INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - GRASSHOPPER 1-0

Steaua a fost salvată de superexecuţia golgeterului său din acest sezon » StanKO

Articol de - Publicat vineri, 20 august 2010 00:00

Steaua a făcut aseară un joc încîntător în ofensivă, dar a avut şi destule emoţii în apărare. Salvarea a venit de la eurogolul lui Bogdan Stancu. Ilie Dumitrescu şi-a atins cele 3 obiective: a readus publicul la stadion, a cîştigat şi echipa n-a luat gol.

Suporterii s-au întors din nou la stadion. Pentru a doua oară în acest sezon. Prima dată o făcuseră pentru Piţurcă, aseară au venit pentru Ilie Dumitrescu şi pentru debutul european din 2010. Şi cum Steaua joacă în 12 cînd Ghencea e full, meciul a început fulminant.

Omul-surpriză al lui Ilie Dumitrescu, Bicfalvi, şi-a înşirat adversarii într-un dribling prelung şi vertical, însă şutul a fost singura nereuşită dintr-o acţiune splendidă (2). Acelaşi Bicfalvi i-a oferit o pasă de gol lui Tănase, mijlocaşul a încercat un gol dintr-un unghi închis, însă n-are glezna pe care o avea pe vremuri actualul său tehnician şi a trimis alături (9).

7-1 în favoarea Stelei a fost raportul ocaziilor de gol în primele 45 de minute la meciul de aseară

Super Tătăruşanu
Debutul electrizant i-a trezit la viaţă şi pe elveţieni, care abia în minutul 21 au intrat în careul lui Tătăruşanu, însă ocazia a fost mare: Voser a fost blocat în ultima clipă. Doar un foc de paie, pentru că finalul reprizei s-a transformat într-un adevărat bombardament la buturile lui Konig. În rol de trăgător de elită, Latovlevici, un fundaş stînga într-o formă de zile mari şi aseară. Primul său şut l-a băgat efectiv în poartă pe goalkeeper, nu însă şi mingea.

Apoi, fanii au scăpat de loviturile libere bătute-n nori sau în zid de Bănel, iar de pe dreapta a început să execute tot Latovlevici, care a jucat rolul lui Mihajlovici pe vremuri şi a fost la un pas de gol (33, 40). După pauză, meciul s-a răsturnat, iar "inima" Stelei s-a oprit o clipă la intervenţia salutară a lui Tătăruşanu (47), după care Renella, singur-singurel, a avut milă de stelişti la o ocazie rarisimă (51).

Stancu aer-sol
Steaua nu s-a clătinat nici cînd Kapetanos s-a sufocat şi a cerut schimbare. Ilie Dumitrescu a avut sînge rece, a renunţat la dezastruosul Bănel, l-a aruncat în luptă pe Răduţ, iar echipa a reacţionat în bine. Stancu a prins un şut fa-bu-los, mingea s-a dus fix sub transversală cu o viteză uluitoare, iar Konig, în sfîrşit, s-a recunoscut învins.

Stadionul a erupt. La fel şi Steaua, care s-a prăvălit peste adversar, dar s-a retras apoi, avertizată de o nouă ocazie mare a lui Grasshopper. Roş-albaştrii au gestionat bine finalul de meci, au plecat la vestiare cu o victorie curată şi cu şanse mari să intre în grupele Europa League după returul de joia viitoare.

"Grasshopper nu părea o echipă atît de bună pe DVD-uri. Ne-am înşelat! E un rezultat bun, mai ales că n-am primit gol. Mergem la Zurich să înscriem şi să ne calificăm"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

"Stancu a dat un gol senzaţional, mai frumos decît cel al lui Torje în Dinamo-Rapid! Să dea Dumnezeu să devină liderul naţionalei!"
Gigi Becali, patron Steaua

Record de şuturi
Steaua    parametru    Grasshopper
55,4%    posesie    44,6%
34    baloane jucate în careul advers    17
7    şuturi pe poartă    3
21    şuturi la poartă    8
5    ocazii    5

"Apără Duckadam!"
Cu 10 minute înainte de startul partidei, crainicul din Ghencea, Gabi Safta, a pus la staţia de amplificare o înregistrare audio cu comentariul meciului din finala Cupei Campionilor din 1986. "Apără Duckadaaaam! Sîntem finaliiiişti!", s-a auzit în difuzoare. Apoi, Duckadam, noul preşedinte al Stelei, a luat microfonul şi le-a vorbit spectatorilor: "Vă mulţumesc că aţi venit, împreună vom cîştiga. În această seară voi striga împreună cu voi: <Hai, Steaua!>". (Răzvan Rotaru)

Bănel, huiduit!
Schimbat în minutul 67 cu Răduţ, Banel Nicoliţă a fost huduit de întreg stadionul. Mijlocaşul dreapta i-a exaspert pe suporteri cu evoluţia sa, iar fanii au cerut înlocuirea acestuia încă din prima repriză. Înlocuitorul său, Răduţ a fost aplaudat, cînd a intrat pe teren. (Remus Răureanu)

Kapetanos s-a accidentat singur
Atacantul Pantelis Kapetanos a fost nevoit să iasă de pe teren în minutul 59 după ce a suferit o întindere la coapsa piciorului stîng. Cu două minute mai devreme, Cristi Tănase a intrat în careul advers, i-a pasat grecului, care a dat cu stîngul în dreptul şi s-a accidentat. Imediat a făcut semn către banca de rezerve, solicitînd schimbare. (Remus Răureanu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
nicollo
nicollo  •  20 August 2010, 13:57

Daca ne raportam la valoarea adversarilor si ratarile lor, nu se poate spune decat ca Steaua a avut un meci foarte slab, castigat numai gratie unei executii individuale. Asadar Stancu i-a batut singur pe G Zurich. Nu exista inca relatii de joc la Steaua si nici stil. S-a facut abuz de atacuri pozitionale haotice si nu s-a creat nicio clipa impresia ca Steaua ar stapani jocul. Cu regret constat ca, valoric, Ilie Dumitrescu se afla foarte departe de Piturca. Sansele de calificare:50%

pipitahiguain
pipitahiguain  •  20 August 2010, 11:18

anul trecut ,steaua juca doar in dreapta , acum joaca doar in stanga ... pacat ca emeghara si banel nu mai joaca nimic ,emeghara ma impresionat la finalul campionatului acum parca e ca o baba ,pacat! latovlevic -tanase :X sper k tanase sa aiba mai mult curaj si sa dribleze mai mult ,a ramas de multe ori 1vs1 cu adversarul si a gresit ca n-a driblat

pipitahiguain
pipitahiguain  •  20 August 2010, 11:17

sper ca in urmatorul meci steaua sa joace asa , meci greu cu vaslui .. Tatarusanu - Bonfim , Abrudan , Geraldo , Latovlevic - Bicfalvi , Anghelov - Radut , Stancu , Tanase - Surdu.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează