INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - SLOVAN LIBEREC

FCSB - SLOVAN LIBEREC. Fie 0-3 la „masa verde”, fie simulacru de echipă! Gazeta a analizat toate scenariile pentru meciul de joi

FCSB a mai pierdut 5 jucători pentru meciul cu Slovan Liberec, iar lista celor infectați a ajuns la nu mai puțin de 14. +16   FOTO
FCSB a mai pierdut 5 jucători pentru meciul cu Slovan Liberec, iar lista celor infectați a ajuns la nu mai puțin de 14.

Articol de , - Publicat marti, 22 septembrie 2020 17:23 / Actualizat marti, 22 septembrie 2020 19:51

FCSB a mai pierdut 5 jucători pentru meciul cu Slovan Liberec, iar lista celor infectați a ajuns la nu mai puțin de 14.

Săptămâna europeană a FCSB-ului a debutat cu o veste extrem de proastă. Încă un fotbalist s-a adăugat pe lista celor care au fost testați pozitiv cu coronavirus. E vorba despre Alex Buziuc, care s-a simțit rău luni, a acuzat simptome specifice acestui virus, motiv pentru care a mers să-și facă testul. Rezultatul a fost pozitiv, astfel că a ieșit și el din calcule pentru joi seară. 

Veștile rele au continuat să se succeadă. La testarea pe care lotul FCSB-ului a făcut-o astăzi, au ieșit pozitivi alți 4 jucători, iar trei dintre ei urmau să fie titulari joi: Crețu, Briceag și Moruțan. Chiar și Florinel Coman s-a infectat, însă el oricum nu ar fi putut să evolueze din cauza accidentării pe care a suferit-o în turul precedent din Europa League, cu Backa Topola. 

Numărul total al fotbaliștilor de la FCSB care au fost declarați pozitiv se ridică acum la nu mai puțin de 14! Practic un întreg lot cu care s-ar putea aborda, pe normele UEFA, un meci european. Ca și cum n-ar fi suficient numărul foarte mare al celor scoși din calcule pentru confruntarea europeană, FCSB s-a ales și cu multe probleme medicale. Mai vechi sau mai noi, iar unii dintre jucători ar fi fost în acest moment, dacă erau valizi, oameni de bază, în frunte cu Coman, Nedelcu și Oaidă.

În aceste condiții, opțiunile staff-ului tehnic sunt atât de limitate, încât există doar două scenarii posibile: 

  • 1. Forfait FCSB și 0-3: Protocolul UEFA pentru apariția de cazuri Covid-19 prevede o condiție obligatorie pentru ca o echipă să poată disputa un meci: să aibă valizi, dintre cei înscriși pe tabelul trimis la UEFA, cel puțin 13 fotbaliști, dintre care minimum un portar. FCSB ar putea anunța forul de la Nyon că nu dispune de jucători suficienți, caz în care Comisia de Disciplină de la UEFA va decide 3-0 la masa verde pentru Liberec.
  • 2. Să joace cu copiii: A doua variantă și cea la care va apela probabil FCSB e să se prezinte joi la meci cu tot ce are negativ dintre jucătorii de la prima echipă, dar și pe cei de la echipa a doua. Lista pe care FCSB a trimis-o la UEFA conține practic și fotbaliștii de la FCSB II, astfel că variantele gen Ardelean, Octavian George Popescu, Trif sau alții ca ei ar putea să facă parte din lot. Chiar și așa însă, alcătuirea unui prim 11 ar presupune dificultăți majore. O posibilă linie defensivă ar fi formată din Simion, Cană, Botezatu și Panțâru

LISTA CELOR 20 ABSENȚI

  • Cei 14 pozitivi cu Covid-19: Vlad, Miron, Cristea, Ovidiu Popescu, Vână, Olaru, Pandele, Tănase, Buș, Buziuc, Crețu, Briceag, Moruțan, Coman
  • Cei care sunt accidentați: Fl. Coman, Târnovanu, Nedelcu, L. Filip, Soiledis, Șut, Oaidă

Echipa absenților ar fi mai bună :(

Dintre fotbaliștii indisponibili, FCSB ar construi o echipă care ar arăta mult mai bine decât ceea ce ar putea să pună în teren împotriva lui Slovan: Vlad - Crețu, Miron, Cristea, Soiledis - Olaru, Nedelcu, Ov. Popescu - Tănase, Buș, Fl. Coman 

Cum ar putea arăta primul 11: 

  • Straton - Pantea, Simion, Cană, Panțâru - Fl. Tănase, Perianu, R. Ion - Man, Ad. Petre, Horșia

9 jucători U21ar avea FCSB în teren dacă va evolua în această formulă, singurii născuți mai devreme de 1 ianuarie fiind Straton, 30 de ani și Panțâru, 24 de ani

Marți s-au testat la Gigi Becali! Miercuri îi testează UEFA 

Tot lotul FCSB-ului a realizat astăzi o nouă testare. Inclusiv cei care săptămâna trecută care au ieșit pozitivi. Teste au fost realizate la clinica lui Gigi Becali. Motivul principal al testării este că protocolul UEFA obligă o echipă cu jucători pozitivi să obțină un alt test negativ, înaintea testării oficiale cerută de forul de la Nyon! 

În cursul zilei de mâine va urma un alt set de test, cel obligatoriu în cadrul Protocolului UEFA, iar forul de la Nyon impune pentru fiecare țară un anumit laborator. Pentru România, acesta este Synlab.

Absența lui Buziuc: pierdere sau câștig?

FCSB nu-l va putea folosi pe Buziuc cu Slovan, însă ieșirea din scenă a atacantului adus în vară de la Clinceni nu pare să fie, cel puțin, din perspectiva randamentului, o mare pierdere. Deși a evoluat în fiecare meci de până acum al roș-albaștrilor, vârful a avut foarte puține realizări: a marcat un singur gol, cu Șirak și a oferit un assist, la al 3-lea gol cu FC Argeș, însă golul trebuia anulat fiindcă Buziuc se afla în ofsaid când a jucat balonul. 

Și celelate cifre din monitorizarea InStat sunt departe de cele ale unui fotbalist cu pretenții de FCSB și de cupele europene: are o medie de sub două șuturi pe meci trase spre poartă și chiar de sub unul pe meci în privința celor cadrate. Are un procentaj extrem de scăzut al duelurilor câștigate, doar 36%, iar în cele 312 minute bifate până acum nu a realizat nici măcar un dribling. 

Concluzia tuturor parametrilor: indexul Instat e și el foarte mic, 228, aproape identic cu cel pe care l-a avut în tricoul Clinceniului sezonul trecut, club care era nou-promovat și care s-a luptat pentru evitarea retrogradării.

+12 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB: 

UPDATE 5 fotbaliști de la FCSB, printre care și Florinel Coman, testați pozitiv cu coronavirus! Misiune imposibilă cu Slovan Liberec!

FCSB. Mihai Stoica, dat de gol? Fotografie controversată postată pe Facebook, la prima apariție după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
105662257060988
Eugen Qy  •  23 Septembrie 2020, 03:42
Postat de Traian Pavelescu pe 22 Septembrie 2020, 18:17

Au apărut din nou infestații cu fasole la cazan expirata, abandonată de armata roșie in magazia cazarmii sportive anacronice! Cât de penibil sa fi sa msi susții in 2020 o echipa amatoare de unitate militară sovietoida? In ce tari UE mai exista cluburi militare in sportul de performanta și mai ales galerie de cazarma! Soldățeii ridicoli ai Cazematei din Ghencea sunt rasul galeriilor serioase din Europa, dar pe ei nu-i interesează ei rămân fideli ordinului comandantului!

Chiar nu realizezi cat de penibil esti cu toate clonele tale ? Te-ai bagat in seama desi nu era vorba de cazarma sau de alte alea. Ai dat cu mucii-n fasole cum spune prietenul tau gb ! Ori frustrarea ti-e atat de mare ca incurci ciocolata cu ambalajul ! fc fcsb nu e STEAUA ! DECI nu ai nimerit nici macar adresantul de data asta ! De fapt la tine si daca e vorba de canotaj sau popice, ori turca viteza, tu intri in vorba si comentezi ce iti roade sufletu-ti negru ! Frustrarile infinite, cred ca nu te lasa nici sa dormi ! Aprinde o candela spala-te pe dinti si spune din tot sufletul o rugacine , ca sa iti usurezi sufletul sa nu mai tii acolo povara tuturor neimplinirilor tale sau du-te la un psiholog sa discutati sa te lamureasca si sa redevii cel ce erai inainte de noianul frustrarilor care te macina de zor !

robotzel
robotzel  •  22 Septembrie 2020, 21:32
Postat de sirius8121955 pe 22 Septembrie 2020, 19:50

Cum naiba se intimpla tocmai in preajma meciurilor in cupele europene, vad ca adversarii nostri nici una dintre echipe cu care jucam prin europa, n-au nici un fel de probleme, numai noi cu probleme majore intotdeauna si acasa si afara, anul trecut nu puteam incropi un 11 din cauza accidentarilor pina am ajuns pe ultimul loc acuma in europa si acasa tot noi sintem in prim plan cu nenorocirile!!!!????

Amatorism. Asta înseamnă. Cum sunt atâția bolnavi? Numai Gigi știe.

sirius8121955
sirius8121955  •  22 Septembrie 2020, 19:50

Cum naiba se intimpla tocmai in preajma meciurilor in cupele europene, vad ca adversarii nostri nici una dintre echipe cu care jucam prin europa, n-au nici un fel de probleme, numai noi cu probleme majore intotdeauna si acasa si afara, anul trecut nu puteam incropi un 11 din cauza accidentarilor pina am ajuns pe ultimul loc acuma in europa si acasa tot noi sintem in prim plan cu nenorocirile!!!!????

Vezi toate comentariile (45)
Comentează