INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  U CRAIOVA - HONVED 0-0

U CRAIOVA - HONVED// Incidentele de la Craiova - Honved, analizate în Gazzetta dello Sport: „Haos şi violenţă la Craiova! Petardă aruncată în arbitru și penaltyuri care s-ar putea să nu conteze”

U Craiova - Honved // FOTO: Captură Look Plus
U Craiova - Honved // FOTO: Captură Look Plus

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2019 10:43

U Craiova e în turul III al preliminariilor Europa League, după 3-1 la penalty-uri cu Honved. Partida a fost întrerupă în minutul 119, timp de 30 de minute, după ce o brichetă l-a lovit în cap pe arbitrul Arnold Hunter. Ulterior, meciul a continuat cu arbitrul de rezervă pe teren.

  • U Craiova va juca în turul III al preliminariilor Europa League cu AEK Atena, pe 8 și 15 august. Primul meci are loc în România

La Gazzetta dello Sport scrie despre varianta unui meci pierdut de olteni la „masa verde”: „Derby-ul italian dintre Sannino şi Pigliacelli s-a terminat cu paradele ultimului, dar planează umbra unui 0-3”.

Meciul din Bănie a fost atent monitorizat şi de Gazzetta dello Sport, având în vedere implicarea italienilor, iar cotidianul roz lansează ipoteza unei decizii severe a UEFA, după gravul incident petrecut în finalul minutelor de prelungire:

„Haos şi violenţă la Craiova! Petardă aruncată în arbitru, 20 de minute de întrerupere şi apoi penaltyuri care s-ar putea să nu conteze. Derby-ul italian dintre antrenorul Sannino şi portarul Pigliacelli s-a terminat cu intervenţiile excelente ale ultimului, însă vor exista şi alte prelungiri şi planează umbra unui 0-3”.

„Hunter nu a fost lovit”

Sursa menţionată scrie despre cum s-a văzut episodul şi ce a cerut tehnicianul lui Honved: „În minutul 119, în timpul unei altercaţii aprinse între jucători, fanii gazdelor au lansat o petardă contra arbitrului nordirlandez Arnold Hunter, care, deşi nu a fost lovit, a rămas întins pe gazon, explozia producându-se la câţiva paşi de el. Sannino a solicitat în timpul întreruperii victoria la masa verde, invocând acţiunea violentă a suporterilor.

Succesul Craiovei la loviturile de departajare, unde Pigliacelli a fost protagonist, ar putea să nu dureze mult, fiind un pericol serios să se dicteze un 0-3 din cauza acelei pertarde. De remarcat şi atitudinea susţinătorilor maghiari, care au încercat să rupă cordonul făcut de forţele de ordine şi să intre în contact cu rivalii români”.

Citește și:

Honved, comunicat după incidentele de la meciul contra Craiovei: „Meciul trebuia încheiat! Jucătorii și arbitrul au fost în pericol, dar am fost de acord să continue”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
pirucul
pirucul  •  02 August 2019, 18:48

daca se intampla invers cum reactionai " patriotule"

boierasul
boierasul  •  02 August 2019, 12:20
Postat de dansy pe 02 August 2019, 11:08

OK! Nu trebuia aruncata acea petarda si acea bricheta.Dar daca ati fost la meci voi ziaristii GSP,Prosport,voi cei de la DIGI SPORT trebuia sa fi vazut si sa fi comentat faza de dinainte de inceperea meciului cand catva suporteri unguri au sarit gardul si au batut pana l-au nenorocit pe unul din stewarzi care era in zona lor.Pur si simplu l-au lasat lat.Cu o seara inainte de la mesele ocupate de ei la o teransa din centrul vechi al Craiovei s-a aruncat cu sticle in alti oameni care nu se stie daca erau suporterii Universitatii fara sa ii provoace nimeni.Pur si simplu erau beti si drogati.

noua ne place sa ne vorbim de rau tara si neamul si pe straini sa-i pupam in.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  02 August 2019, 12:18
Postat de Eugen Iustin pe 02 August 2019, 11:44

Nu avem ce cauta in cupele europene.

Tu esti un neicaNIMENI asa ca parerea ta nu conteaza.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează