INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

Miză uriaşă cu Ajax » Ce calcule financiare îşi face Steaua în "dubla" cu olandezii

Steliştii au obţinut în acest sezon cei mai mulţi bani din bilete la meciul cu Stuttgart
Steliştii au obţinut în acest sezon cei mai mulţi bani din bilete la meciul cu Stuttgart

Articol de - Publicat duminica, 23 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 23 decembrie 2012 00:55

Un meci în optimi cu Chelsea i-ar aduce Stelei în conturi aproape cît toată suma pe care clubul din Ghencea o va încasa din drepturile TV pe întreg actualul sezon.

Steaua - Ajax va însemna pentru trupa lui Reghecampf nu doar o posibilitate de a bifa un rezultat important în Europa, ci şi o miză financiară. Ştiind deja dintre ce echipe s-ar alege viitorul adversar din optimile de finală ale competiţiei, adică aproape sigur Chelsea, atunci o "dublă" cu actuala deţinătoare a Champions League ar aduce în conturile roş-albaştrilor o sumă imensă.

Cît? În jur de 3 milioane de euro, mare parte din bani urmînd să provină din încasările din bilete. Cum chiar prima manşă ar avea loc la Bucureşti, Steaua ar putea încasa în jur de două milioane de euro pe cele 55.000 de bilete. La această sumă s-ar adăuga bonusul de calificare în optimi, dar şi un surplus din cota de market pool. Un total ce ar egala suma pe care Steaua o încasează în acest an din totalul drepturilor TV din Liga 1.

S-ar asigura aproape tot bugetul pe un an
12,7 milioane de euro ar fi încasările totale ale Stelei de pe urma actualului sezon de Europa League, în cazul în care ar trece de Ajax, dar ar pierde în faţa lui Chelsea. Suma, chiar dacă e departe de cea încasată de CFR de pe urma participării în Champions League, ar reprezenta pentru Steaua acoperirea aproape în întregime a bugetului pe un an competiţional. Pe 2011, Steaua a avut o cifră de afaceri de 66,2 milioane de lei, adică undeva puţin sub 15 milioane de euro.

1,5 milioane de euro a fost cea mai mare sumă încasată de Steaua din bilete la un singur meci, eveniment care s-a întîmplat în octombrie 2006, cu ocazia meciului Steaua - Real Madrid 1-4, disputat pe Ghencea

546393-incasari-steaua.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
cobra234
cobra234  •  25 Decembrie 2012, 09:06
Postat de and731 pe 24 Decembrie 2012, 12:43

calculele cele mai realiste sunt 6-0 pentru ajax,nu de alta dar sa bata recordul negative al stelutei

SA VA VAD CU INTER,SI VORBA ROMANEASCA,,CINE RADE LA URMA ,RADE MAI BINE

and731
and731  •  24 Decembrie 2012, 12:46
Postat de dommon pe 23 Decembrie 2012, 17:57

du-te si plimba ursul...sau ciocanitoarea esti penibil de acuma, postezi mai mult pe articolele stelei decat pe alte cacatului tau de echipa pe care o sustii

fratica posteaza pe articolele de la steau pentru ca sunt cele mai deranjante si in acelasi timp jalnice,daca nu ar fi atras atentia cu rasuri de genu, nu ar mai fi postat nimeni nimic ,dar pana atunci sunt doar subiecte de mistouri

and731
and731  •  24 Decembrie 2012, 12:43

calculele cele mai realiste sunt 6-0 pentru ajax,nu de alta dar sa bata recordul negative al stelutei

Vezi toate comentariile (60)
Comentează