INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAPOEL BEER SHEVA - FCSB, JOI, 20:00, PROTV, TELEKOM, GSP

GALERIE FOTO Reportaj GSP în mijlocul deşertului, din Beer Sheva » FCSB joacă azi la 5 kilometri de "armata șopârlelor"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat joi, 19 octombrie 2017 12:21

Jucătorii de la Beer Sheva sunt porecliți "cămilele", pentru proveniența din deșert. Aceste animale sunt și simbol, și peisaj în jurul orașului.

Clădiri de birouri ridicate ca niște țepi uriași apăruți din nisip. Pe lângă sediile unor companii cunoscute din majoritatea domeniilor, multe din IT, blocuri de locuit.

Multe vechi, sărăcăcioase, ca niște cartiere sărace ale unui oraș românesc.
Soarele a ars și zidurile, și rufele întinse la uscat. În zona centrală există și blocuri noi. Asemănătoare sediilor de firme, și ele contrastează, parcă, cu locul. Turnuri în mijlocul deșertului.

Peisajul antitetic e mai clar la marginea orașului. Dispar și casele amărâte, trecem de rămășițele unei "bedouin market", o piață arăbească din care oamenii au apucat să-și adune catrafusele. Oameni se văd tot mai rar, în jur e numai nisip nemișcat sau vânturat de mici furtuni care produc o ceață dacă te afli aproape. Firicelele de praf se prind de haine, de lentilele ochelarilor.

În câmpul nisipos de la marginea orașului actual apare după 5 kilometri Tel Beer Sheva National Park, un sit arheologic aflat în patrimoniul UNESCO.

Așezarea e pomenită în Biblie și conține urme ale unei organizări vechi de 4-5 milenii. Pietrele curățate de nisipul excavat s-au păstrat surprinzător de bine, se mai recunosc străzi, case cu camerele delimitate clar, un turn de observare din care se vede aproape tot orașul modern.

Pe străduțele din Beer Sheva biblică se plimbă puțini turiști, toropiți de căldura greu de suportat. E o dogoare uscată, nu transpiri, dar te ia amețeala dacă nu bei apă încontinuu și mai ales dacă nu-ți acoperi capul cu ceva.

Fără forfota vreunei mulțimi de oameni, orașul vechi e "capitala șopârlelor". Reptilele sunt multe, de toate mărimile și râcâie nisipul când merg, ca niște jucării cu cheie, care scot sunete metalice după ce au fost întoarse și pornite.

La 5 kilometri distanță de nisipul ars de soare și străbătut de armata șopârlelor sunt zgârie-nori și e stadionul pe care va juca azi FCSB.

ECHIPE PROBABILE:

Beer Sheva: Goresh - Broun, Taha, Elhamed - Elo, Radi, Ogu, Melikson, Korhut - Sahar, Pekhart
Rezerve: Haimov, Ghadir, Tony, Einbinder, Ohana, Zrihan, Cuenca
Antrenor: Barak Bakhar

FCSB: Fl. Niță - R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici - Nedelcu, Ov. Popescu - D. Man, Budescu, Teixeira - Fl. Tănase
Rezerve: Vlad, Larie, L. Filip, J.Morais, De Amorim, Fl. Coman, Gnohere
Antrenor: Nicolae Dică

Hapoel Beer Sheva - FCSB are loc joi, de la ora 20:00. Meciul este în direct pe ProTV și TV Telekom Sport și va fi liveTEXT pe GSP.RO.

CLASAMENTUL GRUPEI G

1. FCSB 5-1 6p
2. Plzen 3-4 3p
3. Beer Sheva 3-4 3p
4. Lugano 2-4 0p

 
  • S-au jucat: FCSB - Plzen 3-0, Beer Sheva - Lugano 2-1, Lugano - FCSB 1-2, Plzen - Beer Sheva 3-1
  • Etapa viitoare (19 octombrie, ora 20:00): Beer Sheva - FCSB, Plzen - Lugano

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
1219620644848105
Ionel Cotetzar  •  19 Octombrie 2017, 14:34

articol prost + poze facute din masina! mai bine nu mai trimiteti corespondenti in strainatate

traian_v
traian_v  •  19 Octombrie 2017, 14:29
Postat de agiler pe 19 Octombrie 2017, 14:14

Israel nu e in Europa dar pentru UEFA banii conteaza.

Corect, n-am inteles niciodata de ce Israel a fost "arondat" Europei.

traian_v
traian_v  •  19 Octombrie 2017, 14:28

Nu, nu de aceea li se spun "camilele"... Nu pot sa cred ca nu cunoasteti sensul derogatoriu al expresiei... Dati un google la "camel jockey" de exemplu...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează