INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - LYON 4-1

Fotbal în stare pură » Comentariu de Aurelian Botezatu după spectacolul de la Ajax - Lyon

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2017 11:25

Cine și-a făcut timp miercuri și pentru "matineul" Ajax - Lyon (4-1), înaintea semifinalei de Ligă Monaco - Juventus (0-2), a avut norocul și privilegiul de a urmări un fotbal pe care ni l-am dori mai des în Europa de astăzi.

Fotbalul în stare pură, practicat de copiii lui Ajax. Majoritatea puști, cu vârste cuprinse între 17 (De Ligt) și 24 de ani (Klaasen), crescuți la celebra Academie a clubului și preocupați exclusiv de a-și pune în valoare talentul.

Nu știu ce înseamnă să tragi de timp, n-au auzit de faulturi tactice, de simulări și nici de strategii defensive. Tot înainte, mereu înainte. Nu aleargă, ci zburdă pe teren. Și se vede că fac totul de plăcere, nu cu gândul la contul din bancă.

Păcat însă că ei nu vor mai juca mult timp împreună. Greii continentului au pus sigur ochii pe ei, iar Ajax a renunțat demult la statutul de mare putere în favorea celui de pepinieră a Europei. Dar un lucru e sigur. De un Ziyech, Dolberg, Younes sau Traore vom mai auzi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează