INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA

Pleacă Jose Mourinho? „Stau la AS Roma până luni”. Ar avea acord cu PSG, dar atacul la adresa arbitrilor pune totul în pericol

Jose Mourinho și arbitrul din Sevilla - AS Roma, foto
: Imago
Jose Mourinho și arbitrul din Sevilla - AS Roma, foto : Imago

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 15:06 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 15:51

Jose Mourinho sugerează că ar putea părăsi AS Roma după prima sa finală europeană pierdută (1-1, 1-4 la penaltyuri cu Sevilla). E nemulțumit de ce se întâmplă la clubul giallorosso și ar avea o înțelegere cu PSG. Riscă însă 6 etape de suspendare după ce a insultat arbitrii și acordul cu parizienii e în pericol.

La 60 de ani, Jose Mourinho încă e în centrul atenției lumii fotbalului. Cu 26 de trofee în palmares, antrenorul portughez a propulsat-o pe AS Roma în două finale europene consecutive, câștigând Conference League în 2022 (prima cupă continentală a clubului giallorosso) și pierzând ultimul act de Europa League miercuri seară, la Budapesta. 

Un eșec pe care nu l-a mai trăit la un asemenea nivel.

Becali schimbă strategia în „cazul Chiricheș” și lasă loc revenirii lui Chipciu + Întrebat și despre MVP-ul lui Dinamo: „Ce «Zali»?”
FCSB
Becali schimbă strategia în „cazul Chiricheș” și lasă loc revenirii lui Chipciu + Întrebat și despre MVP-ul lui Dinamo: „Ce «Zali»?”

Jose Mourinho: „Da, voi sta la Roma. Sigur până luni"

Deși mai are contract un sezon, până pe 30 iunie 2024, lusitanul ar putea părăsi Cetatea Eternă în această vară. Se spune că este în plină negociere cu Paris Saint-Germain pentru a-l înlocui pe Christophe Galtier. După Portugalia, Anglia, Italia și Spania, ar pregăti în premieră și o echipă franceză.

La interviurile ce au urmat înfrângerii de pe Puskas Arena, Mourinho a sugerat că e tentat să plece, nemulțumit de ce se întâmplă la Roma. „Nu știu dacă voi rămâne", a afirmat inițial, la microfonul DAZN, pentru a adăuga la conferință, la fel de misterios, și ironic în același timp: „Da, voi sta la Roma. Sigur până luni".

Mourinho și furia pe arbitraj
„Un învins îndurerat va fi întotdeauna un învins îndurerat”
Sevilla, învingătoare doar în Europa League
Zidul Bono
Noul logo Europa League :)
+5 FOTO

Jose Mourinho: „M-am săturat să joc atâtea roluri. Merit mai mult"

A răbufnit în fața jurnaliștilor: „Vreau să continui, dar jucătorii mei merită mai mult. Și eu merit mai mult. Vreau să lupt pentru mai mult. M-am săturat să fiu antrenor, șef la comunicare, figura care se plânge că am fost jefuiți. M-am săturat să joc atâtea roluri".

E dezamăgit și că „nu vom juca în Liga Campionilor în sezonul viitor", chiar dacă ascunde această frustrare, afirmând: „E o veste bună totuși, pentru că nu avem încă echipă de Champions. Trebuie să o învingem pe Spezia duminică, pentru a prinde Europa League. Vrem să revenim în cupele continentale".

Jose Mourinho, spre „centralul” Taylor: „Ești o rușine nenorocită! O curvă"

Furia lui Mou din parcarea subterană și insultele la adresa arbitrilor i-ar putea afecta însă viitorul imediat, inclusiv tratativele cu PSG. L-a atacat pe „centralul" englez Anthony Taylor: „Ce rușine! Omule, ești o rușine nenorocită! O curvă". 

I-a înjurat în italiană, engleză și portugheză. Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a încercat să-l liniștească pe tehnician, dar lusitanul i-a zis în față: „Și tu ești parte din înțelegerea lor. Spuneai că ăsta e capabil...". S-a îndepărtat cu nervii întinși la maximum: „Nici nu se vede rușinea pe fețele lor".

Taylor va trece în raport, cu siguranță, și incidentul din parcare. Iar Mourinho riscă o suspendare drastică, de cinci-șase partide, susțin jurnaliștii britanici. Ar putea fi exclus pentru întreaga fază a grupelor. Dacă UEFA îl va pedepsi atât de aspru, e posibil ca PSG să renunțe la planul de a-l aduce pe lusitan. 

Am ieșit morți din Europa League. Morți de oboseală fizică și mintală. Suntem morți, dar mândri. Poți pierde un meci, dar nu demnitatea. Și noi suntem demni. Am câștigat cinci finale europene și am pierdut-o pe aceasta, dar mă întorc acasă mai mândru ca niciodată 
- Jose Mourinho, antrenor AS Roma

I-a dat medalia unui copil: „Nu-mi place argintul"

După prima sa înfrângere într-o finală europeană, Mourinho nu a suportat să vadă medalia învinșilor la gâtul său. A luat-o și i-a dăruit-o unui copil aflat chiar în spatele băncii de rezerve. Băiatul nu a înțeles inițial ce vrea să facă antrenorul Romei. Așa că portughezul i-a aruncat medalia în tribună. Explicația lui: „Nu-mi place argintul". 

Pleacă Jose Mourinho? „Stau la AS Roma până luni”. Ar avea acord cu PSG, dar atacul la adresa arbitrilor pune totul în pericol
Copilul care a primit medalia lui Jose Mourinho, foto: Imago

Citește și alte știri de Europa League:

Triumful Sevillei îi face un cadou neașteptat campionatului Spaniei! » Marca titrează: premieră în istoria La Liga din sezonul viitor

Incredibila poveste a lui Jose Luis Mendilibar, antrenorul care a cucerit Europa League cu Sevilla » Eliminat de CFR din Intertoto, în urmă cu 18 ani!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
VardyParty
VardyParty  •  02 Iunie 2023, 00:04
Postat de melcul_furios pe 01 Iunie 2023, 21:26

Omul a castigat mai mult decat orice antrenor roman si s-ar putea sa aiba si dreptate in ce priveste arbitrajele.

Nu-mi face placere sa spun asta, dar statistica arata ca Luce e inaintea lui :)

melcul_furios
melcul_furios  •  01 Iunie 2023, 21:26
Postat de VardyParty pe 01 Iunie 2023, 16:26

Omul simte ca locul lui e lângă Sumi. Nu se poate opune.

Omul a castigat mai mult decat orice antrenor roman si s-ar putea sa aiba si dreptate in ce priveste arbitrajele.

VardyParty
VardyParty  •  01 Iunie 2023, 16:26

Omul simte ca locul lui e lângă Sumi. Nu se poate opune.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează