INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Slovan Liberec, în calea celor de la FCSB spre grupele Europa League » Cehii, „victimele” favorite ale formațiilor din Liga 1

Dacă trece de sârbii de Backa Topola, FCSB va juca în turul 3 preliminar din Europa League cu Riteriai (Lituania) sau Slovan Liberec (Cehia).
Dacă trece de sârbii de Backa Topola, FCSB va juca în turul 3 preliminar din Europa League cu Riteriai (Lituania) sau Slovan Liberec (Cehia).

Articol de GSP - Publicat marti, 01 septembrie 2020 15:13 / Actualizat marti, 01 septembrie 2020 15:28

Dacă trece de sârbii de Backa Topola, FCSB va juca în turul 3 preliminar din Europa League cu Riteriai (Lituania) sau Slovan Liberec (Cehia). Cehii sunt favoriți cerți în duelul cu Riteriai.

  • Topola - FCSB se joacă pe 17 septembrie, în Serbia. Bucureștenii ar juca meciul din turul 3 preliminar pe teren propriu.

Slovan Liberec a terminat sezonul precedent pe locul 5 în prima ligă din Cehia, apoi a câștigat play-off-ul pentru locul de Europa League, 2-0 cu Mlada Boleslav. Mijlocașul Alexandru Băluță a fost un om de bază, dar între timp a părăsit formația. Lotul este cotat la 9,35 milioane de euro, iar cei mai valoroși fotbaliști sunt mijlocașul ofensiv Jan Matousek și fundașul central Jakub Jugas, ambii împrumutați de la Slavia Praga. Slovan a devenit un fel de academie a campioanei Cehia, care a cedat la Liberec, sub formă de împrumut, 7 jucători.

Slovan Liberec, amintire de neuitat

Sloban Liberec a avut 3 manșe eliminatorii cu formațiile din România. Le-a pierdut pe toate, dar una a rămas în istorie. În preliminariile Europa League din sezonul 2009/2010, Dinamo reușea o „remontada” de senzație. 

Slovan Liberec, în calea celor de la FCSB spre grupele Europa League » Cehii, „victimele” favorite ale formațiilor din Liga 1

"Câinii" au pierdut prima manșă cu 0-3 la masa verde, după ce fanii au invadat terenul, dar au revenit în retur și s-au impus după un meci de-a dreptul dramatic, câștigat în urma loviturilor de departajare. Totodată, acel sezon a consemnat și ultima apariție a lui Dinamo în grupele unei competiții europene.

Rezultatele lui Slovan Liberec împotriva echipelor românești:

  • 09/10, EL, Dinamo București - FC Slovan Liberec 0-3/ 3-0;
  • 12/13, UCL, CFR Cluj – Slovan Liberec 1-0 / 2-1;
  • 14/15, EL, Astra Giurgiu – Slovan Liberec 3-0 / 3-2.

Citește și alte știri despre Europa League:

TOPOLA - FCSB. Cine e adversara roș-albaștrilor din preliminariile Europa League

FC Botoșani - Tottenham, în turul 3 preliminar din Europa League! Cum a reacționat Valeriu Iftime când a aflat că Mourinho va veni în România

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  01 Septembrie 2020, 20:26

Deci ei au investit in fundasi iar ciobandante in Messi al portarilor.

pirucul
pirucul  •  01 Septembrie 2020, 19:50

craiova cu cine joaca?:)

hurrykane
hurrykane  •  01 Septembrie 2020, 18:46
Postat de flojo pe 01 Septembrie 2020, 17:21

Fecemaneaua nu trece de sârbi, deci...

bine ca vitanul tau barzesti trece prin cele mai crunte umilinte acum. Steaua din liga 1 trece lejer de sarbi.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close