EUROPA LEAGUE  ·  MAINZ - GAZ METAN, JOI, ORA 21:30, DIGISPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sandu Tăbîrcă: „Un rezultat bun al medieşenilor la Mainz ar ridica imaginea fotbalului romînesc”

Sandu Tăbîrcă
Sandu Tăbîrcă

Articol de — Miercuri, 27 Iulie 2011, 00:00

Directorul tehnic al conjudeţenei Voinţa Sibiu, Sandu Tăbîrcă, cunoaşte destul de bine fotbalul german. În iarnă a participat la Frankfurt la un seminar la care s-a prezentat şi o temă referitoare la filozofia antrenorului Tuchel, de la Mainz, adversara medieşenilor din turul trei preliminar al Europa League.

“Tuchel este un antrenor tînăr, foarte bun şi bine cotat care anul trecut nu a cunoscut înfrîngerea în primele zece etape din Bundesliga. Are o filozofie proprie, foarte interesantă. S-a vorbit la seminar despre modul în care Tuchel abordează partidele. Nu a folosit aproape în nici o etapă o formulă standard, a schimbat echipa de la o rundă la alta, uneori a înlocuit chiar şi opt fotbalişti. Are o filozofie aparte iar sezonul precedent au trecut etape bune pînă cînd adversarii au început să îi citească jocul”,a povestit Tăbîrcă.

“În Germania fotbalul este văzut ca un spectacol iar antrenorii sînt obligaţi să ofere spectacol publicului. Contează foarte mult estetica jocului, nemţii vor da totul pe teren pentru a onora cu respect suporterii. Mainz este o echipă care abordează meciurile indiferent pe ce teren evoluează, agresivă, care în mare şi-a păstrat lotul de anul trecut. Pentru jucătorii medieşeni va fi foarte important să aibă capacitatea de a înţelege că fotbalistul german nu te lasă să respiri în timpul jocului”, a mai adăugat Tăbîrcă.

“Pustai este un antrenor deosebit, talentat, inteligent, cu care am fost coleg la cursurile Pro. Sînt convins că le va pregăti o surpriză nemţilor. Le voi ţine pumnii medieşenilor pentru că un rezultat pozitiv ar ridica imaginea fotbalului romănesc”,a afirmat Tăbîrcă.Cosmin Prelipceanu a suferit un accident. Nu va mai fi văzut curând la televizor

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:30 Fotbal, Reluare

90 de ani de La Liga

Digi 3
21:30 Fotbal, Bundesliga

Werder Bremen - Frankfurt

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:30 Fotbal, Reluare

Meciuri Clasice Bundesliga

Digi 2
Program TV complet

Liga 1