INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RENNES - DINAMO KIEV 2-1

Cifre triste pentru Mircea Lucescu! L-a egalat pe Arsene Wenger, dar aici se termină veștile bune

Mircea Lucescu, Foto: Imago Images
Mircea Lucescu, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 09:56 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 15:51

Înfrângerea lui Dinamo Kiev în Franța, 1-2 cu Rennes, a fost pentru Mircea Lucescu (77 de ani) al 250-lea meci în cupele europene, ca antrenor, dar și al 12-lea eșec în 15 partide cu Dinamo în grupele unei competiții continentale. În această ediție are 3 eșecuri consecutive la start. Premieră!

Mircea Lucescu a bifat, joi seară, al 250-lea meci din carieră în cupele europene. L-a egalat pe celebrul Arsene Wenger și-l mai are în fața sa doar pe Sir Alex Ferguson (269). Dar aici se termină și veștile bune. 

Exact la atingerea acestei borne, echipa pe care o pregătește, Dinamo Kiev, a pierdut din nou în Europa League: 1-2 cu Rennes, în deplasare. Și de aici, alte cifre. Dar triste. 

Scuffet, aproape de perfecțiune » Notele după victoria uriașă a celor de la CFR Cluj cu Slavia Praga
SLAVIA PRAGA - CFR CLUJ 0-1
Scuffet, aproape de perfecțiune » Notele după victoria uriașă a celor de la CFR Cluj cu Slavia Praga

Cifre triste pentru Mircea Lucescu 

Astfel, pentru prima oară în istorie, alb-albaștrii au debutat cu trei înfrângeri consecutive în faza grupelor din Europa League! Înaintea acestui 1-2 de la Rennes, consfințit în finalul partidei (89), ucrainenii mai pierduseră cu Fenerbahce (1:2) și în fața lui AEK (0:1). 

Mai rău, a fost deja al 12-lea eșec în această fază a competițiilor continentale, în 15 meciuri sub conducerea lui Mircea Lucescu! 

Tehnicianul român a bifat cu Dinamo o singură victorie, contra lui Ferencvaros, în ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor. Golaverajul este și el dezastruos: 7-29! 

3 șuturi cadratea expediat Dinamo Kiev în meciul cu Rennes. Cea mai bună perfomanță în această ediție a competiției. I-a mai ieșit cu Fenerbahce și a avut cu unul mai puțin contra lui AEK

Mircea Lucescu n-a mai amenințat cu demisia

„Luce” n-a mai amenințat cu demisia, ca altă dată, și nici nu riscă să fie dat afară, în condițiile situației generale, cu un război acasă, în Ucraina, ce l-a pus pe drumuri, prin Polonia. El a explicat bilanțul modest al acestei stagiuni astfel: „Suntem mai tot timpul în autocar sau în avion, ne deplasăm între Lvov, Cracovia și alte orașe, așa că nu avem ocazia să ne concentrăm pe deplin pe antrenament”. 

Dar nu renunță la luptă: „În meciurile următoare trebuie să facem tot posibilul și imposibilul pentru a corecta situația actuală”. O prezență în primăvara europeană nu mai e însă de actualitate.

Citește și:

A „plouat” cu nota 2 după umilința cu Silkeborg » Jucătorii de la FCSB, repetenți pe linie

Panduru, mesaj direct pentru FCSB: „Ai pierdut respectul oamenilor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vasileroaita
vasileroaita  •  07 Octombrie 2022, 10:57

Situația lui Dinamo Kiev este influențată puternic de razboiul din țară. Lucescu nu mai are lotul de dinaintea războiului, nu mai are condițiile de pregatire de atunci. Chiar și așa, joacă în grupele C.L., ceea ce nu e la îndemâna oricui!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează