INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIKTORIA PLZEN - ANTWERP 1-2

PLAY-OFF EUROPA LEAGUE // Dieu merci! Ladislau Bölöni, incredibilă calificare: „Am avut noroc. Mentalitatea noastră a fost formidabilă”

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2019 09:58

Antwerp, echipa lui Ladislau Boloni,  s-a calificat dramatic în play-off-ul Europa League. Dominată clar de cehii de la Viktoria Plzen, condusă cu 0-2 în prelungiri și jucând în inferioritate Antwerp, a reușit să înscrie golul calificării în minutul 113. Salvatorul a fost Dieumerci Mbokani! 

Antwerp a avut de înfruntat cel mai dificil scenariu în Cehia. 

După 1-0 în tur, a fost asediată de Plzeň, care a ratat o mulțime de ocazii și a înscris în minutul 81 după un fault în atac asupra portarului. 

Iar în prelungiri, la 2-0 pentru adversari, a rămas în zece, Seck primind două cartonașe galbene și pe cel roșu la aceeași fază. Totul părea terminat. Mai puțin pentru Dieumerci Mbokani, golgeterul său, care a marcat golul calificării când nimeni nu se mai aștepta (113).  

„Am fost norocoși. Plzeň ne-a dominat, și-a creat șansă după șansă”, a recunoscut Loți Bölöni. Dar a și accentuat punctul forte al belgienilor: „Chiar în inferioritate și conduși, am continuat să jucăm. Și pentru asta am fost răsplătiți. Mentalitatea noastră a fost formidabilă, exact ca a fanilor noștri”. 

Înghesuiți într-un colț de tribună, ultrașii lui Antwerp au aprins torțele, susținând echipa până la capăt. Clubul va fi amendat de UEFA, însă Bölöni joacă play-off-ul Europa League. Cu Alkmaar.

 Loți spune doar atât: „Încercăm să mergem cât mai departe”. La prima participare a flamanzilor după 22 de ani în cupele europene. 

66 de aniare Loți Bölöni, cel mai în vârstă antrenor rămas în cursă în Europa League

5 șuturia avut pe poartă Antwerp în Cehia (7 în total); adversarii au tras de 25 de ori la poartă, însă doar 4 mingi cadrate

Mbokani nici nu trebuia să joace 

Nerefăcut complet, Dieumerci Mbokani nici nu voia să facă deplasarea în Cehia. "Antrenorul Bölöni mi-a cerut să vin cu lotul și l-am ascultat", a dezvăluit atacantul congolez, alături de care Loți a cucerit titlul în Belgia cu Standard, în 2009. A intrat după pauză la Plzeň și a marcat în prelungiri golul calificării. Are 5 reușite în 5 meciuri jucate în acest start de sezon. 

Toate echipele din Cehia eliminate 

După ce Steaua a eliminat-o pe Mladá Boleslav (0-0, 1-0), Bölöni a trecut și el de Plzeň (1-0, 1-2). Iar cehii și-au pierdut ultima echipă din Europa League în deplasarea din Turcia. Niță nu a putut împiedica înfrângerea Spartei Praga în fața lui Trabzonspor (1-2, după 2-2 acasă).

Totuși, dacă Slavia va fi învinsă de CFR în play-off-ul CL, va ajunge în grupele EL.

Vezi AICI toate rezultatele din turul III al Europa League

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  16 August 2019, 18:32

"adversarii au tras de 25 de ori la poartă, însă doar 4 mingi cadrate"- au trimis o gramada de avioane... :))

1017090258411544
Ciprian-Marius Hutupasu  •  16 August 2019, 11:44

Toate echipele din Cehia eliminate sau toate echipele din Cehia eliminate din Europa League, oricum o scrii nu este deloc corecta afirmatia, in cazul in care Slavia Praga va pierde cu CFR playoff-ul pt UEFA Champions League va accede direct in grupele Europa League, deci corect era sa fi scris extra de Slavia Praga.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează