INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VILLARREAL - MANCHESTER UNITED

Ce înseamnă triumful lui Villarreal din finala Europa League » Spania, avantaj uriaș în duelul cu Anglia

Villarreal a cucerit Europa League. FOTO: Guliver/Getty Images +46   FOTO
Villarreal a cucerit Europa League. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 01:44 / Actualizat joi, 27 mai 2021 02:03

Villarreal a obținut, după finala Europa League câștigată în fața lui Manchester United (1-1, 11-10 d. pen) primul trofeu european din istorie, dar și o victorie de prestigiu pentru fotbalul spaniol. 

Chiar dacă supremația europeană a Spaniei s-a mai domolit în ultimii ani, ea va căpăta noi dimensiuni începând din sezonul viitor, când nu mai puțin de cinci echipe din La Liga vor lua startul în grupele UEFA Champions League: Atletico Madrid, Villarreal, Real Madrid, Barcelona și FC Sevilla.

De altfel, Spania mai recuperează din terenul pierdut în fața Angliei. După opt ani, britanicii i-au devansat pe iberici în clasamentul coeficienților UEFA.

Spania trimite cinci echipe în grupele Champions League

S-a mai întâmplat ca Spania să trimită cinci formații la „Masa Bogaților” și în sezoanele 2016-2017 (Real, Barcelona, Atletico, Villarreal și Sevilla - câștigătoarea Europa League) și 2015-2016 (Barcelona, Real, Atletico, Valencia și FC Sevilla - câștigătoarea Europa League). 

Și Anglia a izbutit o astfel de performanță în sezonul 2005-2006, când Chelsea, Arsenal, Manchester United, Everton și Liverpool - câștigătoarea Ligii - mergeau la braț în grupele Champions League, dar și în sezonul 2017-2018, atunci când Chelsea, Tottenham, Manchester City, Liverpool și Manchester United - câștigătoarea Europa League - au fost reprezentantele Angliei în cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi.

Așadar, sezonul viitor va fi pentru a cincea oară în istorie când o țară trimite cinci echipe în grupele Ligii

Reversul medaliei: Spania, fără echipă în Conference League

Există și un revers al medaliei. „Submarinul Galben” nu va mai putea participa în nou-înființata Conference League, acolo unde era deja calificată, ceea ce înseamnă că Spania nu va alinia nici măcar o echipă la startul competiției.

Villarreal, primul trofeu european din istorie

Villarreal a câștigat Europa League în premieră, devenind totodată a șaptea echipă din Spania care cucerește un trofeu european.

După ce scorul a fost egal la capătul celor 120 de minute, după golurile marcate de Gerard Moreno (29) și Cavani (55), cele două echipe au ajuns la loviturile de departajare. Jucătorii ambelor echipe au executat excelent și totul s-a decis la ultimele penalty-uri. 

Portarul Geronimo Rulli a marcat pentru Villarreal, în timp de David De Gea a bătut slab, iar goalkeeper-ul spaniolilor a apărat, tranșând astfel finala.

FOTO Imagini spectaculoase din finala Europa League

+42 FOTO

Citește și alte știri despre finala Europa League:

RECORD Unai Emery League! Performanță UNICĂ pentru antrenorul lui Villarreal

Villarreal câștigă în premieră Europa League! Finală dramatică decisă la penalty-uri: De Gea a ratat lovitura decisivă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
984105341635675
Racaru Silviu  •  27 Mai 2021, 09:05

Alo, nenea autorul articolului, sa-ti aduca aminte cineva ca in sezonul 2005-2006 Everton a intrat in preliminarii si a fost eliminata, cazand in Cupa Uefa, unde a fost eliminata de Dinamo !!! Documentati-va inainte sa scrieti aberatii !! P.S. Sunt Stelist, dar Bravo lui Dinamo pentru umilirea lui Everton

Vezi toate comentariile (1)
Comentează