INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - FK ZIRA, EUROPA LEAGUE, TURUL 2, AZI, 20:30, DIGI, GSP.RO

Românul de la FC Zira, încrezător înaintea meciului cu Astra: "Putem scrie istorie"

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iulie 2017 10:25

Gabi Matei este singurul român de la FK Zira, adversara Astrei din turul al doilea din Europa League, și a declarat că ar fi mulțumit dacă echipa sa nu ar pierde în meciul tur, de la Giurgiu.

La începutul lui 2017, Gabi Matei, 27 de ani, a părăsit Liga 1 și s-a transferat în Polonia, la Gornik Leczna. Acolo a jucat timp de 6 luni, iar în această vară a ajuns în Azerbaidjan, la FK Zira, echipa pe care Astra o va întâlni în această seară, în turul 2 al Europa League.

Fundașul dreapta mărturisește că le-a transmis colegilor câteva dintre secretele giurgiuvenilor și că va încerca să scrie istorie pentru noua sa echipă.

"Dubla cu Astra cu siguranță va fi mai grea decât cea cu Differdange. Astra are experiență în Europa League, un lot destul de bun și un antrenor pe măsură. Ne vom juca șansa și suntem încrezători că putem scrie istorie pentru acest club.

Am discutat cu cei de la Zira despre Astra. E un lucru normal. Eu acum joc aici și dau totul pentru echipa mea. Nu o să-ți spun ce le-am zis. Sunt secretele noastre", a povestit fotbalistul zâmbind.

Le convine remiza

Pentru meciul de astăzi, obiectivul azerilor este să nu piardă: "Noi ne dorim să nu pierdem primul joc. Ar fi foarte bine dacă am reuși să înscriem în deplasare. Cred că ar fi un avantaj destul de bun o remiză cu goluri. Nu obișnuiesc să dau pronosticuri și nu voi face asta nici acum. Vreau doar să mă bucur de calificare după returul de la Baku".

Deși a părăsit România de la începutul anului, Gabi urmărește în continuare cu interes campionatul României și este pus la punct cu fiecare detaliu din tabăra adversă.

"Știu că au plecat foarte mulți fotbaliști. Dar nu trebuie să ne păcălească asta! Au venit fotbaliști foarte buni, de mare calitate și cred că-i vor putea înlocui cu brio pe cei plecați", a încheiat fotbalistul care în 2011 a costat-o pe Steaua 600.000 de euro când a fost adus de la Pandurii. 

"M-am acomodat foarte repede în Azerbaidjan. Am avut norocul să întâlnesc un colectiv bun, sunt oameni de calitate și foarte prietenoși. Cred că așa am reușit să mă și impun atât de repede în primul 11" Gabi Matei

"Mă cunosc cu majoritatea jucătorilor de la Astra. Dar am încercat să păstrez distanța și să mă concentrez pe acest meci, pe ceea ce o să am de făcut în această dublă" Gabi Matei

171 de minute a evoluat Matei în "dubla" cu Differdange, echipa sa impunându-se în ambele manșe, scor general 4-1

450.000 € este cota actuală a fundașului

8 formații a bifat în carieră fotbalistul: Curtea de Argeș, Pandurii, Steaua, FC Brașov, Clinceni, ASA Tg. Mureș, Gornik Leczna și FK Zira

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
helioglobalus
helioglobalus  •  13 Iulie 2017, 18:46

***, nici noi nu cunoaştem nimic despre noua Astra, darmite el din Ascârbaigan...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează