INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MACCABI - STEAUA, AZI, 20:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua atacă Maccabi cu patru vîrfuri » Ca pe vremea lui Dobrin!

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 10:38

Steaua începe azi cu patru atacanţi pe teren, o strategie la modă în anii '70. E cea mai ofensivă formulă pe care o folosesc roş-albaştrii în acest sezon


Ilie Stan a aplicat în fiecare final de meci de cînd a preluat-o pe Steaua tactica "Hagi contra Sloveniei", adică a trimis pe teren, ca să forţeze, toţi atacanţii pe care îi avea pe bancă în acel moment. De data asta aşa începe meciul! Echipa de start contra lui Maccabi conţine patru atacanţi: Tatu, Rusescu, Florin Costea şi Mihai Costea!

Tatu e Luce, Rusescu e Dumitrache
Pe hîrtie, aşezarea Stelei va fi 4-2-3-1, aceeaşi pe care Stan a folosit-o şi la Vaslui, spre exemplu, numai că profilul fiecărui fotbalist în parte şi calităţile lor indică un sistem 4-2-4, deci cel pe care îl folosea "naţionala" României la Campionatul Mondial din Mexic, disputat în 1970. Cum copiază Steaua rolurile pe care le aveau fantasticii de la Guadalajara, formula legendară în care Nicolae Dobrin n-a prins un loc?

Tatu va juca în seara asta pe postul lui Mircea Lucescu, Rusescu va fi Dumitrache, Mihai Costea e omologul lui Sandu Neagu, în vreme ce pe postul lui Florin Costea juca Emerich Dembrovschi. Cuplul de mijlocaşi de acum, Bicfalvi-Bourceanu, trebuie să îndeplinească sarcinile pe care Angelo Niculescu le atribuia lui Liţă Dumitru şi lui Radu Nunweiller, doi dintre cei mai tari închizători din istoria fotbalului românesc.

9 goluri a primit Maccabi Haifa în primele 8 etape din campionatul Israelului, o cifră care o indică pe adversara Stelei drept o formaţie medie, din acest punct de vedere

Atacă din cauza lipsei de soluţii
Ilie Stan ajunge la această strategie forţat fiind de indisponibilităţile din lot. Practic, el nu are alegeri de făcut în privinţa "11"-lui pe care să-l trimită pe teren la Haifa. Singura modificare la care poate să apeleze e să-l introducă pe Nikolici în locul lui Mihai Costea. Asta fiindcă olteanul a avut şi el probleme de sănătate recent.

Pe Hagi, Cruyff l-a învăţat
Gică Hagi a şocat în returul cu Slovenia, din toamna anului 2001, un meci în urma căruia România a ratat calificarea la Campionatul Mondial. "Tricolorii" pierduseră în Slovenia, 1-2, şi au dominat incredibil la Bucureşti, dar s-a terminat 1-1, scor stabilit din minutul 65. Hagi a forţat victoria pe final cu cinci atacanţi pe teren: Adrian Ilie, Pancu, Marius Niculae, Adrian Mihalcea şi Ionel Ganea. "La Barcelona, Cruyff făcea tot timpul asta. Ne spunea că în acest mod poţi obţine într-un final de meci ceea ce n-ai putut realiza în restul partidei", a explicat "Regele".

Juventus are cel mai actual 4-2-4
Aşezarea anului 1970, pe care Steaua o aduce în prezent în seara asta, încă mai e utilizată de unele formaţii de pe continent. Juventus e singurul club mare care evoluează astfel. Italienii antrenaţi de Antonio Conte, fostul mijlocaş al "naţionalei", pe care Hagi l-a accidentat grav într-un meci internaţional, au linia ofensivă formată din Krasici, Matri, Vucinici şi Simone Pepe.

Marţi, cu Gazeta Sporturilor, ai DVD-urile cu Dobrin şi Dumitrache
Vreţi să revedeţi cuplul de aur al fotbalului românesc din anii '70. Gazeta Sporturilor vă oferă marţi, 25 octombrie, DVD-ul Dobrin, la preţul de 10,99 lei. Cumpără-l şi primeşti gratuit DVD-ul Dumitrache. Vezi imagini de arhivă memorabile cu cei doi artişti ai fotbalului!

"Maccabi e o echipă mai bună decît AEK Larnaca, cu care am remizat. Dar am venit în Israel să cîştigăm!"
Narcis Răducan, manager sportiv Steaua

"Steaua joacă doar la victorie, peste tot! Asta e mentalitatea clubului, o filosofie pe care nimeni n-o poate schimba! Steaua înseamnă joc ofensiv şi spectacol"
Ilie Stan, antrenor Steaua

1958 a fost anul în care Brazilia a folosit pentru prima oară sistemul 4-2-4 la nivel înalt, la Campionatul Mondial din Suedia, cîştigat de "carioca".

Ce realizări au în acest sezon atacanţii titulari
Jucător Goluri Pase decisive
Tatu 3 0
Rusescu 3 2
Florin Costea 1 0
Mihai Costea 4 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
duta_dd
duta_dd  •  20 Octombrie 2011, 22:44

Hava nagila, hava nagila, hava nagila, venishmecha Hava nagila, hava nagila, hava nagila, venishmecha Hava naranena, hava naranena, hava naranena, venishmecha Hava naranena, hava naranena, hava naranena, venishmecha Uru, uru achim, uru achim, belev sameach Uru achim belev sameach, uru achim, belev sameach Uru achim ! uru achiiiiiim Belev sameeeeaaaaach

stancuvlad
stancuvlad  •  20 Octombrie 2011, 12:01
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pentru el stirile despre becali sunt cele despre steaua. Asta este nivelul lui de inteligenta nu ai ce sa-i faci. Crede ca becali e toata ziua la tv pentru ca vrea sa fie steaua toata ziua la tv, dar becali nu apare la tv decat pentru el.

magicasteaua
magicasteaua  •  20 Octombrie 2011, 11:44
Postat de alpin pe 20 Octombrie 2011, 09:56

Patru varfuri si... niciun fotbalist!!!

da labine, fotbalistii incep si se termina cu echipa ta de suflet, pdl, pardon...cfr cluj.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează