INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MLADA - FCSB

MLADA - FCSB // Cehii au urmărit-o pe FCSB: „Jucătorii de la FCSB mai au un avantaj, acela că nu mai pot să fie surprinși!”

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 13:45

Presa din Cehia e șocată de cum arată FCSB și nu le vine să creadă modul de abordare al lui Gigi Becali la echipă.

  • Meciul Mlada Boleslav - FCSB, din turul 3 preliminar al Europa League, va avea loc joi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0
  •  Andrei Crăițoiu, jurnalistul Gazetei Sporturilor, se află în Cehia (Praga & Mlada Boleslav) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Mlada Boleslav și FSCB;

Jan Maly e jurnalist și lucrează pentru site-ul isport.cz. A fost prezent la Giurgiu, în manșa tur a partidei cu FCSB, iar acum l-am întâlnit în Cehia. A văzut din tribunele „nebunia” dintre Mlada Boleslav și Sparta Praga, 4-3, ultimul meci al cehilor înaintea confruntării cu FCSB de joi seară. Maly știe tot ce mișcă în prima ligă din Cehia și e specialist pe Mlada pe care-l descrie ca fiind „un club ambițios”.

- Jan, cum ți s-a părut manșa tur de la Giurgiu dintre FCSB și Mlada? 

- M-am așteptat ca FCSB să-și creeze mai multe șanse și să marcheze o presiune mult mai mare. În ultimele 25 de minute, FCSB a fost echipa mult mai bună. Mlada a avut și noroc atunci când nu a luat gol la execuțiile lui Florinel Coman. Un jucător care și-a arătat calitățile pe teren. Mlada a jucat bine a Giurgiu și e posibil ca cei de la FCSB să fi fost surprinși de stilul agresiv pe care l-au jucat.  

- 0-0 e un scor care le dă speranțe celor de la Mlada pentru o calificare în play-off-ul Europa League? 

- Scorul este foarte bun pentru Mlada Boleslav, dar sunt convins că meciul de acum o să fie mult mai greu pentru cehi. Am văzut că FCSB are jucători cu abilități tehnice foarte bune, pun presiune și o să fie foarte periculoși în această. Jucătorii de la FCSB mai au un avantaj, acela că nu mai pot să fie surprinși cum s-a întâmplat la meciul tur jucat în Româmia. 

- FCSB trece printr-o criză foarte mare, cinci meciuri fără victorie... 

- Da, iar Mlada vine după o victorie importantă în campionat, iar joi seară va juca la fel ca în România. Agresivă și foarte activă pe teren. Mai mult, pe terenul de acasă Mlada Boleslav este mult mai puternică, iar victoria de duminică oferă jucătorilor și întregii echipe o mare încredere. E foarte dificil acum să spui cine este favorit la calificare în acest moment, dar cred că Mlada are șanse mult mai mari decât înaintea primului joc. 

- Fără o calificare pentru al doilea an consecutiv în grupele unei competiții europene, FCSB va avea probleme serioase financiare. Cum e situația la Mlada? 

- Mlada Boleslav are un buget de maximum 4 milioane de euro pe an. Dar nu e niciun fel de problemă și nu e foarte important să ajungă în grupele Europa League. Ne referim, evident, doar din punct de vedere financiar. În club oamenii nu-și mari speranțe în acești bani pentru că știu de la început că este foarte dificil să ajunge acolo, din moment ce întâlnști adversari care sunt mai puternici și mai bogați. 

- În România sunt mult cluburi care au probleme financiare. 

- Mlada Boleslav nu are. Este un club stabil care are spijin financiar de la marea companie auto, Skoda, care se află în oraș. O calificare în faza grupelor Europa League ar fi doar un bonus financiar neașteptat pentru club, pe lângă o mare performanță sportivă! 

- Mi-ai spus că ai auzit de Gigi Becali și de declarațiile lui din ultimii ani. Patronul clubului vostru, domnul Josef Dufek, cum e? 

- Nu e atât de dur și de radical ca Gigi. A fost destul de amuzant când jurnaliștii români l-au întrebat la Giurgiu dacă se implică la echipă și îi face schimbările antrenorului Jozef Weber. Nu le face! Patronul nostru are echipa în inimă, nu face schimbările antrenorului. El încearcă să facă tot ce e mai bun pentru club. A încercat de curând să-l transfere pe Milan Baroš, al doilea cel mai bun marcator din istoria echipei naționale a Cehiei, care a mai jucat la Mlada Boleslav acum câțiva ani. N-a reușit, așa că în vară l-a convins pe Daniel Pudil să semneze aici, un jucătorul cu multă experiență în străinătate. 

- Cât este salariu mediu pentru un fotbalist în campionat și cine are cel mai mare salariu? 

- E foarte dificil de stabilit un salariu mediu pentru că Slavia și Sparga au schimbat dramatic situațiile financiare în ultimii ani. Sunt singurele echipe din campionat care-și permit să dea jucătorilor salarii foarte mare, ca în Bundesliga sau Serie A. Mulți dintre jucători chiar nu mai vor să plece din Cehia afară. Iar cel mai bun exemplu în acest caz e Tomas Soucek, cel mai bun jucător din sezonul trecut. Deși a avut oferte importante a preferat să rămână la Slavia și să joace în Champions League. În plus a primit și un nou contract cu un salariu de 150.000 de euro pe lună! Deci? 1,8 milioane de euro pe an... Sunt echipe cu salarii foarte, foarte mici, dar Mlada cred că este undeva la mijloc la acest capitol. 

„Mlada Boleslav are mulți jucători care n-au mai jucat în cupele europene! Din tot lotul doar șapte fotbaliști au mai avut meciuri în Europa, ceea ce e foarte greu pentru un antrenor. La echipă s-au făcut schimbări importante la echipă, dar ușor-ușor își intră toți în ritm și o să meargă mult mai bine” - Jan Maly, jurnalist isport.cz

„În primele meciuri din actualul sezon echipa a avut unele probleme cu eficiența în ofensivă, dar în ultimele partide au marcat o mulțime de goluri! Au dat patru cu Opava, două în Europa cu Ordabasy și acum încă patru cu Sparta Praga. Jucătorii ofensivi ca Pavel Bucha, Marek Matejovsky și Muris Mesanovici sunt acum într-o formă foarte bună!” - Jan Maly, jurnalist isport.cz

VEZI ȘI:

MLADA BOLESLAV - FCSB // VIDEO+FOTO Cehii stau la coadă să vadă "cel mai cunoscut club românesc"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează