INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN GRUPA J CU SCHALKE, MACCABI ŞI AEK LARNACA

Ronny Levy va juca împotriva clubului la care a făcut istorie: ”Maccabi e de Champions!”

Maccabi Haifa a fost foarte aproape de grupele Ligii
Maccabi Haifa a fost foarte aproape de grupele Ligii

Articol de - Publicat sambata, 27 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 23:03

Levy e stresat că a picat cu echipa la care a petrecut 16 ani în diferite posturi, dar e optimist că Steaua va juca în Europa şi la primăvară


Ronny Levy a petrecut 16 ani la Maccabi Haifa, cu care a fost campion şi ca jucător, şi ca antrenor. Mijlocaşul Levy a luat un titlu, antrenorul a terminat primul în liga israeliană de trei ori consecutiv. El a părăsit-o pe Maccabi în vara lui 2008, dar clubul a rămas unul foarte important pentru fotbalul din Israel. Şi pentru actualul tehnician al Stelei, căruia nu-i convine că va da peste trupa din Haifa în grupa de Europa League.

- Domnule Levy, o aveţi pe Schalke, pe...
- Pe Maccabi Haifa...Offf...

- E atît de rău?
- Va fi ciudat pentru mine să merg acolo ca adversar. Acest club e a doua mea casă, după Steaua, fiindcă acum lucrez în România. Şi de aceea o să mă concentrez să ne calificăm noi mai departe, acesta e unicul obiectiv cu care privesc grupa.

- 16 ani aţi fost acolo, nu?
- Da, 16 ani, începuţi ca jucător şi continuaţi ca antrenor la juniori, secund la echipa mare şi după aceea "principal". Suficient, nu?

- Dar valoarea pe care o are Maccabi îi convine Stelei? Adică pot fi depăşiţi uşor israelienii?
- Exclus! Maccabi e o echipă foarte bună, cu jucători importanţi, cu organizare excelentă. Drept dovadă, a fost aproape să se califice în grupele Ligii Campionilor, numai că a avut ghinionul să piardă la penalty-uri în faţa lui Genk. Deci vom întîlni o formaţie de grupele Champions!

- I-aţi văzut contra lui Genk?
- Normal! Ţi-am spus, clubul acesta a rămas important pentru mine, de aceea m-am uitat, deşi nu-mi trecea prin minte că o voi avea pe Maccabi adversară curînd. Te interesează cum mi s-a părut echipa în preliminariile Ligii? În tur, pe teren propriu, Maccabi trebuia să cîştige cu 5-1, nu cu 2-1, la felul în care s-a jucat. Au distrus-o pe Genk, însă au ratat enorm! Şi pentru belgieni a marcat Barda, un israelian care a jucat chiar la Haifa.

- E o echipă de genul Urziceniului sau al Stelei?
- Seamănă mai mult cu Steaua, adică e interesată să beneficieze mereu de staruri, de nume importante, nu se mulţumeşte doar cu organizarea. În vara asta au vîndut trei-patru fotbalişti foarte buni, dar au luat în locul lor vreo trei cu adevărat buni. Deci nivelul formaţiei nu a scăzut deloc.

- Clubul e bogat, raportat la banii care se vehiculează în România?
- Să ştii că bugetul lor nu e unul foarte mare, deşi au un patron foarte bogat. Însă e un club foarte serios, care plăteşte mereu la timp, nu cred să fi existat vreodată o întîrziere la achitarea salariilor, nici măcar o zi! Asta îi ajută să atragă jucători importanţi.

- Suporterii cum sînt?
- Vor reprezenta o presiune în plus pentru Steaua, la meciul din Israel. Sînt activi, îşi susţin echipa. Se mobilizează mai ales la jocurile din cupele europene, deoarece ţin să demonstreze ceva pe continent. Şi cît am fost eu acolo, atmosfera era fantastică la asemenea jocuri. S-ar putea ca acum să aibă un pic de suferit, dacă nu va fi terminat stadionul care se construieşte la Haifa şi Maccabi va fi obligată să joace la Tel Aviv, pe Ramat Gan.

- Deci aţi păstrat informaţii despre Maccabi, nu degeaba a zis MM că v-ar fi sunat să vă întrebe de ei dacă nu aţi fi fost antrenorul Stelei.
- Ha,ha,ha! Chiar cred că m-ar fi sunat! Dar acum nu mai e cazul, cel puţin una dintre adversare e cunoscută perfect.


A făcut 0-0 în ianuarie
Levy a întîlnit-o pe Maccabi Haifa în urmă cu o jumătate de an în campionatul Israelului. Pe 30 ianuarie, ca antrenor al lui Beitar, a evoluat pe teren propriu cu Maccabi şi a terminat la egalitate, scor 0-0. Beitar a terminat pe locul 11, iar Maccabi Haifa pe prima poziţie.


"Schalke pare favorită clară după nume, iar AEK Larnaca a patra. Dar calculele astea nu demonstrează nimic"
Ronny Levy, antrenor Steaua

"Hapoel Tel Aviv, adversara Rapidului, a slăbit în vara asta, fiindcă a vîndut vreo cinci titulari, majoritatea în campionate tari din Europa, ca Italia şi Germania"
Ronny Levy, antrenor Steaua

"E o grupă accesibilă. Avem şanse importante să mergem în primăvara europeană. În afară de Sckalke, eu cred că şi pe Maccabi, şi pe AEK Larnaca le putem bate în ambele manşe"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

"Avem grupă bună. Chiar dacă nemţii sînt buni, celelalte două echipe din grupă sînt de bătut"
Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua

"Avem un mare atu în faptul că antrenorul nostru o cunoaşte perfect pe Maccabi Haifa, iar AEK Larnaca nu e deloc de speriat"
George Galamaz, fundaş Steaua

"Cred că Schalke e mare favorită pentru a cîştiga grupa şi mai cred că ne batem cu Maccabi pentru locul 2. Primul om pe care l-aş fi sunat să cer informaţii despre Maccabi Haifa era Ronny Levy"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Şi dacă n-am vrea să ne calificăm din această grupă, tot n-am putea să n-o facem"
Gigi Becali, patron Steaua


21 e cota pe care o are Schalke 04 la cîştigarea Europa League, fiind a 5-a favorită, după PSG, Tottenham, Atletico Madrid şi Lazio

4 e cota pe care o are Steaua ca să cîştige grupa

5 ani au trecut de cînd Steaua nu s-a mai calificat în primăvara unei competiţii europene

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dannycatel
dannycatel  •  27 August 2011, 10:32

0-puncte

neko00
neko00  •  27 August 2011, 10:15
Postat de botizan pe 27 August 2011, 03:51

am o presimtire ca pe Rony nu il prinde 20 octombrie la Steaua

Na, ai o presimtire proasta.

zamolxe666
zamolxe666  •  27 August 2011, 08:42

Ce istorie a facut asta?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close