INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LAZIO - FCSB, AZI, 20:00, TELEKOM, PROTV, GSP

LAZIO - FCSB / A 32-a înfruntare româno-română » Ștefan Radu se poate înscrie pe o listă selectă dacă va evolua cu FCSB

Rusescu este ultimul român pe care steliștii l-au avut adversar în Europa // Foto: Bogdan Dănescu
Rusescu este ultimul român pe care steliștii l-au avut adversar în Europa // Foto: Bogdan Dănescu

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 09:35

Steliștii au palmares echilibrat împotriva unor jucători sau antrenori din România în cupele europene: 9 victorii, 12 egaluri, 10 înfrângeri. FCSB a învins-o în tur pe Lazio, 1-0.

Steliștii se pregătesc de un retur de foc pe Olimpico, în această seară, la Roma! Dacă în meciul de la București Ștefan Radu nu a fost folosit deloc de antrenorul Simone Inzaghi, jucătorul fiind răcit puternic și având stări febrile, fundașul central de 31 de ani a intrat în partida de luni seară din campionat cu Verona și e probabil să fie pe teren și joi.

"Probabil voi juca la returul cu Steaua dacă îmi trece răceala", spunea fundașul imediat după înfrângerea de la București.

Dacă ar juca joi, Ștefan Radu s-ar înscrie pe o listă lungă a românilor care au evoluat în cupele europene împotriva roș-albaștrilor. Vicecampioana României a dat în ultima vreme aproape an de an de fotbaliști români care evoluează pentru echipe din străinătate.

Drumul duelurilor contra românilor a fost deschis de un fost antrenor. În sezonul 1991-1992, steliștii reușeau să elimine din Cupa UEFA pe Anorthosis Famagusta, echipă pregătită de Anghel Iordănescu, cel care câștigase Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, din postura de jucător și antrenor secund.

Moți, ultimul coșmar roș-albastru

Istoria confruntărilor directe atunci când vorbim de duble eliminatorii, adică excluzând întâlnirile din grupele competițiilor europene, e extrem de echilibrată înaintea partidei de joi, de la Roma.

Steliștii s-au calificat de 4 ori și au ratat calificarea de tot atâtea ori. Roș-albaștrii s-au calificat cu Anorthosis Famagusta, Fenerbahce, ȚSKA Sofia și Dinamo Tbilisi, dar au terminat cu ochii în lacrimi dublele cu Valencia, Dinamo Kiev, St. Gall și Ludogoreț. 

 clipboard01

"Ne dorim ca şi în Italia să facem o partidă la fel de bună, dar cred că va fi mai greu decât la meciul tur. La primul meci nu cred că Lazio se aştepta să jucăm aşa ofensiv. Italienii pleacă cu prima şansă, dar noi vom încerca să profităm la maximum" Nicolae Dică, antrenor FCSB

"Eu chiar am crezut în victorie la București. Lazio nu a câştigat un campionat în ultimii ani în Italia, ca să fie o echipă pe care nu o putem elimina. Dacă ne calificăm nu este o minune, este o calificare muncită"
Florin Tănase, atacant FCSB

"Doar alergând foarte mult putem câştiga împotriva lor. Lazio este o echipă foarte bună. Cred că şansele sunt în continuare 50-50, Lazio joacă acasă şi o face foarte bine. Cu siguranţă în retur vor fi mai mulţi titulari la Lazio" Dragoș Nedelcu, fundaș FCSB

41% este procentajul punctelor câștigate de Steaua în cele 31 de meciuri pe care le-a jucat în Europa și în care a întâlnit jucători români

8 este numărul jucătorilor care au evoluat la Dinamo în carieră și pe care Steaua i-a întâlnit apoi în cupele europene: S. Ilie, Gabi Popescu, Fl. Cernat, I. Gane, Zicu, Mutu, Marica și Moți

  • Lazio și FCSB joacă joi, de la ora 20:00, în returul 16-imilor  Europa League. Meciul este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport și ProTV. În tur, echipa roș-albastră a câștigat cu 1-0. 

ECHIPELE PROBABILE:

Lazio: Strakosha - Bastos, De Vrij, Caceres - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulici - Anderson, Immobile

FCSB: A. Vlad - R. Benzar, Găman, Planici, J.Morais - Nedelcu, Cr. Tănase - Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere

Click pe imagine pentru zoom

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  22 Februarie 2018, 10:22

Mi-as dori sa nu joace Radu. Vreau un 1:1 (perfect!) sau cel mult 1:0 pentru Lazio, cu victoria finala a FCSB-ului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează