INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

VIITORUL - ANTWERP // Hagi vs. Boloni! Viitorul o înfruntă pe Antwerp în turul II al Europa League! Totul despre echipa belgiană

Ladislau Boloni
Ladislau Boloni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 iunie 2019 15:36

Viitorul va juca în turul II preliminar al Europa League împotriva echipei belgiene, Antwerp.

Vezi AICI tragerea la sorți

Singura echipă românească intrată direct în această fază competițională a cupelor europene datorită câștigării Cupei României, Viitorul, va juca prima manșă în Belgia.

Astfel, turul II preliminar al Europa League îi pune față în față pe Gheorghe Hagi (54 de ani) și Ladislau Boloni (66 de ani). Cei doi au jucat împreună la Steaua și au cucerit Supercupa Europei în ianuarie 1987.

Program:

  • 25 iulie: Antwerp - Viitorul 
  • 1 august: Viitorul - Antwerp

Cine este Antwerp

Echipa lui Boloni a încheiat sezonul regulat pe locul 6, iar în play-off, a reușit să ia fața echipelor Gent și Anderlecht, clasându-se pe poziția a patra. În finala pentru Europa League din sistemul competițional al Belgiei, Antwerp a trecut de Charleroi, 3-2, și și-a câștigat dreptul de a juca în turul II preliminar.

Calificarea în cupele europene din acest an este prima pentru Antwerp după o așteptare de 25 de ani! Ultima dată s-a întâmplat în 1994, când a fost zdrobită în primul tur al Cupei UEFA de Newcastle, 0-5 și 2-5!

Cel mai periculos jucător al belgienilor este congolezul Dieumerci Mbokani Bezua (33 de ani), care a reușit 13 goluri în toate competițiile în acest sezon. Totodată, acesta este și cel mai valoros jucător de la Antwerp, având o cotă de piață de 3,5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Echipa tip (4-2-1-3): Bolat - Jukleroed, Opare, Arslanagic, Seck - Refaelov, Haroun - Govea - Baby, Mbokani, Lamkel Ze

32,75 de milioane de euroeste cota de piață a echipei Antwerp, potrivit Transfermarkt.

29,55 milioane de euroeste cota de piață a echipei Viitorul, potrivit Transfermarkt.

4titluri de campioană a Belgiei a câștigat Antwerp (1929, 1931, 1944 și 1957) și 2 Cupe ale Belgiei (1955 și 1992)

VEZI ȘI:

CFR Cluj, între Liga Campionilor și Europa League » Cine e Maccabi Tel-Aviv, adversara din turul II UCL + întâlnire cu „piticii” Europei în EL

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
corvinnus
corvinnus  •  19 Iunie 2019, 16:52

Câstiga net Böloni. Nu am nimic împotriva lui Hagi, dar echipa lui Böloni este mai puternica iar Böloni este un excelent antrenor. Din pacate s-au cam plâns jucatorii lui ca este prea dur la antrenamente iar asta nu este de bine.

terminhater
terminhater  •  19 Iunie 2019, 16:42

Îi dă şi Boloni cu terenu-n cap , ca să meargă iar cu jalban-n proțap la UEFA ,că vrea el cașcavalul , că el e *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează