INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC UTRECHT - STEAUA 1-1

HAI NOROC! » Steaua a smuls remiza în Olanda, graţie unui autogol

Articol de , - Publicat vineri, 22 octombrie 2010 00:00

După ghionionul de la 3-3 cu Napoli, Steaua a scos ieri o remiză cu noroc şi cu un autogol alo olandezilor. Roş-albaştrii strîng egaluri în Europa League. Au două din trei meciuri jucate, dar continuă lupta pentru calificare.

Steaua a mers la Utrecht ca să afle dacă îi mai rămîne doar campionatul sau mai are rost şi şanse să continue lupta şi în Europa League. Răspunsul din Olanda? Nicoliţă şi ceilalţi atentează la recordul Rapidului lui Răzvan Lucescu de egaluri în Europa. Ei au două la rînd, după eşecul de la Liverpool, dar mai pot spera să se califice. Au jucat şi aseară la fel de inconstant şi de ineficient ca în derby-ul cu Dinamo. Ca şi în Ştefan cel Mare, au dat des impresia că ar fi mai buni decît adversarii lor, dar s-au lăsat pedepsiţi cu fiecare ocazie.

Gardoş i-a pasat lui van Wolfswinkel (27), Bonfim şi Ricardo i-au pus pe olandezi pe contraatac des, ba mijlocaşul pe care Becali îl vrea căpitan a şi dat un "assist" în faţa porţii lui Tătăruşanu la un gol anulat al olandezilor. Steaua tehnică şi şubredă a avut şi momente bune, produse mai ales de Tănase şi de Stancu, numai că Surdu a demonstrat de ce e abia a treia variantă ca atacant, după Kapetanos şi după Bilaşco, şi le-a zădărnicit eforturile play-makerilor.

Final de ghinion
Jocul a coborît spre poarta lui Tătăruşanu pe măsură ce Utrecht simţea cum energia şi ideile îi părăseau pe români. Olandezii au sesizat degringolada pe care Lăcătuş n-o putea stopa nicicum de pe margine şi au tras în bară, s-au blocat de Tătăruşanu, au presat la 1-0 pentru ei mai tare dect la 0-0.

Steaua nu mai avea reacţie. Nici una! Pînă cînd ghinionul pe care l-au înjurat după derby a dispărut de tot şi olandezul Schut a trimis mingea în poarta proprie, provocat de Gardoş. Ghencea o aşteaptă pe Utrecht două săptămîni de acum încolo ca s-o bată şi să capete şanse adevărate pentru primăvara Europa League.

Record de ocazii la poarta Stelei
Utrecht    parametru    Steaua
46,1%    posesie    53,9%
35    baloane jucate în careul advers    24
6    şuturi pe poartă    3
13    şuturi la poartă    9
9    ocazii    2

Gol anulat corect
În minutul 50, Utrecht a marcat un gol pe care brigada de arbitri l-a anulat pe motiv de ofsaid. Decizie ce a stîrnit mînia olandezilor, dar reluările TV au demonstrat că decizia a fost corectă. Duplant a scăpat singur pe stînga, a centrat şi a rămas în poziţie de ofsaid în momentul în care un coleg al său a trimis mingea înspre direcţia lui (foto 1). Balonul a ajuns la Ricardo, iar lîngă el a apărut acelaşi Duplant, care a atins balonul, reactivîndu-şi poziţia de ofsaid (foto 2). Din piciorul lui Duplant, mingea a ajuns în centrul careului (foto 3), apoi în plasă, dar fanionul era deja sus.

Lăcătuş, disperat de Latovlevici
Antrenorul Stelei a fost extrem de nemulţumit în prima repriză de prestaţia fundaşului stînga al roş-albaştrilor. După fiecare fază ofensivă sau defensivă a Stelei, "Fiara" găsea un motiv pentru care să ţipe şi să-l certe pe Latovlevici, fiind extrem de deranjat mai ales de faptul că marea ocazie a olandezilor, bara lui Cornelisse, a venit exact pe partea lui.

Tot Tănase căpitan
Deşi după meciul cu Dinamo a fost pus la zid că nu are calităţi pentru a fi lider al Stelei şi nici pentru a purta banderola, Crsiti Tănase a fost şi aseară căpitan al trupei din Ghencea. Lăcătuş n-a fost de acord să-i retragă acest statut tocmai pentru a nu-i afecta moralul şi aşa pus la grea încercare de acuzele care i-au fost aduse în urma derby-ului.

5 schimbări faţă de meciul cu Liverpool
Lăcătuş a modificat aproape jumătate din componenţa primului "11" faţă de precedentul meci disputat de Steaua în deplasare în actuala grupă din Europa League, confruntarea cu Liverpool, 1-4 pe Anfiel Road, din 16 septembrie. Lăcătuş a adus 5 nume noi, Bonfim, Gardoş, Ricardo, Nicoliţă şi Surdu, şi i-a scos, din diverse motive, pe Emeghara, Abrudan, Bicfalvi, Răduţ şi Kapetanos.

- Gigi Becali a venit la Utrecht direct din Franţa, de la Strasbourg, acolo unde în ultimele zile a fost prezent la activităţile Parlamentului European, din care face parte.
- Steliştii au revenit la Bucureşti azi-noapte, cu o cursă charter. Lăcătuş a ţinut ca echipa să se întoarcă la sfîrşitul jocului, ca să nu piardă o zi de antrenament. Următorul meci al Stelei va fi luni, cu Pandurii Tîrgu Jiu, în Liga 1 Bergenbier.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (28)
ufx88
ufx88  •  22 Octombrie 2010, 13:32

pacat ca nu au castigat, si ca sa anulat golul ala. nu au prea jucat ceva. da imi place incompetenta voastra, va pasa de sport? da stiti ceva inafara de fotbal? mai bine mergeti cu antitalentele astea si cu cei fara performanta decat cu cei care fac cu adevarat performanta, dar nebagati de nimeni in seama. natioanal de fotbal e prea bagata in seama, desi au numa contraperformante. openul romaniei la darts lati inregistrat prin altii si il dati peste 3 luni la 5 noaptea cand nu se uita nimeni?

nebun_dupa_poliiasi
nebun_dupa_poliiasi  •  22 Octombrie 2010, 11:16

articol slab, specific scl@vilor gesepisti. mai panaramelor, de unde au dat des impresia că ar fi mai buni decît adversarii lor, cand golul ala a fost cat de poate de valabil, cand tatarusanu a fost cel mai bun, iar ceauseii au scos un egal cu un autogol?

nebun_dupa_poliiasi
nebun_dupa_poliiasi  •  22 Octombrie 2010, 11:14

mai p@n@r@me s c l @ v e gesepiste, de unde si pana unde au dat des impresia că ar fi mai buni decît adversarii lor? pai mai p@p@g@lilor, golul ala a fost perfect valabil, asa ca va faceti de k k t. tatarusanu a fost cea mai buna o@ie, deci au avut noroc descultii astia ca au scos un egal, cu un autogol dat de olandezi. panarama de articol tipica scl@vilor gesepisti.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează