INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FERENCVAROS - LUDOGOREȚ 0-3

Moți, grăsuț la 34 de ani! Recordman în Europa la Ludogoreț + Poza zilei cu Keșerü

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 12:45

Cosmin Moți, fundașul legendar al lui Ludogoreț, a jucat 45 de minute, după eliminarea lui Dragoș Grigore. Al 75-lea meci european al lui Moți la verzi în victoria cu Ferencvaros, 3-0, din etapa a doua din Europa League.

Pentru Cosmin Moți, Ludogoreț este clubul carierei. Unde a evoluat cel mai mult, în cele mai importante competiții europene, și a cucerit cele mai multe trofee.  

Pentru Ludogoreț, Cosmin Moți este o legendă. Unul dintre fotbaliștii care au influențat decisiv istoria campioanei bulgare. Nu doar cel ce a calificat-o în premieră în grupele Ligii, apărând două penaltyuri și transformând unul în play-off-ul cu Steaua, din august 2014, performanță în urma căreia o tribună a arenei din Razgrad s-a numit „Cosmin Moți", ci și jucătorul cu record de meciuri în cupele continentale. Joi seară, a fost a 75-a apariție în Europa. 

Căpitanul care vine de pe bancă 

La 34 de ani, a început al 8-lea sezon la verzi. Supraponderal, nu mai e titular, dar intră când e nevoie de el. La Budapesta, Dragoș Grigore a fost eliminat pentru două cartonașe galbene (28-43) și, după pauză, Moți a înlocuit alt veteran, pe brazilianul Marcelinho (35 de ani), preluând și banderola de căpitan. 

Chiar dacă se mișcă mai greu acum decât o făcea în urmă cu câțiva ani, stoperul a rezistat ritmului. Iar apărarea nu a primit gol cu Ferencvaros. Și pentru că portarul Plamen Iliev, ex-Botoșani și Astra, a apărat foarte bine.  
0-3 la final și, după două etape, Ludogoreț e lider, cu maximum de puncte și golaveraj 8-1.

2 ani de contractmai are Cosmin Moți la Ludogoreț, până pe 30 iunie 2021

9 partide (din 22)a jucat Moți în acest sezon în toate competițiile

12 trofeea cucerit stoperul în șapte ani la campioana Bulgariei

268 de meciuriare Moți la verzi (al 3-lea all-time) și 32 de goluri (al 6-lea)

Cea mai frumoasă imagine 

Moți, grăsuț la 34 de ani! Recordman în Europa la Ludogoreț + Poza zilei cu Keșerü

Claudiu Keșerü, 32 de ani, golgeterul all-time al lui Ludogoreț (113), a fost integralist cu Ferencvaros. Nu a mai înscris. În schimb, a oferit imaginea serii. În minutul 64, după ce fundașul central brazilian Rafael Forster a marcat al doilea său gol (primul, o torpilă de la 35 de metri la vinclu), Keșerü l-a îmbrățișat ca un frate. 

Cel mai frumos moment, surprins de fotograful Reuters. În prima etapă, la 5-1 cu ȚSKA Moscova, "tricolorul" a reușit un hat-trick. Acum, sud-americanul a fost decisiv.

Citește și:

Neil Lennon îl ironizează pe Dan Petrescu: „A spus asta, așa e? Am învățat să iau cuvintele lui cu puțină sare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  04 Octombrie 2019, 13:03

Legenda Moti care a umilit pe FCSB la penalty-uri:)))))RESPECT MOTI,CAINE PE VIATA!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează