INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MYPA - RAPID, AZI, 19:30, LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Fug de acasă » Doar fanii mai vor în Giuleşti

Articol de , - Publicat joi, 26 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 iulie 2012 19:57

Jucătorii, staff-ul tehnic şi conducerea au ales să joace pe Naţional Arena returul cu Heerenveen, programat pe 9 august


La partida tur cu MYPA, Giuleştiul a respirat iar aer continental după o pauză de patru ani, dar acela riscă să fie ultimul meci jucat pe arena "Valentin Stănescu" în Europa. Deşi au dreptul de a evolua acolo şi cu Heerenveen, alb-vişiniii au decis să dispute revanşa cu olandezii pe Naţional Arena. Motivul? Condiţii mai bune şi o reţetă financiară mai atractivă. Chiar dacă închirierea costă mai mult, Copos speră să aibă parte de un public numeros, ce va fi nevoit să scoată din buzunar şi bani mai mulţi decît pentru un bilet în Grant.

De asemenea, jucătorii i-au cerut lui Sabău să solicite şefilor schimbarea stadionului, fiind nemulţumiţi de calitatea gazonului din Grant. "E ruşinos ca la acest nivel să avem un astfel de teren! Dacă mergi pe el şi vezi cum arată, n-ai crede că e gazon de fotbal!", a spus antrenorul.


73 de ani are stadionul Giuleşti, el fiind inaugurat în iunie 1939

5 meciuri a jucat Rapidul pe Naţional Arena pînă acum: 1-3 cu PSV, 1-3, Hapoel Tel Aviv, 0-1 cu Legia Varşovia, 0-0 cu Steaua şi 0-1 cu Dinamo, în finala Cupei României

"Returul, cu siguranţă, va fi pe Naţional Arena. Sper să vină cît mai multă lume, să sărbătorim împreună calificarea în play-off"
Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid

8 absenţe
Chiar dacă abia a început sezonul, Sabău are probleme de efectiv şi nu se poate baza pe 8 jucători la întîlnirea din această seară! Pancu, Burcă şi Roman au suferit accidentări uşoare şi nu au făcut deplasarea în Finlanda, în timp ce Codrea, Renan şi Figueiredo nu se află pe lista UEFA, brazilienii încă aşteptînd "cartea verde". Vor mai lipsi Herea şi Marius Constantin, nerefăcuţi după problemele din ultimele săptămîni.

"Un gol ne califică"
Nicolae Grigore ştie ce trebuie să facă formaţia din Grant pentru a reuşi să acceadă în al treilea tur preliminar al Europa League. A explicat pentru DigiSport: "Sîntem obligaţi să marcăm pentru a avea o viaţă uşoară. Sîntem conştienţi că nu sîntem calificaţi încă, dar un gol înscris cred că ne va feri de emoţii". Mijlocaşul se teme de suprafaţa de joc: "E prima oară cînd joc pe teren sintetic un meci oficial. Am mai făcut antrenamente, dar atît. Sper să nu fie o diferenţă prea mare".

"Sînt mulţumit de Albuţ"
Sabău explică greşelile lui Călin Albuţ din primele două meciuri ca titular în poarta Rapidului, dar consideră că nu asta este valoarea lui: "Am mare încredere că ne va ajuta. S-a trezit titular dintr-o dată, a fost sub o presiune mare, acum e puţin afectat. Au fost doar mici desincronizări cu fundaşii, ştiu că poate mai mult". În schimb, Copos laudă prestaţia portarului din meciul de campionat: "Sînt foarte mulţumit, a apărat bine cu Vaslui. Trebuie să-i dăm credit în continuare".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
krystyan001
krystyan001  •  26 Iulie 2012, 17:31

Adevarul e ca trebuie daramat si facut unul de 25000 de locuri, e suficient pt situatia actuala, in rest bafta baieti si nu ii luati de sus pe Finlandezi

slughita_i_guardiola
slughita_i_guardiola  •  26 Iulie 2012, 17:02
Postat de dinarad pe 26 Iulie 2012, 09:13

Nu-i Giulestiul in "stare" mai grava decit jumatate din stadioanele de la noi , dar nu asta este problema. Daca e asa , de ce nu baga Copos sau Ministerul Transporturilor bani ca sa renoveze acel stadion istoric inaugurat de Rege. Un stadion , mai stadion de fotbal decit oricare altul de la noi. De ce???

pentru ca nu ai ce sa-i mai faci...betonul are maxim maxim 100 de ani garantie..ma refer la betonul de constructii....cel de pe giulesti a fost mereu plouat , nins , etc ...deci 70 de ani sunt indeajuns ca sa fie facut varza!!!!si la blocuri e la fel dar acolo suprafata este mult mai mica ......giulestiul trebuie daramat si construit unul asemanator dar cu imbunatatiri actuale....

fcsb_1947
fcsb_1947  •  26 Iulie 2012, 10:15
Postat de liviu14 pe 26 Iulie 2012, 06:50

Jucătorii, staff-ul tehnic şi conducerea au ales să joace pe Naţional Arena returul cu Heerenveen, programat pe 9 august, Mai Andrei si Catalin, mai intai sa treaca de MYPA.

big like! ca nu intelegeam.... :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează