INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATHLETIC BILBAO - DINAMO, AZI, 21:45, TVR1, GSP.RO

Fără victorie de 2.190 de zile » Pe cine învingea Dinamo în ultima victorie europeană: marcatorii din acel meci s-au retras!

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 03 august 2017 17:27

Dinamoviștii speră la o minune înaintea returului de pe San Mames cu Athletic Bilbao, însă jucătorii lui Cosmin Contra au o misiune infernală: au nevoie de un rezultat pozitiv (inclusiv un egal, 2-2 sau mai mult) pe un teren pe care doar Real Madrid a câștigat în 2017. 

Un alt motiv de îngrijorare pentru Dinamo este că, spre deosebire de meciul tur, când Athletic a menajat mai mulți titulari, echipa bască se va baza în această seară pe cel mai bun prim "11". 

În plus, dinamoviștii au un bilanț extrem de slab în meciurile din deplasare din Europa din preliminarii: roș-albii nu s-au mai impus pe teren străin de șase ani, din 2011, când învingeau în deplasare formația croată Varazdin, tot în turul III din Europa League, scor 2-1

Dănciulescu și Cătălin Munteanu, ambii retrași între timp, marcau atunci pentru Dinamo, care se califica în play-off, unde a fost surclasată însă de Vorskla Polatava (3-5 la general).

Victoria din 2011 de la Varazdin reprezintă, implicit, și ultima victorie a lui Dinamo în Europa, fie că vorbim de meciuri disputate pe teren propriu sau în deplasare.

Cum a arătat Dinamo atunci: Bălgrădean - Rus, Scarlatache, Moți, Diabate - Torje, Kone, C. Munteanu, Alexe (B.Pătrașcu 64) - Dănciulescu, Niculae (90. Țucudean)
Rezerve: Curcă, G. Păun, Cazacu, Mușat, Stănescu
Antrenor: Liviu Ciobotariu

  • Athletic Bilbao - Dinamo e azi, de la 21:45. Duelul va fi liveTEXT pe TVR și în direct la TVR1. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1

Echipă de start Dinamo: Penedo - Romera, Katiskas, Nedelcearu, St. Filip - Nascimento, Mahlangu - Hanca, Rivaldinho, Salomao - Nemec

Echipă probabilă Athletic Bilbao: Herrerin - De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Vesga, Benat - Susaeta,  Raul Garcia, Munian - Aduriz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1355676901197401
Laurian Silviu Simionovici  •  04 August 2017, 08:45

Pentru cine a scris articolul, tu nici nu erai nascut cand Dinamo invingea pe Real Madrid si pe Atletico Madrid!

respect2014
respect2014  •  03 August 2017, 18:15

Macar sa jucati frumos. Ca tot iesiti. Jucati in asa fel incat sa fiti mandri voi. Oricum va doresc bafta.

killertits
killertits  •  03 August 2017, 18:12

Mdea, si cu ziua de azi se fac 2191

Vezi toate comentariile (3)
Comentează