INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI

Magic şi pe Olimpico! » Sînmărtean i-a impresionat şi pe italieni

Sînmărtean mai are contract cu gruparea moldavă pînă în vara viitoare
Sînmărtean mai are contract cu gruparea moldavă pînă în vara viitoare

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 23:34

Sînmărtean nu a marcat în meciul cu Lazio, dar a impresionat din nou, cifrele arătînd că a fost clar şi peste Wesley, care a reuşit "dubla".

Rezultatele excelente ale Vasluiului din ultima perioadă se identifică cu evoluţiile fabuloase ale lui Lucian Sînmărtean. Mijlocaşul de 31 de ani s-a încălzit cu cehii de la Sparta Praga şi a fost fenomenal în derby-ul cîştigat în faţa lui Dinamo. Joi seară, nu Sînmărtean a luat prim-planul, ci Wesley, care a marcat de două ori. Dar cifrele furnizate de InStat Football arată că tot românul a fost cel mai bun jucător al galben-verzilor.

În remiza cu Lazio (2-2), parametrii fotbalistului au fost, din nou, incredibili. Lucian a avut cele mai bune procentaje la toate capitolele: 6 driblinguri, cu 2 mai multe decît toată echipa la un loc!, 92% din pase corecte şi 81% acţiuni reuşite. Mijlocaşul ofensiv a impresionat şi în defensivă, a făcut 4 deposedări, doar Pavlovici, cu 5, l-a depăşit, şi a cîştigat 13 dueluri din 22, doar stoperii Farkas şi Balaur fiind puţin peste. Şi lazialii au realizat că Sînmărtean este principalul pericol, faultîndu-l de 7 ori, cel mai mult dintre toţi vasluienii.

Jucători Pase Driblinguri Acţiuni Deposedări Dueluri
Sînmărtean 33/36 6/8 56/69 4/6 13/22
Wesley 20/27 0/2 39/60 2/4 9/23

"Sînmărtean este cel mai bun jucător din campionat după plecarea lui Torje. Vasluiul are o linie mediană fantastică" (Ionel Dănciulescu, Dinamo)

Lotito a întrebat de el
Adrian Porumboiu a dezvăluit că preşedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a fost încîntat de Sînmărtean (31 de ani). "Am discutat, dar nu se pune problema să plece. Cînd a auzit ce vîrstă are, Lotito a cam strîmbat din nas. A fost mai mult o discuţie de curtoazie", a spus finanţatorul galben-verzilor. "Dacă Lazio îl vrea cu adevărat, vom discuta la iarnă transferul său", a comentat Ioan Becali.

Inbox
- Paul Papp şi-a revenit după operaţia la menisc şi va reintra în echipă pentru partida cu Voinţa Livezile, din "16-imile" Cupei României, de joia viitoare. "Sînt refăcut, dar sînt în urmă cu pregătirea fizică. Trag din greu pentru că mi-e foarte dor să joc", a explicat Papp.

- Fundaşul stînga Richard Ananng (21 de ani) s-a accidentat grav în partida cu Sparta Praga şi a fost nevoit să se opereze. Fotbalistul a suferit o ruptură de menisc şi de ligamente şi va reveni abia în returul campionatului.

- Absent cu Lazio, Gerlem va mai avea nevoie de o săptămînă de pauză, după ce a acuzat dureri la genunchi. Şi Zmeu a suferit o contractură, dar va fi apt pentru duelul cu CFR, de luni.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
calinescu_
calinescu_  •  17 Septembrie 2011, 13:41

ZIARISTII LUI PESHTEEEE !!!!!!!!! LA ROMA AU STRALUCIT : WESLEI , ADAILTON , PAVLOVICI , RAUL COSTIN SI CERNIAUSCAS !!!!!!!!!! VOI ATI VAZUT ALT MECI ????? SIMARTEAN SARACU A RAMAS LA STADIUL DE PUI DE AVICOLA ....!!!!!

haxor
haxor  •  17 Septembrie 2011, 13:16

am vazut multi fotbalisti buni la viata mea si o spun fara rusine ca Lucian la ora actuala face parte din elita jucatorilor de creatie ce reusesc sa te lase cu gura cascata prin jocul practicat si pasele oferite colegilor. Eu de mult sustin ca e un excelent jucator si cum spunea cineva intr-o emisiune,"e genul de jucator creativ dupa care alearga un club cum e Steaua" si asta e adevarat. Pe Sanmartean unii nu-l au la inima in schimb maine daca ar fi transferabil sunt sigur ca toti ar miorlai dupa el si le-ar curge balele, ce atata vorba e un magician si mie todeauna mi-au placut astia in stilul lui, cuminte si sa-si vada de fotbal. Bravo Lucica! :-)

ionutchiscop
ionutchiscop  •  17 Septembrie 2011, 11:33

MI SE FACE PIELEA DE GAINA CAND PRIMESTE MINGEA!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează