INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AALBORG - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DOLCE1, DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Ultima alegere pe care o are de făcut Costel Gâlcă în privinţa formulei de start de diseară » Rezerva sau pacientul?

Articol de - Publicat joi, 27 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 27 noiembrie 2014 09:33

Breeveld a fost achiziţionat după negocieri insistente, dar a pierdut concurenţa cu Prepeliţă şi a stat mai mult pe bancă. Bourceanu n-a fost niciodată titular în Liga 1 sau în EL. Unul dintre ei îl va substitui azi pe Prepe.

Steaua a mers în Danemarca fără doi dintre titularii de bază, Szukala şi Prepeliţă, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe. Fundaşul e simplu de înlocuit: va intra Luchin, pe care Gâlcă l-a folosit deja din start în cea mai recentă etapă din campionat, cu FC Braşov.

Ex-dinamovistul va face cuplu în centrul apărării cu Varela. Pentru substituirea lui Prepeliţă, antrenorul are două variante, dar nici una nu oferă suficiente garanţii. E vorba despre doi mijlocaşi care nu parcurg momente prea bune în carierele lor.

Rezerva Breeveld
Olandezul născut în Surinam are un singur meci ca integralist în ultimele două luni, la 1-0 cu CSMS Iaşi, în Cupa României, o partidă în care el a evoluat 90 de minute fiindcă Steaua a menajat toţi titularii de bază.

În rest, mijlocaşul cumpărat de la Pandurii cu 500.000 de euro a funcţionat ca o variantă de backup pentru închizătorul titular, Prepeliţă, sau ca un înlocuitor, pe parcursul meciurilor, pentru Sînmărtean.

Gâlcă l-a înlocuit pe Lucian cu Breeveld pe finaluri, cînd play-makerul era obosit sau echipa avea interesul să conserve un avantaj şi intra Nicandro, capabil să alerge mai mult şi să se apere mai bine.

Sau rezerva rezervei?
Surinamezul are şanse mari să fie titular, deoarece a doua soluţie aflată la dispoziţia lui Costel arată şi mai rău. Bourceanu a jucat foarte puţin din momentul în care a fost împrumutat de la Trabzonspor.

S-a recuperat după o accidentare gravă de la genunchi, în sensul că a devenit apt din punct de vedere medical, dar forma fostului căpitan încă e departe de nivelul de la care el a plecat în Turcia. Ca şi Breeveld, a jucat titular la Iaşi, cînd Gâlcă a utilizat toţi fotbaliştii din lot în afara titularilor, inclusiv copii promovaţi de la grupele de juniori.

Alte prezenţe ale lui Bourceanu în acest sezon, bifate în jocuri cu Dinamo, cu Rio Ave şi cu Braşov: 9 minute, 16 minute, 8 minute. În Danemarca ar fi cel mai important meci al lui Alex de cînd s-a întors el la Steaua.

27 de meciuri are Bourceanu (29 de ani) în "naţionala" României. Accidentarea suferită în Turcia l-a scos şi de pe lista "tricolorilor", printre care nu s-a mai regăsit din iunie, de la amicalul cu Algeria

4 partide a prins Breeveld în parcursul european al Stelei din acest sezon, fiind de 3 ori titular

ECHIPELE PROBABILE:

Aalborg
Aşezare: 4-4-2
1. Larsen - 20. Dalsgaard, 31. Blaabjerg, 5. K. E. Petersen, 6. Gorter - 30. Bruhn, 21. Risgard, 8. R.  Wurtz, 23. N. Thomsen - 18. A. Jacobsen, 7. Enevoldsen
Antrenor: Kent Nielsen
Rezerve: 22. Christensen, 9. Augustinussen, 11. Helenius, 14. Wichmann, 15. Sorensen, 19. Frederiksen, 25. Borsting
Absenţi: Ahlmann, Thelander, K. Pedersen, M. Thrane, Kristensen, Jonsson, Spalvis (accidentaţi)

Steaua
Aşezare: 4-2-3-1
24. Arlauskis - 6. Papp, 5. Luchin, 33. Varela, 8. L. Filip - 21. Breeveld, 18. L. Sînmărtean - 77. Ad. Popa, 7. Chipciu, 10. Cr. Tănase - 28. Keşeru
Antrenor: Costel Gâlcă
Rezere: 95. V. Cojocaru, 2. Rîpă, 12. N. Stanciu, 22. Pîrvulescu, 26. I. Neagu, 55. Bourceanu, 97. Vîlceanu
Absenţi: Szukala, Prepeliţă (suspendaţi), Rusescu, G. Iancu (accidentaţi)

Arbitru: Felix Zwayer. Asistenţi: Guido Kleve, Markus Hacker (toţi din Germania)

CLASAMENT GRUPA J
1. Dinamo Kiev    4    3    0    1    8-4    9p
2. STEAUA    4    2    1    1    11-6    7p
3. Aalborg    4    2    0    2    4-8    6p
4. Rio Ave    4    0    1    3    3-8    1p
Se joacă azi: Aalborg - Steaua, Dinamo Kiev - Rio Ave
Ultima etapă (11 decembrie): Steaua - Dinamo Kiev, Rio Ave - Aalborg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
napocarrepublic
napocarrepublic  •  27 Noiembrie 2014, 18:03

valahul este 8ulangiu +)) o spune unul de-al lui ..cordos+))

gesepistii
gesepistii  •  27 Noiembrie 2014, 17:51

Mos Sandu Pintilie Alpin nu se poate uita la meci, este pedepsit de tanti Edit.

nebraska
nebraska  •  27 Noiembrie 2014, 17:44

Asa ma am tot cautat stiri cu magica steaua,in sfarsit am gasit ceva...Lupta steaua!!!!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează