INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CSMS IAȘI - HAJDUK SPLIT, AZI, 21:00, GSP.RO ȘI DIGI 1

Napoli şi elevii săi au mărturisit că ştiu ce poate juca Hajduk și au dezvăluit ce-i motivează: "Faţă-n faţă cu istoria"

Articol de , - Publicat joi, 14 iulie 2016 00:00

Iaşiul este în faţa unei premiere deosebite, iar fotbaliştii spun că sunt pregătiţi pentru confruntarea cu croaţii.

Nicolo Napoli a tratat în stilul său italian duelul cu Hajduk Split: "Jucăm cu o echipă formată din fotbalişti buni, din antrenori buni, care are un mix de tinereţe şi experienţă. Suntem în faţa unui mare debut şi vrem să facem un meci foarte bun".

Tehnicianul a continuat: "Am studiat Hajduk, joacă sus, evoluează bine unu contra unu. Încercăm să ne facem jocul nostru, iar faptul că au un antrenor nou şi mulţi tineri ar putea să fie în avantajul nostru. Am făcut o pregătire foarte bună în această vară, de aceea consider că şansele la calificare sunt egale, 50-50 la sută".

"Îi putem elimina pe croaţi"

Fotbaliştii peninsularului sunt mai entuziaşti. Căpitanul Ionuţ Voicu a declarat ieri: "Suntem foarte fericiţi să fim faţă în faţă cu istoria. Iar bucuria oamenilor din Iaşi ne oferă o energie suplimentară. Acest aspect ne dă forţă. Cine va intra mâine va da tot ceea ce are mai bun pentru victorie. Hajduk are experienţă, dar dacă intrăm pe teren şi facem jocul nostru, vom putea avea şanse suplimentare să trecem de croaţi. Momentan, să ne bucurăm de aceste două meciuri europene, primele din istoria oraşului, apoi ne vom gândi şi la startul campionatului, inclusiv la prima etapă, cu Steaua".

Milan Mitici a concluzionat: "Dacă Hajduk trece de noi, nimeni nu va considera că va fi o surpriză. Dacă noi o eliminăm pe Hajduk, atunci lumea va zice că este o mare surpriză. Sunt foarte optimist că putem să-i eliminăm pe croaţi".

"Am o revanşă de luat în faţa lui Hajduk Split şi vreau să obţinem la Iaşi un rezultat care să ne menţină în cursa calificării pentru retur. Deşi, acolo, va fi infernal, ştiu asta"
Andrei Cristea, atacant CSMS Iaşi

"Am studiat foarte bine jocul românilor în ultimele săptămâni, pentru noi este obligatoriu să-i eliminăm pe ieşeni, care au un stil italienesc. Şansele sunt egale, dar vreau să eliminăm orice surpriză nedorită încă de la prima confruntare"
Marijan Pusnik, antrenor Hajduk Split

"Ştiu că Iaşiul joacă la zero, dar am venit să dăm gol. Ştim că gazdele trăiesc un moment special, primul meci european, însă nu vrem să facem cadouri. Se va continua tradiţia, Hajduk va elimina o echipă românească"
Marijan Pusnik, antrenor Hajduk

Echipa probabilă a Iaşiului

Grahovac - I. Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu - Ciucur, Mitici, V. Gheorghe, Bole - A. Cristea, Piccioni

Ajutor de la Golubovici

Fostul golgeter al ieşenilor, Bojan Golubovici, acum la Steaua, le-a oferit informaţii moldovenilor despre jocul celor din Split. Cel puţin aşa a spus Milan Mitici: "S-a informat despre ceea ce joacă Hajduk, are diverşi prieteni şi ne-a dat sfaturi utile. Oricum, ştim că adversarul a schimbat mulţi jucători în această vară, plus antrenorul. Şi Hajduk parcurge o perioadă cu probleme financiare. Golubovici ne-a zis că sigur îi vom elimina pe croaţi, dacă învingem şi nu primim gol în tur".

Filipinezul, rezervă

Daysuke Sato, 23 de ani, este primul jucător filipinez care va evolua în campionatul intern. Fotbalistul de bandă stângă are 23 de selecţii în prima reprezentativă a ţării sale şi a trecut probele impuse de antrenorul Napoli. Jucătorul are şanse mari să fie diseară în lotul de 18 al moldovenilor.

Ne bat pe unde ne prind

Palmares total negativ între echipele româneşti şi Hajduk Split. Patru dueluri, toate câştigate de Torcida. Din 8 confruntări, Hajduk şi-a adjudecat 4 victorii, un meci s-a încheiat la egalitate, iar românii au câştigat de 3 ori. Degeaba. În ediţia 1983/'84, croaţii au trecut de U Craiova în Cupa UEFA, 1-0, 0-1, oltenii pierzând la penalty-uri. În 1994/'95, în grupele Champions League, Steaua - Hajduk (0-1/4-1), o victorie inutilă pentru "militari", la prima participare în grupele UCL, fiindcă se pierduse calificarea în favoarea croaţilor. În 2010/2011, Hajduk le-a eliminat, pe rând, şi pe Dinamo (1-3, 3-0), şi pe Unirea Urziceni (4-1, 1-1), în preliminariile Europa League.

Legea bişniţarilor

Ieşenii acuză organizarea partidei-premieră pentru club şi oraş, întrucât şmecherii au cumpărat majoritatea biletelor pe care au ajuns să le vândă şi de 10 ori mai scump

Suporterii ieşeni sunt supăraţi înaintea marelui meci din istoria grupării. Gazdele au acuzat costul biletelor şi, mai ales, modul în care au fost ele puse în vânzare. Bişniţarii au acaparat o bună parte din tichete în primele două zile de când au fost scoase la vânzare - la o singură casă! -, iar preţul acestora a explodat.

"Iniţial, fiecare persoană lua câte 4 bilete, însă erau unul după altul la rând. Astfel că au început deja să vândă biletele de 5 sau chiar de 10 ori mai scump! E jignitor, o bătaie de joc! Se vor mai pune în vânzare tichete joi dimineaţă, vreo mie, însă nu se ştie exact", au acuzat localnicii.

Până ieri se vânduseră aproape 7.000 din cele 8.160 de tichete care ar trebui scoase la vânzare. Totul depinde şi de montarea scaunelor, care a continuat şi ieri, va continua şi azi! Arena are o capacitate de 11.000 de locuri, însă a început târziu, contratimp, lucrările de montare a scaunelor.

UEFA, iniţial, n-ar fi dorit să permită disputarea partidei pe stadionul din Copou, însă, în cele din urmă, a dat "verde" după ce a primit semnale că totul va fi în regulă cu acest detaliu. Ieşenii spun că şi Ionuţ Lupescu, oficial UEFA, bun prieten al lui Florin Prunea, ar fi pus o vorbă bună ca partida să se desfăşoare pe arena "Emil Alexandrescu" din Iaşi.

"Cea mai importantă victorie este că jucăm acasă, la Iaşi, şi suporterii se pot bucura de fotbal. Venim după un sezon istoric, în care ne-am calificat în cupele europene, sper să repetăm lucrurile bune"
Andrei Cristea, atacant CSMS Iaşi

"Merităm să jucăm în Europa, să nu uităm că am fi meritat să evoluăm în play-off-ul ediţiei trecute! Noi avem încredere că putem trece de croaţi"
Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  14 Iulie 2016, 13:28

Politia trebe sa puna '***' pe bisnitari si sa-i taxeze la sange *** sau 30 de zile de munca in favoarea comunitatii). Bisnita nu este un mod de a munci ci de a-ti crea avantaj in dauna semenilor corecti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează