INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CHELSEA - ARSENAL 4-1

CHELSEA - ARSENAL 4-1 // Maurizio Sarri, primele declarații despre viitor: „Iubesc Napoli, dar profesia mă poate duce oriunde”

Maurizio Sarri a cucerit primul său trofeu alături de Chelsea // foto: Guliver/Getty Images
Maurizio Sarri a cucerit primul său trofeu alături de Chelsea // foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2019 10:57

Maurizio Sarri ar putea fi al doilea om important care renunţă la Chelsea după succesul din Europa League. Spre deosebire de Hazard, managerul italian a întreţinut misterul şi suspansul şi nu exclude nicio variantă în privinţa viitorului său.

Sarri nu s-a întâlnit cu Agnelli în Baku şi aşteaptă discuţia cu Roman Abramovich, care vrea 5,5 milioane euro să-l elibereze. "Dedic trofeul lui Napoli, dar profesia mă poate duce oriunde", a zis managerul italian.

"Mai am 2 ani de contract. În ultimele 20 de zile am fost dat ca sigur la Roma, Milan şi apoi la Juventus. N-au niciun efect acest zvonuri cât timp sunt doar în presă. După ce voi sărbători, o să am obligatoriu o discuţie cu preşedintele Abramovich. Să vedem ce vrea clubul să îmbunătăţim şi ce pretenţii am şi eu, evaluăm totul. Ador Premier şi mă simt norocos că antrenez una din cele mai bune echipe din cel mai tare campionat al lumii".

"E un sezon de nota 8-9"

Sarri nu exclude o mutare la Juventus, care ar trebui să achite 5,5 milioane E lui Chelsea pentru a-l elibera:

"Iubesc Napoli şi am plecat anul trecut în străinătate pentru a nu trece direct la o altă echipă italiană. Tifosii azzurri au tot respectul meu etern, dar profesia mă poate duce oriunde. Şi lor le dedic acest trofeu pentru că este o satisfacţie pe care nu am putut să le-o ofer. E un sezon de nota 8-9. Mi-a fost greu să mă acomodez rapid într-un campionat nou, dar am jucat două finale şi ne-am asigurat locul de Champions din campionat".

Discuţii cu preşedintele Buck

Gazzetta dello Sport l-a spionat pe Andrea Agnelli în vizita sa făcută în Baku. Preşedintele lui Juventus s-a văzut cu omologul londonez Bruce Buck, pentru noua rundă de negocieri în cadrul Eca cu executivul UEFA.

Dar nu s-a întâlnit şi cu Sarri, deşi discuţiile au avut loc la Four Season, hotelul unde au stat albaştrii. Nici nu a rămas să vadă finala şi primul triumf european al tehnicianului curtat, plecând mai devreme către Torino. 

"Am reuşit 12 victorii şi trei egaluri în Europa League, suntem echipa care a marcat cel mai mult şi am bătut în finală un adversar puternic. Din februarie încoace, am început să simt tot mai mult că e echipa mea"
Maurizio Sarri, manager Chelsea

39 de victoriiare Maurizio Sarri cu Chelsea în acest sezon. Doar Mourinho a reuşit în primul an la Chelsea mai multe, 42 în ediţia 2004-2005

2 antrenori italienimai câştigaseră trofee europene în ultimul deceniu: Di Matteo, Liga cu Chelsea, în 2012, şi Ancelottti, tot Liga cu Real, în 2014

 Final de epocă la Chelsea » Eden Hazard, ultima reprezentație de AUR la Chelsea: cifre MAGNIFICE

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează