INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID VIENA - FCSB 3-1

FOTO FIERȚI la Viena! Rapid Viena le-a predat o lecție de pragmatism steliștilor, iar FCSB așteaptă returul! Se califică?

FOTO: Raed Krishan +30   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 23 august 2018 23:16

FCSB pleacă învinsă din Austria, 1-3 cu Rapid Viena, după o partidă extrem de slabă. Reușita lui Gnohere mai menține suspansul pentru manșa retur.

Lamentabilă în faza defensivă, inconsistentă la mijlocul terenului, prezență sporadică în atac. Iar asta după intrările lui Coman și Man. Așa a arătat echipa lui Dică la Viena.

Poți să spui că golul plutea în aer atunci când iei gol în minutul 4? Poți, fiindcă echipa lui Dică s-a clătinat chiar de la primul contact cu mingea al austriecilor.
Iar cel care a destabilizat apărarea fecesebistă și în primul minut, și la golul lui Knasmullner a fost Thomas Murg. Decarul lui Rapid, un stângaci tehnic și iute în execuții, a văzut culoarul pe centrul careului, între Planici și Bălașa, și i-a pasat lui Knasmullner. Omul care îi marcase de trei ori și lui Slovan.

Gesturi multe, indicații puține

Dică se agită pe margine mai rău decât Teixeira la mijlocul terenului. Este clar că acolo, la mijloc, nu merge ceva. Pintilii și Popescu fac mai puțin decât omologii lor închizători Schwab și Ljubicici, iar Moruțan, cu toate încercările lui de pase cu ristul exterior, nu este la nivelul lui Murg.

Cel puțin în seara asta. Masa presei este 4-5 metri de spațiul tehnic unde evoluează Dică, așa că suntem ca la teatru. Unul cu multe gesturi și mai puține indicații tehnico-tactice. Dar ce știm noi?

Defensiva franjuri

Cum-necum, FCSB ajunge la poarta lui Strebinger, purtător de cască a la Petr Cech, care este întrebuințat serios la șutul lui Teixeira (20). Pintilii începe să mai ghicească din fentele lui Murg, dar lucrurile scârțâie în continuare în centrul apărării.

Nu-i vorbă că nici pe flancuri nu sunt motive de aplauze. Bălgrădean (25) respinge în corner șutul puternic al lui Alar, căruia i-a fost suficient un dribling scurt pentru a rămâne în poziție de finalizare la marginea careului.

Apoi, tot el a expediat cu capul, foarte periculos, o minge centrată de Schwab (30). Și pentru ca impresia de improvizație să persiste, peste toate fantezia (cui?) cu Roman titular.

Ofensivi în realitatea virtuală

Golul cu capul al lui Sonnleitner (39), după un corner bătut inteligent de Knasmullner, îngroașă ridicolul în care se zbate apărarea fecesebistă. Și linia de mijloc, care pierde balon după balon.

O, da, Dică a avut dreptate când ne-a certat că nu pricepem cu e cu fotbalul. FCSB joacă ofensiv, cum de nu ne dăm seama? Dar nu pe teren. Nu la Viena, în orice caz nu! Poate într-o realitate virtuală, în care antrenorul și numai antrenorul face echipa.

Schimbările bune. Nu e suficient

Moruțan și Ovidiu Popescu lasă locul în teren lui Man și Coman în partea secundă a meciuui. Schimbările au efect, iar Coman chiar își procură o ocazie la început de repriză. Golul lui Gnohere (47) după centrarea pe jos a lui Stan pare să ducă partida într-o zonă nesperată a echilibrului.

La pauză putea fi cam 5, 6 la 1 pentru Rapid! În numai două minute, senzația se taie la golul de 3-1 al lui Schwab, căruia i-a pasat cine altcineva decât Murg, care s-a distrat încă o dată cu fundașii lui Dică.

De prin minutul 60, Pintilii și ceilalți încep să mai joace ceva. Poate i-a trezit sperietura din prima repriză. Sau dojanele antrenorului. Este clar că viteza și jocul simplu al lui Coman ajută. Iar Man are totuși ceva mai multă rutină decât Moruțan.
Crește posesia românilor, Strebinger este pus la treabă și ceea ce părea un dezastru după primele 45 de minute începe să se coloreze.

Nu în roz, dar nici în negru. Eliminarea lui Berisha pentru un al doilea cartonaș galben este încă un element de ajutor pentru roș-albaștri, care vor să termine meciul aproape de careul lui Strebinger.

Culmea, austriecii devin periculoși din nou rămași în 10! Posesia lor menită să taie elanul adversarilor se transformă brusc în accelerări care sunt greu de digerat de apărarea cu Bălașa și Planici în centru.

Se aude și acum sunetul transversalei nimerite de Coman în minutul 89. Apoi cel al aceleiași transversale șterse de șutul lui Benzar. FCSB termină meciul ofensivă și euforică, trezită din coșmarul unei jumătăți de meci groaznice. La București se joacă totul. Pe cartea ofensivei, desigur.

Are cuvântul Nicolae Dică. De apărare să vorbim în șoaptă până atunci. 

Meciul retur va avea loc joi, de la ora 21:30, pe Protv și liveTEXT pe GSP.RO.

RAPID VIENA - FCSB 3-1

(Knasmullner 4, Sonnleitner 40, SCHWAB 49 / Gnohere 47)

FINAL

Min 90+1 - Benzar șutează fără preluare din colțul careului, însă mingea izbește vinclul porții adverse

Min 90 - Șutul lui Coman zguduie transversala austriecilor

Min 89 - Strebinger se opune la torpila trimisă de Rusescu

Min 84 - Rapid Viena joacă în zece! Berisha este eliminat după ce vede al doilea ”galben” pentru un fault asupra lui Teixeira

Min 73 - Ocazie uriașă pentru FCSB! Portarul gazdelor scoate pe rând șuturile lui Coman și Man

Min 68 - Andrei Ivan intră la gazde în locul lui Alar

Min 65 - Coman scapă spre poartă, însă șutează lamentabil

Min 51 - Roman este înlocuit de Rusescu

Min 49 - Gol Rapid Viena! Schwab înscrie cu un șut de la marginea careului, după o minge respinsă slab de Bălgrădean

Min 47 - GOOOOL FCSB! Alexandru Stan centrează excelent în careu, iar Gnohere reia simplu din 6 metri

Min 46 - Coman scapă spre poartă, dar șutul este blocat de portar

Man și Coman îi schimbă pe Moruțan și Popescu

Pauză

Min 42 - Teixeira pătrunde în careu, însă șutul său este blocat

Min 40 - Gol Rapid Viena! Sonnleitner înscrie cu capul după o lovitură de colț

Min 38 - Alar scapă din nou de marcaj, dar este blocat de Bălgrădean

Min 30 - Schwab trimite excelent în careu, unde Alar, nemarcat de fundașii steliștii, trimite puțin pe lângă poartă

Min 26 - Alar se distrează cu apărarea lui Dică, dar șutul său este blocat excelent de Bălgrădean

Min 24 - Roman pătrunde periculos, însă trage de la marginea careului direct pe centrul porții

Min 20 - Teixeira reia puternic din semi-foarfecă, însă portarul Strebinger intervine spectaculos și respinge 

Min 7 - Roman trimite un balon în fața porții, însă Gnohere e prea în spate și nu poate ajunge la el

Min 4 - Gol Rapid Viena! Knasmullner înscrie după un contraatac rapid

A început meciul!

Echipele de start

Rapid Viena: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barac, Bolingori - Schwab, Ljubicic - Murg, Knasmullner, Berisha - Alar
Rezerve: Knoflach, Muldur, Malicsek, Auer, Kostic, Guillemenot, A. Ivan

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălașa, Al. Stan - Pintilii, Ov. Popescu - M. Roman I, Moruțan, Teixeira - Gnohere
Rezerve: Al. Vlad, Nedelcu, Fl. Coman, Jakolis, Rusescu, Qaka, Man

 

FCSB e la două partide distanță de calificarea în grupele Europa League. ”Roș-albaștrii” au un mare avantaj în ”dubla” cu Rapid Viena, urmând să joace returul pe teren propriu peste o săptămână.

Echipa lui Nicolae Dică are probleme serioase de efectiv înaintea confruntării de diseară. Junior Morais este suspendat, Marko Momcilovic și Lucian Filip sunt accidentați, astfel că fundaș stânga va evolua nou-venitul Alexandru Stan, transferat săptămâna trecută de la Astra. Mai mult, Mihai Roman I, adus de la FC Botoșani, va fi și el titular.

La gazde, Andrei Ivan e anunțat rezervă, titular pe postul de atacant fiind Alar. Principalul pericol este Knasmullner, autor a trei goluri în victoria categorică, 4-0 cu Slovan Bratislava, în returul din turul trei preliminar al Europa League.

 

 
 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (808)
rocknroll
rocknroll  •  24 August 2018, 19:39

Rar am vazut un articol mai tendentios si mai plin de venin decat cel de fata. Ura celui ce l-a scris, la adresa Stelei, este evidenta. Steaua a "reusit" o prima repriza slaba, intr-adevar, dar mitanul secund a fost unul cum foarte rar se poate vedea in cupele europene, cand un outsider sta calare peste adversar, torpilandu-l din toate directiile. Au fost trei suturi exceptionale, unul in prima repriza (Teixeira), apoi Rusescu si Romario Benzar, intr-a doua, scoase incredibil de portarul vienez. Au mai fost doua bare (cea a lui Florinel Coman, superba lovitura!) si doar un ghinion imens a facut ca scorul sa ramana cu o diferenta de 2 goluri. Oricum, Steaua a jucat fotbal in repriza a II-a, in mod evident! Geambasu a vazut alt meci, per total! Sau i-a ramas in minte doar prima repriza, minimalizand-o pe-a doua. Un dinamovist vopsit, plin de ura!!

sexilian
sexilian  •  24 August 2018, 19:04

suparare mare,RAPIDUL de VIENA a dezintegrat o COTIGA nesemnalizata si neinscrisa in circulatie........

ray51
ray51  •  24 August 2018, 16:20

Nu pricep nimic. Pus la colt de antrenorul Dica cu o zi inainte, m-am dus la agentia de pariuri si am pus direct, fara sa clipesc, X2. Pai bine, mai Dicane, tu faci jocurile agentiilor de pariuri? Credeam ca dai cel putin 2 goluri si nu luati 3. Te dau in urmarire !!!

Vezi toate comentariile (808)
Comentează