INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ROSENBORG - STEAUA, AZI, 21:00, GSP.RO ȘI PROTV

Steliștii joacă pentru un bonus de 20 de ori mai mare decît al norvegienilor, dar și mult mai greu de obținut: ”Cît? 50.000? Euro?!”

Articol de GSP - Publicat joi, 27 august 2015 00:00

Liderul din Norvegia oferă 2.500 de euro pentru fiecare jucător, un bonus pe care oamenii lui Rădoi îl au la meciuri obișnuite de campionat

Rosenborg vrea să se califice în grupele Europa League, dar le împarte fotbaliștilor doar o mică parte din premiul care i-ar reveni clubului. Soderlund și restul alb-negrilor au cîte 2.500 de euro dacă trec de români, o misiune accesibilă după 3-0 la București.

Primă la disperare!

Becali le-a promis jucătorilor lui că le plătește cîte 50.000 dacă izbutesc minunea revenirii în Norvegia. O primă uriașă, pe care patronul a stabilit-o însă între cele două manșe. Adică după eșecul drastic de pe Arena Națională. Gigi acceptă astfel să împartă o felie importantă din încasările de la UEFA, în cazul în care echipa va merge în grupe. Participarea în Europa League aduce aproape 10 milioane de euro, din premii, bilete vîndute, market-pool și puncte obținute în grupă.

E greu de tot să ia banii

Un bonus pe care Becali ar fi de acord să-l aloce și pentru prime mari, decît să nu-l obțină deloc. Misiunea steliștilor e oricum una fantastic de grea. Le-ar trebui un 3-0 la Trondheim ca să ducă meciul în prelungiri sau un succes la trei ori mai multe goluri diferență, dar cu minimum patru goluri înscrise pentru calificarea directă, fără "extratime".

"Haideți să rămînem oameni cu picioarele pe pămînt! Cum să înscrii patru goluri în deplasare contra unei formații căreia nu i-ai dat nici un gol acasă la tine?", se întreabă Marius Lăcătuș ca să explice cît de greu este ca Steaua să mai obțină accesul în grupele continentale.

Primă de Liga 1

Suma de 50.000 de euro sună incredibil în Norvegia. "50.000? Aha! Și în euro cît înseamnă?", se interesează ofițerul de presă al lui Rosenborg. "În euro am exprimat suma". "Uau! Enorm!".

Trupa din Trondheim luptă pentru 2.500 de euro de om, un bonus pe care steliștii îl au de obicei la meciuri de campionat, mai ales atunci cînd întîlnesc în deplasare echipe din prima parte a clasamentului. O dată cu rezultatul de la București, 0-3, banii puțini ai alb-negrilor sînt mult mai ușor accesibili decît "comorile" pe care Becali le etalează în fața fotbaliștilor lui.

25 de meciuriconsecutive are Rosenborg pe teren propriu fără înfrîngere în toate competiţiile, ultimul insucces acasă datează din 7 iulie 2014, 0-1 cu Sligo Rovers

"E greu ca echipa de la Mogoșoaia să întoarcă rezultatul. Cei de la Mogoșoaia, săracii exilați din Ghencea, au o misiune foarte grea. Dar nici nu mă interesează ce fac ei"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"N-avem bani ca în România"

Kare Ingebrigsten, antrenorul lui Rosenborg, e și el uimit de bonusul steliștilor: "Poate 50.000 de euro pentru tot lotul! De fiecare jucător? Chiar e foarte mult! Știam că în fotbalul din România se plătește mai bine decît în Norvegia, dar nu contează asta pentru rezultatul de joi. Fotbaliștii mei luptă pentru calificare, pentru club și pentru suporteri, nici unul nu întreabă care e prima. Așa a fost și pe vremea cînd jucam eu la Rosenborg, așa este și acum. Cred că Steaua le oferă jucătorilor ei atît de mulți bani sperînd că va obține astfel bonusul oferit de UEFA. Din moment ce românii au ratat deja Champions League, pentru ei e o miză mai mare această calificare decît pentru noi, din punct de vedere financiar. Economic, Rosenborg nu depinde de participarea în grupe".

clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
ortega
ortega  •  27 August 2015, 18:44
Postat de ottobraun pe 27 August 2015, 11:54

avem spectacol si circ garantat cu radoi &co le da rosenborgii le umple bufetul!

Doamne dă !

ottobraun
ottobraun  •  27 August 2015, 11:54

avem spectacol si circ garantat cu radoi &co le da rosenborgii le umple bufetul!

ando89
ando89  •  27 August 2015, 11:47

Are gheorghe bani, uite cum da de la el si ia de la gura fetelor:)) Pai norvegienii este parliti domle, nu se compara pib-ul satucului Trondheim cu al Bucurestiului! De fapt Mogosoaia plus Pipera, acest downtown financiar al tarisoarei:))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează