INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BACKA TOPOLA - FCSB

EXCLUSIV VIDEO + FOTO Gazeta Sporturilor a vizitat Zenta, locul unde se joacă Topola - FCSB! Stadion de Liga 3, fără Covid-19 și o istorie interesantă a orașului

FOTO: Cristi reda +14   FOTO
FOTO: Cristi reda

Articol de , - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 19:33 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 21:19

Zenta, orașul unde FCSB o va întâlni pe Backa Topola, are o istorie interesantă. Din fericire, e într-o țară ce pare să fi depășit vârful pandemiei de Covid. Stadionul e micuț, vechi, demn de Liga a 3-a din România. E salvat însă de un gazon impecabil.

  • FCSB e programată să joace joi, de la ora 22:00, cu Backa Topola, în turul 2 preliminar al Europa League. 

Orașul Zenta e locul prin care FCSB e nevoită să treacă în drumul spre mult visatele grupe ale Europa League. Urbea "adoptivă" pentru Backa Topola până când injecția de capital dinspre Guvernul maghiar se va transforma într-un stadion nou, modern, așa cum e și în cazul lui Sepsi la noi. 

Zenta e un oraș mic, liniștit, de ceva mai mult de 20.000 de locuitori. În partea de est e străbătut pe toată lungimea de râul Tisa și a rămas în istorie ca locul bătăliei pierdute de Imperiul Otoman în încercarea de a cuceri Ungaria. A fost momentul în care turcii au pierdut Banatul și în care supremația imperiului s-a clătinat serios. Aici au rămas totuși maghiarii, care sunt în prezent mai bine de 80% din populația Zentei.

Topola - FCSB, în fieful unui club de Liga a 3-a

Acum, la mai bine de 300 de ani distanță, FCSB vine aici, la 30 de kilometri de granița cu România, să "cucerească" Serbia și să se apropie de potul grupelor europene. Pe un stadion ce cu greu îl mai găsești la noi chiar și în Liga a 3-a. Și cu o situație tot mai sugrumată de cazurile pozitive din lot. 

+10 FOTO

Conform surselor oficiale, arena ar avea 5.000 de locuri, în realitate, pe scaune nu-s mai mult de 2.500 de locuri. Cu indulgență 3.000. Aici joacă și FK Zenta, o echipă veche, de peste 100 de ani, dar care cum se zbate în al 3-lea nivel fotbalistic din țara vecină. Culorile galben-albastru te duc cu gândul la Dunărea Călărași. Capacitatea, peisajul, drumul pământit din dreptul tribunei VIP și condițiile mai degrabă la Roșiorii de Vede sau Agricola Borcea

Surprinzător, gazonul arată foarte bine. L-ar face de rușine pe cel de pe Arena Națională, ceea ce poate constitui un avantaj pentru FCSB, echipa mai tehnică, mai bună. De notat ar fi și că în momentul vizitei echipei GSP, pe stadion erau câțiva oameni care stropeau cu soluții dezinfectante scaunele, locurile de la masa presei și tribuna VIP. Poate că și focarul de la FCSB i-a speriat puțin.

Liniște și la capitolul infectări

Serbia a avut o ascensiune rapidă și un stop la fel de brusc al cazurilor de infectări cu Coronavirus. În acest moment, la sârbi sunt ceva mai mult de 32.500 de cazuri, un număr mic raportat la ceea ce s-a întâmplat în Europa. Vestea și mai bună pentru sârbi e că au în prezent mai puțin de 500 de cazuri active. Din acest punct de vedere stau foarte bine și sunt depășiți doar de Islanda și alte câteva state foarte mici. 

Vârful pandemiei în Serbia a fost la jumătatea lui iulie, când în țară erau înregistrate 467 de cazuri, o pantă similară cu cea din aprilie. Au fost însă zile și cu doar 18 cazuri, iar în ultima vreme marja zilnică este între 50 și 100. Și asta se vede și pe stradă. Pe străduțele din Zenta oamenii se plimbă liniștiți cu bicicletele, grupurile de adolescenți nu lipsesc din parcuri, dar sunt și oameni care încă au reținere în a-și relua normal activitatea. 

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB, forțată să debuteze un jucător în meciul cu Topola, din turul 2 preliminar al Europa League! Cum ar putea arăta primul „11”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (24)
2139093352838056
Valentin David  •  17 Septembrie 2020, 10:45
Postat de Ioan Popasu pe 17 Septembrie 2020, 07:50

Nu inteleg de ce rad astia de la ziar, parca fcsb nu are baza in Berceni care arata exact ca stadionul sârbilor. Si in Berceni sunt străzi neasfaltate, deci rade ciob de oala sparta

Tu băiețel... Ori ești prost ori te prefaci ca ești prea Prostalau... Sau tu când citești un articol nu îl înțelegi... Un stadion e un stadion, baza de antrenament este baza de antrenament... Repeta fraza asta pana mâine dimineață da... Sanatate

moshu.cu.sacul...
moshu.cu.sacul...  •  17 Septembrie 2020, 07:57

„Culorile galben-albastru te duc cu gândul la Dunărea Călărași” ... Pe mine, de exemplu, aceste culori mă duc cu gândul la Simsons.

974975389549103
Ioan Popasu  •  17 Septembrie 2020, 07:50

Nu inteleg de ce rad astia de la ziar, parca fcsb nu are baza in Berceni care arata exact ca stadionul sârbilor. Si in Berceni sunt străzi neasfaltate, deci rade ciob de oala sparta

Vezi toate comentariile (24)
Comentează