INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  REMEMBER

HERTHA BERLIN - RAPID 0-1 // 14 ani de la singura victorie pe teren german a unui echipe românești

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 februarie 2020 15:27

Azi, se împlinesc 14 ani de la singura victorie pe teren german a unei echipe românești. În 2006, Rapid se impunea la limită, 1-0, în fața nemților de la Hertha Berlin.

Giuleștenii au câștigat pe Olympiastadion din Berlin prin reușita lui Vali Negru din minutul 68. O primă manșă ideală din „dubla” cu nemții și un mare pas spre calificarea în sferturi. În retur, la București, alb-vișiniii s-au impus cu 2-0 (goluri: Daniel Niculae '50 si Mugurel Buga '79).

Ultimul an în care mai multe echipe românești făceau impresie în cupele europene

Anul 2006 a fost unul notabil pentru fotbalul românesc, cele trei mari echipe ale Capitalei au obținut victorii importante. În afară, de Rapid și Steaua, și Dinamo a scris istorie, învingând Everton, scor 5-1, într-un meci nebun pe arena din „Ștefan cel Mare”. Dinamo a reușit calificarea într-o grupă care a pus-o față în față cu echipe precum Marseille sau CSKA Moscova. „Câinii” n-au izbutit însă să se califice în fazele eliminatorii.

Pentru prima dată, două echipe romanești s-au întâlnit într-un sfert de finală 

HERTHA BERLIN - RAPID 0-1 // 14 ani de la singura victorie pe teren german a unui echipe românești

Soarta a făcut ca Steaua și Rapid să fie extrase împreună la tragerea la sorți. A urmat un sfert de finală pasionant în Cupa UEFA, între cele două echipe românești.

HERTHA BERLIN - RAPID 0-1 // 14 ani de la singura victorie pe teren german a unui echipe românești

Cosmin Olăroiu a condus echipa din Ghencea mai departe după două meciuri extraordinar de strânse 0-0 și 1-1 (goluri înscrise de Bănel Nicoliță pentru roș-albaștri și Viorel Moldovan pentru giuleșteni). Steliștii au pierdut însă dramatic semifinala cu Middlesborough (victorie 1-0 la Bucuresti și înfrângere 2-4 în Anglia), premianta locului doi din acel an al competiției.

articol de Ionuț Berbecaru

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
comabi
comabi  •  15 Februarie 2020, 17:42

Un titlu pentru o natie careia ii place fotbalul: suntem penibili!!! Mereu amintim Cupa Campionilor din '86, acum, si mai si, prima si ultima oara cand am castigat in Germania. Cand vom constientiza ca traim in prezent, nu in trecut? Astept articol cu 26 de ani de la "miracolul" de pe Rose Bowl... :(.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează