INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI - FC ZURICH 2-2

Vasluiul a mai scăpat printre degete o victorie » Din Iad în Rai şi înapoi

Temwanjera (în alb) a făcut
un meci excelent aseară. FOTO Gabriel Tănasă (Piatra Neamț)
Temwanjera (în alb) a făcut un meci excelent aseară. FOTO Gabriel Tănasă (Piatra Neamț)

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 00:57

Moldovenii au făcut încă un meci frumos, însă iar au ratat exasperant şi au gafat nepermis în zona centrală a apărării

Ploaia rece s-a pornit la Piatra-Neamţ ca să-i pălmuiască pe elevii lui Hizo după egalul istoric scos pe Olimpico, împotriva lui Lazio etapa trecută. În loc să-i trezească, duşul tomnatic i-a murat şi le-a contractat simţurile. Elveţienii, în secetă de victorie din 2008 în Europa, au folosit apa în favoarea unui joc atletic şi precis, în care gleznele fine ale lui Adailton, Wesley şi Sînmărtean şi-au făcut nod între tibiile adversarilor.

Pauza creionului corector
Timp de jumătate de oră, cei trei oameni de atac au tras de la distanţă, au reluat din careu, au centrat periculos, dar s-au călcat pe picioare cu vîrfurile Temwanjera şi Belo. La pauză, "Dulăul" a corectat eroarea: Raul Costin în locul lui Belo! Adică un mijlocaş care să aducă puţină densitate în linia mediană. Asta după ce Alphonse (32) profitase de plasamentul dezordonat al stoperilor şi dăduse cu capul de 0-1. Mutare pe care cele trei staruri au salutat-o cu "floricele" în zonele libere apărute pe fază ofensivă.

Emotivi în apărare
Aşa a apărut egalarea. Sînmărtean a inventat o pasă filtrantă pentru Wesley, iar brazilianul a fost trimis la pămînt. Elveţienii mai puţini cu un om şi penalty pentru ai noştri. Brazilianul a făcut ca stropii de apă strînşi în iţe să danseze. Au exultat cu toţii cînd Temwanjera (77) a finalizat excelent după pasa măiastră a lui Adailton. Riduri de nervi au apărut după numai un minut, cînd Farkas l-a pierdut pe Mehmedi în careu în urma unei lovituri libere şi acesta a adus liniştea: 2-2.

Hizo şi-a înfipt 7 jucători în careul elveţienilor, Sînmărtean şi-a eliminat adversarii cu uşurinţa unei site, Adailton a lovit bara, dar s-a terminat egal şi "dubla" cu Sporting devine hotărîtoare pentru primăvara europeană.

Clasament grupa D
1. Sporting    2    2    0    0    4-1    6p
2. FC Vaslui 2    0    2    0    4-4    2p
3. Lazio    2    0    1    1    3-4    1p
4. FC Zurich    2    0    1    1    2-4    1p
Etapa viitoare (20 octombrie): Sporting - FC Vaslui, FC Zurich - Lazio

ADVERSARI » Sporting - Lazio 2-1
Meci nebun la Lisabona, între Sporting şi Lazio. Van Wolfswinkel a deschis scorul reluînd în plasă centrarea lui Diego Capel (21). Klose a egalat înainte de pauză, dar Insua i-a readus pe amfitrioni în avantaj în prelungiri. Antrenorul lazial Reja a protestat fiindcă golul s-ar fi marcat după încheierea minutelor în plus arătate de la margine şi a fost expediat în tribună. Iar la 5 minute după pauză, Insua a încasat al doilea "galben", lăsîndu-i pe portughezi în zece. Numai că Lazio, din minutul 69 şi cu Fane Radu pe teren, n-a profitat de omul în plus.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
ioancraciunescu
ioancraciunescu  •  30 Septembrie 2011, 17:48
Postat de 9ciorogarla pe 30 Septembrie 2011, 11:22

Ce echipa frumoasa are Vasluiul! Felicitari bravilor jucatori si staffului vasluian pentru frumusetea jocului,pentru curaj,pentru ''tupeu'' si,de ce nu,pentru rezultat!Cu putina atentie si noroc,dar,mai ales fara ploaia aceea,sigur ar fi castigat vasluienii care au fost mai tehnici.Da,Vasluiul este echipa cea mai tehnica din tara,cea mai inchegata,cu un joc ce place ochiului,care stie ce joaca.Bravo,asa sa o tineti!

ui,ui,ui,tu esti INfos din Vaslui??!!!

goldyal
goldyal  •  30 Septembrie 2011, 15:18

://www.facebook.com/pages/Petitie-pentru-convocarea-lui-Lucian-Sanmartean-la-Nationala/143524232398436

infos
infos  •  30 Septembrie 2011, 13:07
Postat de hristac pe 30 Septembrie 2011, 08:42

mare pacat ! de data asta "moldovenii" au fost cu nasul pe sus ! au primit imediat corectia ! faceau 4 puncte,fraierii !!!! cu sporting nu va mai merge vrajeala.

ramane de vazut, si Lazio erau considerati mamuti pe langa noi, un egal reusit cu portughezii, deja ne cam pune intr-o pozitie super favorabila. Echipele elvetiene sunt echipe care se agata si e stiut de cei ce cunosc fotbalul international si nu privesc numai in troaca noastra de campionat si vorbesc de asta in comparatie cu meciurile echipelor elvetinene cu alte mari echipe europene. Eu cred ca trebuie sa fii tare rauvoitor sa acuzi Vasluiul de ceva cant nimeni nu ne acorda nici o sansa in grupa asta si acum scuipa pe noi din ciuda si oftica ca vezi doamne n-am castigat si i-am facut noi de rusine in Europa, halal gandire de mioritici vesnic rai si nemultumiti!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează