de abonati!!!! Nu trebuie sa fii antiroman dar cand ce hal de prostii debiteaza unii chiar ajungi sa-ti doresti ca pe FCSB s-o bata toti in grupe sau ca nationala Romaniei sa fi pierdut meciul cu Armenia pentru ca niste rezultate mincinoase nu fac decat sa umfle tarata in smecherii care fac bani din fotbal sau in niste pseudo-suporteri cu foamea-n gat si pusi mereu pe scandal. Sa-mi spuna si mie cineva: in afara de un autocar cu cruce pe el si niste jucatori...ce mai are FCSB? Intre timp, undeva in liga 4, Rapid joaca cu 7000 de suporteri pe stadion. Nici asta nu va zice nimic? Lugano, Viktoria si Hapoel sunt echipe extrem de iubite de oamenii din orasele lor pe cand FCSB e o struto-camila a nimanui, sustinuta de niste debusolati care peste 4-5 ani vor trece imediat la adevarata Steaua. Mai mult decat atat, campioana blaturilor si a cheltuielilor nu avea ce sa caute in prima liga dar...aici e noul Afganistan al fotbalului, unde se poate orice daca stii unde sa cotizezi.

E foarte trist sa suferi atata dupa Steaua

Vezi toate comentariile (14)
Comentează