INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC COPENHAGA - STEAUA, JOI, 6 DECEMBRIE, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Temeţi-vă de colţii "leilor"! » Danezii de la FC Copenhaga au o linie ofensivă ameninţătoare

Articol de - Publicat duminica, 25 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 25 noiembrie 2012 14:54

Doi vikingi cu o medie de vîrstă de 20 de ani, Cornelius şi Jorgensen, şi un factotum brazilian, Santin. Ei sînt trupele de şoc ale adversarilor Stelei


Şi pentru danezi, campionatul e mai important decît Europa League. Dar acum, cînd sînt aproape de primăvara EL, după victoria cu 2-1 de la Molde şi eşecul catastrofal al Stelei în faţa lui Stuttgart (1-5), antrenorul Ariel Jacobs vrea să joace şi "optimile" competiţiei europene.

"Sîntem cea mai valoroasă echipă din nordul Europei, avem cele mai bune performanţe continentale în trecut şi nu putem ignora Europa League", spune Jacobs. Care nu a uitat cîteva amănunte importante ale grupării ce a cucerit în numai 20 de ani 21 de trofee, inclusiv 9 titluri de campioană a Danemarcei:

- FC Copenhaga este prima formaţie scandinavă în clasamentul UEFA: locul 43; Steaua e pe 63
- FC Copenhaga este pe locul 48 în ierarhia IFFHS; nimeni din nordul continentului nu o depăşeşte
- FC Copenhaga este prima echipă daneză care a disputat "optimile" Champions League în 2010-2011
- FC Copenhaga are cel mai mare fan-club din această regiune a Europei: peste 20.000 de membri

Experienţa braziliană în ajutorul talentului danez
Pentru a se califica în faza următoare de EL, FCK are nevoie împotriva Stelei de un 1-0 sau de orice altă victorie la minimum două goluri diferenţă. Şi Jacobs se bazează pe forţa de şoc a celor trei oameni de gol: danezii Cornelius şi Jorgensen, plus brazilianul Santin. Cărora le-a cerut pînă acum concentrare maximă în campionat, unde domină topul golgeterilor.

- Cornelius, 19 ani, 10 goluri în 17 meciuri
Considerat "marele talent danez": un vîrf înalt, 1,93 m, excelent la dueluri aeriene, dar bun şi în jocul la firul ierbii.

- Jorgensen, 21 de ani, 9 goluri în 14 meciuri
Un centru-stînga în linia ofensivă, e mai valoros tehnic decît Cornelius, driblînd şi infiltrîndu-se cu abilitate printre apărătorii adverşi.

- Santin, 31 de ani, 7 goluri în 17 meciuri
Brazilian, are mult mai multă experienţă, o excelentă viziune şi, mai ales, o uşurinţă frapantă în joc cu mingea la picior. Santin are libertate totală în atac, ajutîndu-i mereu pe Cornelius şi Jorgensen.

Cu ei vrea Ariel Jacobs să sperie Steaua pe 6 decembrie. Mare atenţie la colţii "leilor"!

25,7 ani este media de vîrstă a titularilor lui FC Copenhaga; cel mai bătrîn: Christensen (33 de ani), cel mai tînăr: Cornelius (19 ani)

20 de ani de existenţă are clubul danez, fondat pe 1 iulie 1992; stadionul său, Parken (38.065 locuri), a fost inaugurat în acelaşi an

27,9 milioane de euro valorează întregul lot al lui FCK, potrivit transfermarkt.de; cea mai mare cotă o are brazilianul Claudemir: 3 milioane

"FC Copenhaga este cea mai bună echipă scandinavă. E un exemplu pentru noi, toţi cei din această parte a Europei"
Ole Gunnar Solskjaer, antrenor Molde

"Steaua e tare, dar jucăm în Parken, cu presiunea fanilor noştri... Le va fi foarte greu românilor. Noi ne vom califica, avem 60 la sută şanse"
Thomas Delaney, mijlocaş FC Copenhaga

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (32)
plischi
plischi  •  26 Noiembrie 2012, 06:48

mi-a placut aia cu "doi vikingi cu o medie de varsta de 20 de ani"!! unu' are 35 si celalalt cinci? si asa iese o medie de varsta de 20 de ani.

mbogdan80
mbogdan80  •  25 Noiembrie 2012, 18:46

steaua va termina pe primul loc grupa.. vom castiga in danemarca

lucianfocus
lucianfocus  •  25 Noiembrie 2012, 17:25

5-1 pt copenhaga? :))

Vezi toate comentariile (32)
Comentează