INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - VIKTORIA PLZEN 3-0

FCSB - Viktoria Plzen 3-0 // Cehii sunt peste Dinamo pe Arena Națională :)

Jucătorii lui Plzen sunt mai familiarizaţi cu Arena Naţională în cupele europene decât e Dinamo Foto: Alex Nicodim
Jucătorii lui Plzen sunt mai familiarizaţi cu Arena Naţională în cupele europene decât e Dinamo Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2017 09:00

Vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen, a bifat al 3-lea meci european pe cel mai luxos stadion al României, cu unul mai mult decât are trupa din Ştefan cel Mare.

Meciul Stelei de joi a produs nu doar un start perfect în grupele Europa League, dar a stabilit şi o mare umilinţă pentru rivala tradiţională, Dinamo. Adversara roş-albaştrilor, Viktoria Plzen, a reuşit să o depăşească pe Dinamo în privinţa numărului de meciuri disputate în cupele europene pe Arena Naţională!

Dinamo e egală cu Trencin

Cehii au deja 3 apariţii pe acest stadion: o dată cu Astra, în toamna trecută, în aceeaşi fază de UEL, după care au revenit în iulie acest an, pentru prima manşă a turului 3 preliminar de Champions League. Joi seară au ajuns la 3 meciuri, în timp ce Dinamo are numai două partide.

Prima a fost în august 2012, 0-2 cu Metalist Harkov, iar a doua şi ultima în această vară, 1-1 cu Athletic Bilbao. Tot atâtea jocuri au pe stadionul care a costat în jur de 240 de milioane de euro şi echipe din străinătate, care au venit să fie adversare ale unor formaţii româneşti. Exemple: Trencin, Basel, Chelsea, Legia şi chiar Bilbao, care a disputat finala Europa League din 2012, 0-3 cu Atletico Madrid.

5 ani fără Europa

Între timp, între 2012 şi 2017, gruparea din Ştefan cel Mare a lipsit din Europa. Fie din clauza clasărilor în afara zonei ce permitea participarea în competiţia intercluburi continentală, fie din cauza insolvenţei pe care clubul a traversat-o. În schimb, Steaua conduce detaşat topul prezenţelor pe Arenă în Europa. A ajuns la nu mai puţin de 30 de jocuri!

Top prezenţă pe Arenă în cupele europene

Echipă Meciuri
Steaua 32
Astra 5
Rapid 4
Viktoria Plzen 3
Oţelul 3
Chelsea 2
Bilbao 2
Legia Varşovia 2
Basel 2
Trencin 2
Dinamo 2

AUDIENȚĂ / 1,8 milioane au văzut victoria Stelei

La nivel național, peste 1,8 milioane de români au urmărit meciul dintre FCSB și Viktoria Plzen la ProTV. Pe intervalul de difuzare a meciului, postul a condus detașat topul audiențelor pe toate categoriile de public: național, urban și comercial. Pe segmentul targetului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 ani, s-au obținut 12,6 puncte de rating și 38,5% share. În minutul de aur de la ora 22:18, peste 2,1 milioane de români, la nivel național, se uitau la ProTV.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
alexpescaru
alexpescaru  •  16 Septembrie 2017, 22:54

***... Ia să faceți o statistică și câte semințe au mâncat suporterii agricoli , sau câți pufuleți au mâncat anumiți crescători de mioare față de alții...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

babahuba
babahuba  •  16 Septembrie 2017, 20:41
Postat de dinamo_fan pe 16 Septembrie 2017, 20:06

acum ajungeti si voi si orice alta echipa daca e lasata pe marginea falimentului. pe plans portiv Dinamo ar fi jucat an de an in cupele europene daca nu erau in insolventa, cum s-a intamplat pana la acea perioada neagra.

Cand te elimina o echipa anonima din Ucraina in play-off nu se pune ca ai jucat in Europa

dinamo_fan
dinamo_fan  •  16 Septembrie 2017, 20:06
Postat de bigd pe 16 Septembrie 2017, 19:11

Dar cum ati ajuns in situatia de a nu putea evolua timp de 5 ani in cupele europene? Tot gigi puscarie e de vina?

acum ajungeti si voi si orice alta echipa daca e lasata pe marginea falimentului. pe plans portiv Dinamo ar fi jucat an de an in cupele europene daca nu erau in insolventa, cum s-a intamplat pana la acea perioada neagra.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează