INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

FCSB, experiment unic în Europa » Nicio altă echipă din topul continental nu a mai făcut așa ceva

Articol de - Publicat sambata, 01 septembrie 2018 09:06

Strategia care a condus la eliminarea FCSB nu mai e întâlnită în fotbalul de acest nivel. Joi seară, nicio altă echipă n-a mai folosit un portar de 19 ani. Becali a forțat apariția lui Vlad, pentru asta l-a dat afară pe Stăncioiu.

FCSB a crezut că va putea să obțină și rezultate, și bani din vânzarea unui portar promovat artificial la nivel înalt doar pentru a-i fi sporită cota de piață. Calculul a fost greșit, Andrei Vlad a gafat decisiv joi seară, la singurul gol marcat de Rapid Viena, și și-a scos echipa în afara grupelor Europa League.

Stăncioiu îi încurca

Dică a căutat să-l apere pe portar după meci: "Va veni vremea când Vlad va apăra meci de meci, o să devină un portar foarte bun". Becali povestise că și Mihai Stoica i-a transmis că Andrei era oricum foarte afectat, că nu mai era cazul să fie doborât și cu critici agresive.

Gafa goalkeeperului care a scos o minge îndreptată spre aut și a adus-o în fața porții la golul austriecilor nici nu este neapărat de condamnat. Pentru că nu lui Vlad i-a aparținut strategia aceasta, nu el a hotărât că FCSB era dispusă să-și asume riscurile.

Clubul avea înaintea sezonului doi portari cu experiență mare: pe Bălgrădean și pe Stăncioiu. Primul a absentat joi din cauza unei accidentări pe care a suferit-o cu Viitorul, în etapa din weekendul trecut.

Al doilea a fost dat afară tocmai ca să apere Vlad, care trebuia să fie expus și vândut la un moment dat pe bani mulți. "S-au dat niște bani pe Andrei când a fost adus de la Craiova, așa că era important ca el să fie al doilea portar din lot, nu al treilea", a recunoscut Dică.

Nimeni nu mai procedează așa

Accidentarea lui Bălgrădean în partida relaxată cu Viitorul, câștigată cu 4-1, și despărțirea de Stăncioiu, recrutat între timp de Universitatea Craiova, au condus la titularizarea lui Vlad. Iar portarul tânăr a gafat. S-au legat atâtea decizii și evenimente încât rezultatul de joi poate părea și un produs al unor coincidențe.

Planul steliștilor rămâne ciudat și riscant, și dincolo de eliminarea din Europa League cauzată de portar. Dovada: nicio altă formație din Europa League nu a folosit un portar de vârsta lui Vlad sau mai mic. N-a existat vreun goalkeeper de 19 ani. Un turc de 20 de ani, de la Beșiștaș, Yuvakuran, constituie și el o excepție. În rest, "numărul 1" a fost mai în vârstă peste tot.

272 de meciuri are Stăncioiu la formațiile pentru care a apărat în carieră: Sportul Studențesc, CFR, ASA Târgu Mureș, FCSB. Vlad, pe care steliștii l-au preferat în detrimentul lui Edi, e mai tânăr cu 18 ani și a bifat doar 7 partide în campionatul de seniori

38 de aniare cel mai bătrân portar folosit ca titular joi în Europa League. E chiar un fost goalkeeper din Liga 1, Milos Buchta, ex-Rapid și Gaz Metan Mediaș. El a apărat la Sigma Olomouc, învinsă la Sevilla, 3-0 pentru spanioli

"Lobonț a apărat ca titular în prima ligă de la 19 ani, dar el era un fenomen, arăta o maturitate ieșită din comun, uimea pe toată lumea cu calmul și cu curajul. Nu pare să fie cazul și cu Vlad. Nici comentariile lui Dică de după meci nu mi s-au părut în regulă, a vorbit ca un microbist, nu ca un antrenor"
Nana Falemi, la ProX

"Păcatul" pe care și-l reproșează Becali

FCSB l-a achiziționat pe Vlad de la Craiova după un singur meci bifat de portar în prima ligă, o înfrângere cu Viitorul, 0-1, într-o partidă în care și-a făcut loc în echipă deoarece patronul Rotaru ordonase să joace rezervele, ca să faciliteze astfel victoria dobrogenilor, implicați în lupta pentru titlu cu "dușmanul" lui, Becali.

Steliștii au fost impresionați de Vlad și au reușit să-l ia după ce portarul și agentul lui, Anamaria Prodan, i-au amenințat pe olteni că juniorul nu mai era interesat să continue la Craiova, indiferent de negocieri. Universitatea a acceptat 400.000 de euro și l-a lăsat la București. "Eliminarea e din cauza păcatelor mele, m-a pedepsit Dumnezeu fiindcă l-am furat pe Vlad de la Craiova! Dacă era cu adevărat "Messi al portarilor", cum am crezut eu, ar fi rămas în Oltenia", se vaită Gigi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  02 Septembrie 2018, 00:32
Postat de Francisc Dascal pe 01 Septembrie 2018, 13:05

Dl.GIGI BECALI urmariti evolutiile lui STRATON are talie,gabarit si a aparat excelent in etapele curse.

da, si 45 de ani si 5 luni! e de viitor, pustiul!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  02 Septembrie 2018, 00:30
Postat de sange_alb.rosu pe 01 Septembrie 2018, 14:09

"Nicio alta echipa din topul european..." hahahahaha Asta suna ca si cum fcsb ar fi in topul european. Adica stai.... fcsb chiar este in topul european si inca pe primul loc. Doar ca e la capitolul echipelor cu cel mai lung sir de infrangeri in cupele europene. Stiu, toti fcsb-istii vor dezgropa mortii cu nu stiu ce echipe au batut pe Dinamo, sau vir spune ca Dinamo nici macar nu a ajuns acolo ca sa ia bataie... dar eu zic ca mai bine stai acasa decat sa fii ciuca batailor in Europa.

sunt cateva comentarii hilare pe aici,altele ridicole! ca fcsb nu e in topul european sunt de acord! dar sa faci misto de unu care ia numai 9 si 10 pentru ca a luat un 4 sau 5, tocmai tu, care ai 4 pe linie, e de clasa a 3-a! si ca ridicol si ca nivel de inteligenta!

cneius
cneius  •  01 Septembrie 2018, 19:04
Postat de sange_alb.rosu pe 01 Septembrie 2018, 14:09

"Nicio alta echipa din topul european..." hahahahaha Asta suna ca si cum fcsb ar fi in topul european. Adica stai.... fcsb chiar este in topul european si inca pe primul loc. Doar ca e la capitolul echipelor cu cel mai lung sir de infrangeri in cupele europene. Stiu, toti fcsb-istii vor dezgropa mortii cu nu stiu ce echipe au batut pe Dinamo, sau vir spune ca Dinamo nici macar nu a ajuns acolo ca sa ia bataie... dar eu zic ca mai bine stai acasa decat sa fii ciuca batailor in Europa.

Ce cauti sa comentezi la o stire despre o echipa care ti-e antipatica ?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează