INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MILSAMI ORHEI - FCSB, 20:00

MILSAMI ORHEI - FCSB // Îi transferă FCSB?! 3 jucători de la Milsami la care Bogdan Andone trebuie să fie atent: „Antoniuc, Andronic și Crăciun ar juca lejer”

Bogdan Andone
Bogdan Andone

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2019 17:37

Milsami Orhei și FCSB vor juca azi, de la ora 20:00, în manșa a doua din turul I al preliminariilor Europa League. În tur, echipa roș-albastră a câștigat cu 2-0.

  • Milsami Orhei - FCSB se joacă de la ora 20:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • FCSB va avea parte de un adversar modest și în turul II, urmând să dea peste învingătoarea dintre Alashkert (Armenia) și Makedonija (Macedonia). În tur, armenii au câștigat cu 3-1.
  • Justin Gafiuc și Dumitru Angelescu (foto) sunt în Republica Moldova, de unde transmit cele mai noi informații despre returul Milsami - FCSB

Fostul portar al lui Milsami, Radu Mâțu, care a petrecut opt ani la trupa din Orhei, face o evaluare a returului cu roș-albaștrii din Europa League. Și anunță că blocurile dimprejurul arenei vor fi pline cu suporteri dornici să vadă meciul cu românii.

- Radu, ai jucat opt sezoane la Milsami, ești un om de-ai casei, dar ai plecat de la echipă în această vară. Îți pare rău că n-ai prins meciurile acestea cu FCSB?
- Ar fi fost plăcut, dar și greu! Am considerat însă că, după atâta vreme petrecută la clubul din orașul meu de baștină, e momentul să fac un pas mai departe. Am avut niște discuții chiar cu două cluburi din prima divizie din România, dar nu s-a concretizat nimic. Momentan, aștept alte răspunsuri pentru a ști unde-mi voi continua cariera.

 

- La Orhei se anunță interes mare pentru returul cu FCSB. Va fi bătaie mare pe bilete, nu?
- Da, mai ales că e o tribună în care intră ceva mai puțin de 3.000 de oameni. Mi-aduc aminte că la meciurile cu Ludogoreț din preliminariile Champions League în 2015, când i-am eliminat spectaculos pe bulgari, erau pline și balcoanele ori acoperișurile de la blocurile dimprejur, plus că nu mai aveai unde să arunci un ac pe lângă gardul din zona opusă singurei tribune. Probabil că lucrurile vor sta acum la fel, mai ales că, pentru noi, în Moldova, Steaua înseamnă enorm. E o echipă foarte iubită.

„Coman e sclipitor”

- Cum te împaci cu disputa asta Steaua sau FCSB?
- Pentru mine e Steaua! Și așa o cam percepe toată lumea pe aici: Steaua lui Becali! E o formație care impune respect și de la care îmi place în mod special de Florinel Coman. E un jucător uneori sclipitor. L-am văzut și la Euro U21, și la partida cu Hermannstadt din campionatul României. Băiatul e extraordinar, va face carieră peste hotare.

radu matu
FOTO: Radu Mâțu

- Crezi că Milsami e capabilă să producă vreo surpriză contra vicecampioanei României?
- Nu se gândește nimeni în mod serios că Milsami poate elimina Steaua, dar cred că un rezultat de egalitate ar fi o sărbătoare pentru Orhei. Eventual și cu unul sau două goluri înscrise de Milsami. Ar intra în istoria fotbalului românesc!

- Sunt jucători de la Milsami care crezi că ar putea evolua la FCSB?
- Aș băga mâna în foc pentru trei nume: Antoniuc, Andronic și Crăciun. Ultimul e un fundaș central fantastic la 21 de ani. Are meciuri în naționala de tineret a Moldovei, e înalt, peste 1,90 metri, și are un potențial de creștere important. Orice club l-ar lua, ar face o afacere excelentă cu Artur. 

„Orheiul este un oraș care simte profund românește și sunt convins că venirea Stelei va însemna un moment important pentru istoria urbei, nu doar pentru fotbalul moldovenesc” Radu Mâțu

  • Gheorghe Andronic, 27 de ani, este un mijlocaș central cotat la 200.000 de euro. Are 9 meciuri și un gol la naționala Moldovei
  • Alexandru Antoniuc, 30 de ani, este mijlocaș dreapta, cu 38 de meciuri la naționala Moldovei. Cota lui este 400.000 de euro.
  • Artur Crăciun, 21 de ani, evoluează ca fundaș central. E cotat la 275.000 de euro și e internațional moldovean de tineret.

Autogol epocal

În mai 2013, Mâțu a debutat la Milsami cu un autogol memorabil, care a făcut peste un million de vizualizări pe youtube. Într-un meci cu Rapid Ghidighici din campionatul intern, a vrut să degajeze mingea cu mâna dreaptă, dar și-a introdus balonul în proprie poartă! Antrenor la Orhei era atunci Ștefan Stoica. 

123 de partide a jucat Mâțu în tricoul lui Milsami, fiind unul dintre jucătorii remarcabili din scurta istorie a clubului moldav

Vezi și:

VIDEO Bogdan Andone și-a scos jucătorii la plimbare prin Chișinău

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
persanu
persanu  •  18 Iulie 2019, 20:00
Postat de setrannn pe 18 Iulie 2019, 18:09

Toata lumea stie cine e adevarata Steaua(actuala FCSB) in afara de cativa incuiati comunisti din Romanica noastra

Vum sa fie domne fcsb vechea Steaua??? Serios acum, si eu simpatizez fcsb și nu ma mai interesează csa steaua, dat sa zic ca fcsb e steaua e ca si cum as spune ca alb e negru. Va tot păcălește oierul cu fel si fel de desene animate expuse la gigisport si voi il credeți. Clar, negru pe alb CSA STEAUA se împrumută pe o perioada de 15 ani lu nenea Viorel Păunescu, care se obliga sa plătească datoriile și sa mențină echipa in liga1. Timp de 15 ani faci ce bani vrei, vinzi ce vrei, câștigi cat vrei dar dupa 15 ani te obligi să-mi înapoiezi clubul fara datorii. Asta e limbaj de lemn, pentru intelesul moltora. Luați de citiți dosarul macat nu doar cariile lui Becali. Talpan ala zici ca este din desene animate, dar omul a câștigat un proces pe care orice om limpede la căpățâna l-ar fi câștigat, fara sa faca dreptul. Cum domne sa spuneți ca fcsb e steaua... Pe baza a ce???? Chiar nu gândiți, aveți capul pe umeri doar sa nu va ploua in gât? Pai nu ar castiga Becali la TAS??? Dupa mintea voastră, aia creată. Ca dacă nu o pui la muncă se încrețeste :)))))) Domne, si ca tine sunt mulți de tot pe site-urile astea de sport... Acum imi dau seama de ce a câștigat PSD atâția ani. Mulți tembeli, si mai sunt si mândrii de ce zic ei :))))))))

100002473541087
Danut Ognean  •  18 Iulie 2019, 19:21

fortza orhei!bagati fcsebeii in doliu

setrannn
setrannn  •  18 Iulie 2019, 18:09

Toata lumea stie cine e adevarata Steaua(actuala FCSB) in afara de cativa incuiati comunisti din Romanica noastra

Vezi toate comentariile (3)
Comentează