INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŢSKA SOFIA - STEAUA

Risc maxim! » După declaraţiile lui Borisov, UEFA e cu ochii pe ŢSKA-Steaua

Nicoliţă a fost vizat de declaraţiile jignitoare făcute de Borisov
Nicoliţă a fost vizat de declaraţiile jignitoare făcute de Borisov

Articol de - Publicat luni, 22 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 21 august 2011 21:39

FARE, o organizaţie care militează împotriva rasismului în fotbal, discută azi posibilitatea de a sesiza Comitetul de Disciplină al Federaţiei europene.

UEFA a reacţionat deja în urma scandalului declaraţiilor dintre Steaua şi ŢSKA Sofia şi a catalogat meciul care se va disputa joi la Sofia drept unul cu grad de risc ridicat. Iar FARE, o asociaţie care luptă contra rasismului din fotbal, va hotărî azi dacă e cazul să sesizeze Comitetul disciplinar. Din ce cauză s-au alertat organismele europene?

Dimităr Borisov, patronul bulgarilor, i-a numit "tuciurii" pe doi dintre fotbaliştii roş-albaştrilor. A făcut referire la Nicoliţă şi la Geraldo. Afirmaţiile acestea au făcut parte dintr-un interviu pe care el l-a acordat unui site de sport din Bulgaria şi în care i-a mai numit "gunoaie" pe "cei care au scuipat-o pe ŢSKA, adică Becali şi presa".

"Doi tuciurii şi o gloabă"
Borisov s-a supărat cînd Gigi spusese că nu merge la meciul de joi "fiindcă n-am ce căuta acasă la un om lipsit de onoare". "Eu am o firmă de salubritate şi mă ocup de multă vreme de gunoaie, dar de data asta trebuie să le răspund unor gunoaie" e una dintre afirmaţiile bulgarului. El i-a jignit şi pe fotbaliştii roş-albaştrilor: "Românii îi numesc staruri pe doi tuciurii. Unul e băiatul de pe dreapta, favoritul lui Becali, celălalt e un fundaş. I-aş angaja la firma mea, să strîngă gunoiul. S-ar încadra perfect! Iliev nu mai e nici el un star, ci doar o gloabă bătrînă care ia curbele precum un troleibuz!".

"Sînt ţigani, tuciurii, nu rromi!"
Cînd a spus "tuciurii", Borisov s-a referit la Nicoliţă şi la Geraldo. Steaua a anunţat şi ea că va sesiza UEFA din cauza asta, considerînd afirmaţiile bulgarului drept o manifestare rasistă. Trupa din Ghencea a fost, la rîndul ei, sancţionată cu suspendarea terenului propriu în urma unui joc din preliminariile Ligii Campionilor, cu Shelbourne. Forul european i-a sancţionat pe "militari" fiindcă observatorul a notat faptul că unii dintre suporterii români l-au jignit atunci pe un fotbalist de culoare din formaţia irlandeză.

Tocmai verii patronului Stelei sînt cei care nu cred că supărarea rudei lor e justificată. Giovanni aminteşte că "şi Gigi a mai făcut astfel de declaraţii" şi e convins: "Nicoliţă nu s-a supărat c-a fost numit tuciuriu, la fel cum Ilie Dumitrescu, spre exemplu, nu se simte jignit să i se spună ţigan. Ce dacă sînt tuciurii? Mie cel mai jignitor mi se pare cînd ţiganilor li se spune rromi, că aşa ajunge lumea să-i confunde cu românii şi d-aia nu mai sîntem respectaţi în Europa!".

Ioan Becali e prieten cu Borisov, cu care a făcut cîteva afaceri importante în ultimii ani. Înaintea lui Moraes şi a lui Zicu, agentul i-a dus la Sofia pe Andone, pe Pancu şi pe Florentin Petre.

"Bulgarii sînt toţi xenofobi!"
Mădălin Voicu e cunoscut suporter stelist şi un reprezentant important al etniei rrome din România. El e de părere că afirmaţiile lui Borisov erau previzibile: "Bulgarii au tendinţe xeonofobe, în general. Adică inclusiv turişti români au mai avut problema asta în Bulgaria, să fie numiţi ţigani. Nu ştiu dacă ŢSKA va fi sancţionată, fiindcă dacă se ajunge la UEFA, bulgarul poate să spună că i s-a părut bronzat Nicoliţă, că a stat prea mult la soare". :)

Petre e şocat
Florentin Petre e unul dintre puţinii fotbalişti români care au jucat la ŢSKA sub conducerea lui Borisov. Fostul dinamovist descrie alt personaj decît cel escortat de zeci de gărzi de corp, pe care-l prezentase Becali: "Dimităr e un băiat liniştit, care îi respectă pe români. Eu nu cred ca el să fi zis aşa ceva. Dar dacă a spus totuşi, a glumit".

"M-au folosit ca o garanţie"
Gigi Becali se simte păcălit de Borisov în cazul transferului lui Junior Moraes: "A fost o înţelegere şi jucătorul trebuia să vină la Steaua, dar mi s-a părut că am fost folosit, de fapt, în afacerea asta, ca o garanţie. Asta este, nu-mi pare rău, abia nu-i mai dau bani lui Moraes, şi-aşa, eu îl am pe Tatu. Dar fotbalistul n-a semnat de capul lui, fiindcă el ştia că are un contract cu Steaua şi că poate să fie suspendat dacă noi cerem asta! A fost îndrumat s-o aleagă pe ŢSKA!". Junior a fost asistat la Sofia de agenţii lui, Ioan şi Victor Becali.

"Acest Borisov umblă cu 80 de bodyguarzi după el, pe cînd eu ies liniştit singur în oraş oricînd vreau. Şi atunci ce să caut la Sofia, la un asemenea om?! Argăseală va face toate demersurile la UEFA, să se ia măsuri împotriva lui ŢSKA" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Borisov e un om care are 7.000 de angajaţi, printre care cîteva mii de tuciurii, deci care e problema? Nu e corect să spui că reacţiile lui ar fi senzaţionale" Giovanni Becali, impresar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
forumeer
forumeer  •  22 August 2011, 19:16
Postat de joker30 pe 22 August 2011, 12:24

petre marin,banel nicolita,marius lacatus,latovlievic,giovani becali,dumitrescu si lista poate continua...aaa sa nu uitam de tziganul sef jiji becali

Esti prostovan bine, bine! Cica giovani becali :))))))))))))))). Ok, sa zicem ca e tigan(il urasc, la fel ca pe toti cei 3 becali, dar nu e tigan, nu prea te pricepi sa-i reperezi), ce legatura are el cu Steaua? E jucator? Are vreo functie in conducere? Pai asa si baiatul lui Razvan Lucescu e tigan, dar n-are nicio treaba cu rapid... Si Latovlevici:)))))))? Pe bune, nu glumesti cumva? L-ai vazut vreodata cat e de alb? Are origini slave, e sarb nascut in Romania, cum sa fie tigan:))))! Deci lista ta se reduce la 4, eu am tot 12, deci cum ziceam aveti de 3 ori mai multi tigani. Pledoarie incheiata, aplauzele curg, multumesc, multumesc!

alin_ro
alin_ro  •  22 August 2011, 12:26
Postat de sangerica pe 22 August 2011, 11:45

Tarane daca iti este rusine cu tara ta impuscate sau aruncate dupa vrun pod ceva,dati foc incearca ceva ca sigur o sa reusesti ..

taran e neamul maica-ti. mars la k@k@t rroman in.fe.ct ce esti. o s-o impusc pe mata in gat cu 15 mii de pu.lli in acelasi timp

joker30
joker30  •  22 August 2011, 12:24
Postat de forumeer pe 22 August 2011, 02:46

Or fi suedezi, la fel ca si Rica Raducanu, Sandu Neagu, Marian Rada, Iencsi, Maftei, Coman, Bornescu, Constantin, Pancone, Razvan & Mircea Lucescu, Corsicanu si lista poate continua la nesfarsit! Tu ai zis 4 "tuciurii", eu am zis 12, cam asta e si raportul, aveti de 3 ori mai multi "bronzati" decat noi!

petre marin,banel nicolita,marius lacatus,latovlievic,giovani becali,dumitrescu si lista poate continua...aaa sa nu uitam de tziganul sef jiji becali

Vezi toate comentariile (16)
Comentează