INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - SCHALKE, AZI, 22:05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Raul e peste toată Steaua!

Raul (în duel cu Paraschiv)
a mai venit în România
acum 5 ani, cu Real
Madrid, 4-1 în Ghencea
Raul (în duel cu Paraschiv) a mai venit în România acum 5 ani, cu Real Madrid, 4-1 în Ghencea

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2011 23:45

Spaniolul legendar are meciuri mai multe în Europa decît toţi roş-albaştrii la un loc şi e golgeterul all time al competiţiilor continentale


Steaua întîlneşte diseară un atacant care a marcat istoria fotbalului, un jucător al cărui palmares individual la nivel continental e mai tare decît al celui mai titrat club românesc. Raul a ajuns la 34 de ani şi a acumulat 73 de goluri în competiţiile europene, record în istoria fotbalului, cu 3 peste Filippo Inzaghi. În total, are 145 de jocuri în Europa, mult mai multe decît strîng împreună toţi cei 11 titulari ai lui Levy! Steliştii au, cu toţii, doar 116 jocuri în Europa League şi în Champions League. Numărul 1 e Galamaz, cu 28 de prezenţe în 3 tricouri diferite: al lui Dinamo, al Urziceniului şi al Stelei.

Raul o depăşeşte pe Steaua şi la numărul de trofee. Ibericul are o Supercupă a Europei, la fel ca gruparea românească, dar el a luat Champions League de două ori, faţă de una singură cucerită de roş-albaştri. Atacantul de-acum al lui Schalke a obţinut toate aceste trofee cu Real Madrid, pentru care a evoluat timp de 16 sezoane. Dar l-a ajutat şi transferul în Germania. La Schalke a dat 5 goluri europene, care l-au făcut să treacă peste Inzaghi şi să devină cel mai tare marcator din istoria competiţiilor de pe continent.


239 de meciuri a disputat Steaua în cupele europene, cu 94 mai multe decît a jucat Raul

246 de goluri a marcat Raul în primele ligi din Spania şi din Germania, pentru cele două cluburi la care a evoluat, Real Madrid şi Schalke. A contabilizat 574 de meciuri

44 de goluri a înscris Raul în 102 selecţii la "naţionala" Spaniei, pentru care a debutat în 1996 şi a jucat ultima oară în 2006

7 e numărul pe care îl poartă Raul pe tricou. Pentru Steaua, cifra e una specială, fiindcă i-a aparţinut lui Lăcătuş. Acum e a lui Florin Costea, o rezervă

STEAUA - SCHALKE
Stadion "Dr. Constantin Rădulescu", azi, 22:05, Protv şi liveTEXT pe GSP.RO
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Galamaz, Geraldo, Latovlevici - Bourceanu - Tatu, Prepeliţă, Brandan, Cr. Tănase - M. Costea
Rezerve: Stanca, Iliev, Gardoş, Fl. Costea, Martinovici, Rusescu, Bicfalvi, Nikolici
Antrenor Ronny Levy

Schalke: Fahrmann - Hoger, Howedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar
Rezerve: Unnerstall, Sarpei, Marica, Baumjohann, Jurado, Metzelder, Uchida
Antrenor Ralf Rangnick

A început acum 16 ani!
Raul a debutat în competiţiile continentale în 1995. Nici un actual stelist nu era jucător profesionist pe vremea aceea! Omul care are cele mai multe motive să se teamă de Raul, portarul Tătăruşanu, se pregătea de clasa a III-a. Avea 9 ani. Cu ce se ocupau alţi stelişti cînd începea legenda lui Raul?
Mihai Stoica Era vicepreşedinte la Oţelul Galaţi, subordonat lui Marius Stan
Valeriu Argăseală Era arbitru asistent în Liga 1
Ronny Levy Juca la Maccabi Haifa, ca mijlocaş defensiv
Mihai Costea Avea 7 ani şi se pregătea să înceapă şcoala

Vîrful lor e de 10 ori mai bun!
Raul joacă atacant retras la Schalke şi nemţii folosesc un singur vîrf clasic, ca şi Steaua. Mihai Costea e omul în care stă ofensiva românilor, iar la germani funcţionează Huntelaar în acest rol. Olteanul, 23 de ani, are 17 goluri pînă acum în Liga 1, în vreme ce olandezul de 28 de ani a strîns 162 de goluri în primele ligi din Olanda, Italia, Spania şi Germania!

Steaua se revanşează faţă de club!
Raul o depăşeşte pe Steaua în Europa, dar e şi mai clar peste Schalke! Nemţii au 15 trofee în total, în întreaga lor istorie, în vreme ce românii au 51. În privinţa competiţiilor europene, tot Steaua e superioară, cu Cupa Campionilor Europeni cîştigată în 1986. Gruparea din Gelsenkirchen are o singură Cupă UEFA.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
saviola2_8
saviola2_8  •  15 Septembrie 2011, 17:11
Postat de mike_willa pe 15 Septembrie 2011, 14:26

Ibericul are o Supercupă a Europei, la fel ca gruparea românească, dar el a luat Champions League de două ori, faţă de una singură cucerită de roş-albaştri Steaua nu a castigat UEFA CHAMPIONS LEAGUE niciodata! si nici nu o va castiga vreodata!

pai atunci si real are 5 cupe nu 9 :)) waaa catselandrilor cupa campionilor, ucl`ul, pe viitor se va numi cine naiba stie cum poate cupa super interg mega galactica, va ramne in palmares fie ca latri tu la luna sau nu, tot aia e.

mike_willa
mike_willa  •  15 Septembrie 2011, 14:26

Ibericul are o Supercupă a Europei, la fel ca gruparea românească, dar el a luat Champions League de două ori, faţă de una singură cucerită de roş-albaştri Steaua nu a castigat UEFA CHAMPIONS LEAGUE niciodata! si nici nu o va castiga vreodata!

infos
infos  •  15 Septembrie 2011, 12:37
Postat de keep pe 15 Septembrie 2011, 10:42

Raul a "fost" , acum este cu 40% mai "slab" din fostul Raul

Raul ramane Raul si sper ca Steaua sa reuseasca un meci bun...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează