INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - MILSAMI ORHEI

FCSB - MILSAMI ORHEI // Neplătiți de trei luni, patron fugit cu miliardele: „A amanetat și stâlpii de pe marginea străzilor”

Antoniuc, cel mai bine cotat de la Milsami, valorează 400.000 de euro. Stelistul Man face 5,5 milioane de euro
Antoniuc, cel mai bine cotat de la Milsami, valorează 400.000 de euro. Stelistul Man face 5,5 milioane de euro

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2019 09:24

FCSB n-ar trebui să aibă probleme cu Milsami Orhei. Moldovenilor nu le-au mai fost achitate salariile și fiindcă Ilan Șor, proprietarul clubului, a dispărut cu 3 miliarde de dolari luați din trei bănci.

  • FCSB  - Milsami Orhei se joacă joi, de la ora 21:30, în direct pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro

Ar fi cu adevărat un dezastru și o rușine ca FCSB să se împiedice de Milsami Orhei. A treia clasată din Moldova a fost campioană în trecut și a eliminat-o pe Ludogoreț din preliminariile Champions League, însă rezultatele acelea nu constituie indicii corecte despre nivelul la care se află echipa acum. Care e realitatea?

„A amanetat și stâlpii de pe marginea străzilor”


Patronul Ilan Șor

Jucătorii nu au încasat salariile de trei luni și viitorul clubului e incert. Schimbarea care a aruncat-o pe Milsami în criză: a dispărut patronul! Jurnalistul moldovean Sandu Grecu știe bine situația de la Orhei și explică evenimentele de film: „Patronul Ilan Șor a fugit din Moldova și a fost condamnat în lipsă la șapte ani de închisoare pentru că a furat din trei bănci trei miliarde de dolari. În 2015 devenise primar în Orhei, după ce echipa, cu el la comandă, câștigase campionatul. Ce a urmat? A încasat miliarde de dolari din bănci prin credite obținute cu garanții false. A girat și stâlpii de lumină de pe străzile din oraș!”. Presa a denumit afacerea „Furtul miliardului” și Șor s-a făcut nevăzut ca urmare a evenimentelor ca un scenariu pentru o continuare la „Casa de Papel”, serialul spaniol despre o gașcă de hoți-socialiști care pun stăpânire pe monetăria statului și se apucă să-și tipărească bancnote la discreție.

„Mai au datorii și din 2014!”

Ziaristul e amuzat că faptele de la Orhei par neverosimile: „Vi se pare că aveți probleme în România pentru că nu prea știți cum stă treaba în Moldova și nu vă raportați la situația de acolo. Când ajung la București, eu simt că am intrat în Europa civilizată, până și drumurile îmi par excelente!”.

„Bugetul anual de la Milsami e de un milion de euro, însă nu ajung toți banii la jucători. Mai există și acum restanțe din urmă cu cinci ani, când echipa a câștigat campionatul!”, explică Sandu Grecu. El consideră că lotul este „valoric, al doilea din Moldova după cel al lui Sheriff”, deși adversara FCSB e clasată a treia, depășită și de Sfântu Gheorghe, care a învins-o cu 2-0 în meciul direct.

61,97%din totalul voturilor a obținut Ilan Șor în 2015, când a devenit primar în Orhei, înainte să dispară cu banii și să fie condamnat. Născut la Tel Aviv, el are 32 de ani

Cel mai periculos: Antoniuc

Milsami nu are mulți jucători cu cote interesante. Vedeta e Alexandru Antoniuc, 30 de ani, un mijlocaș lateral cu 44 de selecții în naționala Moldovei, pentru care a marcat trei goluri. În cel mai bun moment al carierei, Antoniuc a evoluat pentru Rubin Kazan, unde a petrecut trei sezoane și a bifat numai trei prezențe în campionatul din Rusia. Antoniuc are 15 meciuri și 5 goluri în ediția asta a campionatului din Moldova.

„Astra a luat un fundaș foarte bun!”

Unul dintre titularii lui Milsami a semnat recent cu Astra. Dinu Graur, 25 de ani, e fundaș dreapta și are 9 meciuri în echipa națională. „Graur e un «lateral» tehnic, foarte bun pentru atac. Astra și-a luat un fotbalist foarte bun, pe care se va putea baza. Sigur, cu condiția să nu se schimbe antrenorul curând și să vină cineva care să nu-l agreeze pe moldovean”, crede ziaristul Grecu. La Giurgiu tocmai a semnat Dan Alexa, retrogradat la finalul sezonului trecut cu Dunărea Călărași. Alexa, cu trei retrogradări în carieră, l-a înlocuit pe Costel Enache, care calificase echipa în play-off. „Fostul” a ajuns la Hermannstadt.

26de puncte are Milsami în liga din Moldova după 15 etape. E pe locul al treilea, la două puncte sub Sfântu Gheorghe și la 13 în spatele liderului Sheriff. Antrenor e Veaceslav Rusnac, 43 de ani

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
andrei.f
andrei.f  •  11 Iulie 2019, 06:36

Va s-a zica, astia au elimina Ludogoret dar sunt ca si batuti. Ciudat articol !

fairplayromania
fairplayromania  •  10 Iulie 2019, 15:01

Lasă că îi plăteşte nea Gigi pe moldoveni, le dă la plecare si vre-o 2-3 kg de brînză si scapă de ruşine fcsb. Să vedem în turul următor cind dau piept războinicii inter stelari cu echipe platite la zi....

mir21
mir21  •  10 Iulie 2019, 14:54

Calmati-va mai astia de comentati aiurea, credeti ca fc talpa va ajunge vreodata in liga 1 fara a fi data unui privat?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close