EUROPA LEAGUE    •   ADVERSAR EL

INTERVIU Un fotbalist român face radiografia adversarei FCSB-ului în Europa League: "Antrenorul lui Rudar joacă om la om"

Alexandru Creţu, 26 de ani, a fost aproape de un transfer chiar la FCSB în urmă cu 2 ani şi jumătate
Alexandru Creţu, 26 de ani, a fost aproape de un transfer chiar la FCSB în urmă cu 2 ani şi jumătate

Joi, 21 Iunie 2018

Alexandru Creţu, care joacă de un an şi jumătate în Slovenia, vorbeşte despre trupa din Velenje: "e o echipă mică, Steaua a avut noroc, dar va fi o deplasare într-un oraş şi într-o zonă superbe".

Există un fotbalist român care o ştie foarte bine pe Rudar Velenje şi în general ceea ce se întâmplă în fotbal din Slovenia. E vorba despte mijlocaşul Alexandru Creţu. A plecat de la Poli Iaşi la Olimpia Ljubljana în ianuarie 2017, iar în această vară a fost cumpărat de cea mai importantă grupare din Slovenia, NK Maribor. Creţu se află în cantonament cu noua lui echipă şi a acceptat un dialog cu GSP referitor la viitoare adversară a roş-albaştrilor.

- Alex, salut, te-am sunat să te întrebăm despre Rudar Velenje, o să joace FCSB cu această echipă în Europa League!
- Da? Nici nu ştiam. A avut mare noroc Steaua. Cred că erau echipe mult mai bune cu care ar fi putut să joace. E favorită certă Steaua, după părerea mea nu va avea probleme în a merge mai departe.

- Ce ne poţi spune despre Rudar?
- Îl cunosc foarte bine pe antrenorul lor, Marjan Pusnic, cu care am lucrat la Olimpija Ljubljana în primăvara lui 2017. E un tehnician extrem de imprevizibil, de exemplu atunci când a evoluat cu Rudar împotriva unor echipe importante a jucat om la om. Sunt absolut convins că aşa va juca şi cu Steaua, om la om. În plus, mai are o particularitate, cere echipei tot timpul să facă presing, presing, presing.

"Vedeta lui Rudar? Glavina, pe care l-a luat Craiova"

- E un club bogat?
- Nu. În Slovenia doar două-trei echipe îşi permit să plătească bine, restul nu.

- Ce vedetă are Rudar?
- Păi vedeta lor a fost Glavina, cel pe care l-a luat Craiova. Ei mizează foarte mult pe jucători tineri, de fapt e o politică în fotbalul de aici fiindcă sunt plasaţi în centrul Europei şi au vizibilitate, vin multe cluburi, impresari şi îi văd.

- Oraşul a frumos?
- Din acest punct de vedere va fi o deplasare splendidă pentru Steaua. Oraşul e cam la o oră de mers cu autocarul de Ljubljana, e situat între munţi, zona e superbă, undeva între munţi.

- Ție cum îţi merge în Slovenia?
- Mi-a fost foarte greu la început. Am plecat în străinătate după 8 ani la Iaşi, m-am acomodat greu, dar cred că m-am descurcat.

- Nivelul fotbalului cum e?
- Fiind doar 10 echipe campionatul e comprimat, se joacă fotbal. Aici nu există echipă care să joace minge lungă.

"Slovenia e fantastică, are autostrăzi şi în oraş"

- Comparativ cu România?
- Ehee. Suntem mult în urmă. Poate doar Steaua, CFR să fie la un nivel, dar în rest, eu am rămas impresionat de cum se comportă aici cluburile cu jucătorii, federaţia cu cluburile, cluburile cu suporterii.

- Ai avut vreodată probleme cu banii?
- Mă crezi că de un an şi jumătate nici nu mă mai gândesc la asta? Nu mi-am pus nici o secundă întrebarea oare mi-a intrat salariul, mi-au acitat bonusurile? Totul e programat când scrie în contract. Şi aşa e la toate echipele. Chiar şi cele mici, promit jucătorilor 30 de lei, 30 de lei dau la timp. În România, promiteau 30 de lei şi aşteptai 3 luni să-i iei.

- Ca ţară, Slovenia cum e?
- Incredibilă! Fantastic de frumoasă! E verde, verde, e curată. Are lacuri, are mare, are munţi, are de toate. Bine, din-astea are şi România, dar degeaba dacă nu poţi ajunge la ele. Aici, mergi pe autostrăzi şi în oraşe, nu mai zic că toată ţara e plină de drumuri perfecte!

16
goluri a marcat Glavina la Rudar Velenje în sezonul 2016-2017, în timp ce în jumătate de an la CSU Craiova a evoluat 6 partide şi n-a înscris nici un gol

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
09:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
15:00 Tenis, WTA

Turneul din Budapesta

Digi 4
20:00 Fotbal, Liga 1

Chiajna - FCSB

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Bundesliga

Nurnberg - Borussia Dortmund

Digi 2
21:30 Fotbal, Serie A

AS Roma - Bologna

Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga

Huesca - Athletic Bilbao

Digi 4
23:30 Tenis, ATP

Turneul din Rio de Janeiro

Digi 2
Program TV complet

Liga 1

Vi 15.02.19
20:00
Viitorul
0
Poli Iași
Garros 85
1
Sa 16.02.19
14:00
Hermannstadt
0
CSU Craiova
Rocha 67
1
Sa 16.02.19
20:00
CFR Cluj
Muresan 53
1
Astra Giurgiu
Culio 73
1
Du 17.02.19
15:00
FC Voluntari
0
Călărași
0
Du 17.02.19
17:30
Gaz Metan
0
Sepsi OSK
Tandia 9
1
Du 17.02.19
20:00
Dinamo
Montini 24
1
FC Botoșani
Golofca 28, Fabbrini 75
2
Lu 18.02.19
20:00
Chiajna
-
FCSB
-
Liga 1 LIVE: www.gsp.ro și www.facebook.com/GazetaSporturilor/ Toate meciurile sunt transmise de Telekom Sport, DigiSport și LookTV