INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GENT - VIITORUL

GENT - VIITORUL // Detalii din Belgia: căldură sufocantă, cei doi „mohicani” dornici de revanșă și o posibilă revenire pregătită de Gică Hagi

FOTO: Ionuț Coman
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2019 21:17

Viitorul întâlnește Gent în turul II preliminar al Europa League. Constănțenii speră să răzbune eșecul usturător din urmă cu trei ani și să scoată la Gent un rezultat care să-i permită să atace calificarea în retur.

  • Gent - Viitorul se joacă joi, de la 21:30. Partida e liveTEXT pe GSP.ro. Până în acest moment niciun post TV nu a cumpărat drepturile.

Belgia fierbe în aceste zile. La propriu, pentru că un nou val de căldură sahariană a lovit micuțul regat, făcând atmosfera de-a dreptul irespirabilă. Temperatura de aproape 40 de grade a gonit localnicii de pe străzi, tradiționalele biciclete care împânzesc Capitala au rămas în garaje, iar miile de turiști s-au refugiat la umbră în colțurile celebrei Grand Place. Nu degeaba au dat meteorologii avertizare de cod roșu de caniculă.

Sosiți la Bruxelles marți seară, băieții lui Gică Hagi au fost întâmpinați de acest mediu ostil, din care lipsește exact elementul care alungă căldura la Constanța, briza mării. Și au rămas în Capitală, chiar dacă joi seara vor juca în fieful mai vechii lor cunoștințe, Gent. De ce? Pentru că decizia de ultimă oră luată de UEFA, care le-a schimbat adversarul inițial, Antwerp, a dat peste cap toate pregătirile. Micuțul oraș s-a transformat în aceste zile într-un festival uriaș și nu a fost cu putință să se găsească locuri de cazare pentru întreaga echipă. Drept urmare, constănțenii și-au stabilit cartierul general la Bruxelles, aflat la 57 de kilometri distanță de Gent, au făcut naveta la antrenamentul oficial de aseară și vor repeta figura și înaintea meciului.

Cei doi mohicani

Cele două echipe se întâlnesc pentru a doua oară în Europa League, precedentul duel înregistrându-se în urmă cu trei ani, la debutul Viitorului în cupele europene. Ca și acum, turul s-a desfășurat în fieful belgienilor și s-a încheiat cu o înfrângere usturătoare pentru echipa lui Hagi, 0-5. Din formula de atunci, doi dintre titularii grupării de pe Litoral, Bogdan Țîru și Gabi Iancu, se vor găsi pe teren și în această seară. Alți doi, Carlo Casap, intrat în repriza secundă, și Alexandru Buzbuchi, doar rezervă, nu au fost opriți în lotul deplasat de această dată. Un alt element de echilibru îl reprezintă faptul că Viitorul are același antrenor, Gică Hagi, dar mult mai experimentat în cupele europene. De partea cealaltă, belgienii au schimbat atât lotul, cât și antrenorul.

Revine Drăguș?

24 de jucători a deplasat Viitorul în Belgia, printre care și marele absent din debutul acestui sezon, Denis Drăguș. Accidentat în cantonamentul naționalei de tineret, chiar înaintea debutului Euro 2019, atacantul în vârstă de 20 de ani s-a antrenat normal ultima oară și ar putea să fie surpriza pregătită de Hagi pentru belgieni, chiar dacă este posibil să intre pe parcursul reprizei secunde.

Marele avantaj al constănțenilor este însă faptul că au în picioare trei meciuri oficiale în acest sezon, toate câștigate, în timp ce gazdele nu au început campionatul și au aflat abia în urmă cu o săptămână că vor evolua în cupele europene. În cele 7 amicale, Gent s-a descurcat excelent, înregistrând 6 victorii și o singură înfrângere. 

„Am mai jucat cu ei în urmă cu 3 ani, când am pățit-o. Sper să nu se mai întâmple și a doua oară, mai ales că avem mai multă experiență”
Gică Hagi, antrenor Viitorul

„Nimeni nu se aștepta să mai jucăm în cupele europene, dar suntem pregătiți. Viitorul este o echipă tânără și talentată și nu trebuie să o subestimăm, chiar dacă și-a pierdut starul, Ianis Hagi”Jess Thorup, antrenor Gent

Discuții între TVR și belgieni

Până în acest moment, televizarea partidei nu a fost lămurită, dar se pare că TVR încearcă să rezolve problema pe ultima sută de metri, mai ales că a achiziționat deja drepturile de televizare pentru retur. Negocierile se pare că s-au blocat din cauza prețului destul de piperat solicitat de belgieni, care ar face din această partidă cea mai costisitoare dintre cele susținute de echipele din România în turul secund al Europa League. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  25 Iulie 2019, 07:30
Postat de Constantin Mosnegutu pe 25 Iulie 2019, 00:36

Cum domle n-a gasit regele fondurile necesare sa apara printisorul la TV?

Care printisor? Bine ca ne pricepem la răutăți dar la fotbal ioc! Pariu ca jumătate dintre voi ăștia care îl contestați pe Hagi habar nu aveți ca genk e o echipa și gent ( la gantoise) alta!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  25 Iulie 2019, 00:36

Cum domle n-a gasit regele fondurile necesare sa apara printisorul la TV?

1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  24 Iulie 2019, 23:37

3-1 scor corect mi se pare decent, având în vedere experiența "superioară ":))Trec mai departe belgienii,fără doar și poate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează