INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC ZURICH - STEAUA, AZI, 22:05, DOLCE1, GSP.RO

Fabrica de vedete » Adversara Stelei a lansat în fotbalul mare jucători de calibru

Blerim Dzemaili, 30 de ani, e cotat la 3,5 milioane de euro conform transfermarkt.de
Blerim Dzemaili, 30 de ani, e cotat la 3,5 milioane de euro conform transfermarkt.de

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2016 00:00

FC Zurich a propus scenei europene un număr impresionant de jucători importanți în ultimele sezoane, printre care se numără Ricardo Rodriguez, Mehmedi, Dzemaili, Inler sau Drmici.

Prezentul este destul de sumbru pentru cei de la FC Zurich. Una dintre cele mai mari echipe ale Elveției traversează o perioadă neagră a istoriei prin retrogradarea la finalul sezonului trecut în liga secundă, însă nu întotdeauna situația a fost atât de proastă pentru trupa din cel mai mare oraș al Elveției.

De-a lungul anilor, oamenii din managementul clubului și-au demonstrat iscusința. Fie că a fost vorba de jucători din propria pepinieră sau de fotbaliști transferați la echipă, pe la formația din Zurich au trecut în ultima vreme jucători care au plecat pe bani buni în campionatele puternice ale lumii și care și-au demonstrat în repetate rânduri valoarea.

Zurich nu este un club care să își permită să păstreze jucătorii de talie europeană și a fost nevoit să renunțe la super-fotbaliști din pricina faptului că s-ar fi putut plafona la această echipă.

Printre cele mai sonore nume care au îmbrăcat tricoul bleu-alb în ultimele sezoane se află Ricardo Rodriguez, fundașul stânga de la Wolfsburg, considerat printre cei mai buni apărători de bandă din lume și evaluat la 25 de milioane de euro.

Linia de mijloc a oferit cele mai interesante nume pe "tarabele fotbalistice" în ultima vreme: Admir Mehmedi, 25 de ani, ajuns la Leverkusen de la Freiburg în vara trecută pe 8 milioane de euro, Belrim Dzemaili, 30 de ani, ale cărui transferuri din carieră au însumat 22,5 milioane de euro, sau Gokhan Inler, 30 de ani, care în 2011 a fost vândut de Udinese la Napoli pentru 18 milioane de euro.

Cu toate acestea, capitolul la care elvețienii nu au excelat niciodată a fost postul de portar, unde nu au reușit să dea nicio lovitură în ultimii zece ani.

Dacă elvețienii și-ar fi permis să își păstreze toți jucătorii valoroși pe care i-au cedat în ultimii ani, trupa lui Uli Forte ar fi putut reprezenta o formație redutabilă ce probabil ar fi putut emite pretenții la performanțe europene.

În afara retrogradării absolut surprinzătoare de anul trecut, elvețienii și-au dovedit priceperea pe plan financiar, aceștia aducând în vistierie 46,5 milioane de euro doar din vânzarea de jucători în ultimele 10 sezoane.

Cum ar fi arătat echipa lui FC Zurich dacă și-ar fi păstrat cei mai buni jucători
Portar: -
Fundaşi: Pedro Henrique (Rennes), Steve von Bergen (Young Boys), Nico Elvedi (B. Monchengladbach), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg)
Mijlocaşi: Admir Mehmedi (Leverkusen), Blerim Dzemaili (Bologna), Gokhan Inler (Beșiktaș), Kanga Akale (retras)
Atacanţi: Raffael (B. Monchengladbach), Josip Drmici (B. Monchengladbach)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează