INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GAZ METAN - MAINZ 1-1 (4-3 LA PENALTY-URI)

Pleşca i-a oprit pe nemţi! » Gazul trece de Mainz la penalty-uri şi merge în play-off

Răzvan Pleşca a fost fantastic în faţa lui Mainz +23   FOTO
Răzvan Pleşca a fost fantastic în faţa lui Mainz

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 05 august 2011 09:01

Gaz Metan Mediaş a obţinut o calificare eroică în play-off-ul Europa League după un dublu 1-1 cu Mainz şi 4-3 la penalty-uri.

Fără Eric de Oliveira, fugit de la echipă, şi Paul Pîrvulescu, accidentat, dar cu un Răzvan Pleşca în formă maximă Mediaşul a făcut un meci mare, fiind acum la doar 2 partide de grupele Europa League.

Ardelenii au început fără emoţii returul cu Mainz. Împinşi de la spate de un public cald, medieşenii au şi ratat prima ocazie după doar trei minute de joc. Hoban a trecut excelent în partea dreaptă de Pospech şi a aruncat balonul în careu, prea în spate însă pentru Roman. S-a jucat apoi la mijlocul terenului, ambele echipe reuşind să se blocheze foarte bine.

Apărarea Gazului începea să scîrţîie, iar Risse şi Ujag îşi făceau de cap prin careu. Inevitabilul s-a produs în minutul 31, cînd Markovici şi Akaki dormeau la marginea careului şi n-au mai putut intercepta pasa către Risse. Mijlocaşul lui Mainz a preluat perfect în careu şi l-a executat pe portarul medieşenilor.

VIDEO » Vezi rezumatul partidei şi paradele lui Pleşca de la loviturile de departajare!

Pleşca, numărul 1
La fel ca în prima manşă, ardelenii au căzut psihic, iar Mainz a dominat categoric. S-au lovit însă de acelaşi Pleşca, neafectat de cele cinci goluri încasate de la Dinamo în week-end. Cu greu, Mediaşul a intrat la pauză doar cu un singur gol primit, iar "profesorul" Cristi Pustai şi-a intrat în rol. I-a scos pe "aerianul" Markovici şi pe Roman şi i-a aruncat pe Liţu şi Petre în luptă.

Déjà vu
Iar mutările sale au reînviat un Gaz resemnat. Raidurile lui Petre au trezit la viaţă publicul, iar prezenţa lui Liţu a adus un plus în ofensivă. Şi, la fel ca în Germania, la un corner, Gaz Metan a dat lovitura. N-a mai fost nevoie de o greşeală a celor de la Mainz, pentru că Bawab a reluat perfect cu capul din 6 metri (61), restabilind egalitatea.

Cu un alt tonus, medieşenii au trecut din ce în ce mai mult în jumătatea adversă. "Profesorul" a schimbat din nou bine în minutul 82, cînd l-a scos pe recalcitrantul Trtovac, pe care îl pîndea cartonaşul roşu, şi l-a introdus pe Alex Muntean. Mijlocaşul "găzarilor" a realizat o fază senzaţională la doar cîteva secunde de la intrarea sa pe teren, trecînd printre doi adversari şi centrînd în faţa porţii. Din poziţie ideală însă, Liţu a reluat pe lîngă poartă.

Teamă de ambele părţi
Prelungirile n-au adus nimic, acelaşi joc pe contre în care Gazul a încercat să ţină cît mai departe mingea de poartă, iar Risse îl punea la mare încercare pe Pleşca. Medieşenii au terminat eroic ultimele zece minute ale partidei, fiind nevoiţi să evolueze cu un om mai puţin pe teren după accidentarea lui Alex Muntean. N-au mai contat deloc în ofensivă, preferînd să apere rezultatul de egalitate.

Răzvan Pleşca a fost erou şi la penalty-uri, unde a parat două lovituri de pedeapsă, asigurînd calificarea Gazului, scor 4-3 la penalty-uri!


Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Fl. Lazăr, Akaki, Markovici - Cr. Todea, Hoban - D. Roman, Breeveld, Buzean - Bawab
Rezerve: Vîtcă, C. Petre, Al. Muntean, Bozeşan, Liţu, Fl. Bratu, R. Zaharia

Mainz: Wetklo - Bungert, Svenson, Noveski, Prospech - Baumgardlinger, Sotto - Risse, Ivanschnitz, Polanski - Ujah
Rezerve:  H. Muller, Caligiuri, Allagui, Kirchoff, Stieber, Fathi, Sliskovici

Playtech: BOMBĂ! Tatăl lui David Popovici face o grămadă de bani! Ce afacere GENIALĂ deține


Comentarii (443)
zuzu01
zuzu01  •  07 August 2011, 02:14
Postat de cumvretivoi pe 05 August 2011, 11:31

Felicitari tuturor!admirabila daruire,lectie de antrenorat,public de nota 10!SUCCES mai departe!!

chiar daca nu a fost stadionul plin am facut o atmosfera extraordinara ... ca a 2 a zi la munca nu am mai avut voce nu conta fiindca toata compania la care lucrez canta imnul gazului suntem mandrii de baieti Bravo echipei si antrenorului http://www.youtube.com/watch?v=k_FBal5q3dw

mirrorman
mirrorman  •  05 August 2011, 14:16

felicitari,meritati din plin aceasta calificare,mult succes mai departe alaturi de celelalte competitoare din Romania!!!

babsa
babsa  •  05 August 2011, 13:01

BRAVO MEDIAS ,RUSINE DINAMO CA DE OBICEI IN ULTIMA CLIPA SA CALIFICAT MEDIASU DA ECHIPA SERIOASA CU SALARI MICI SI FARA FITE.

Vezi toate comentariile (443)
Comentează