INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DNEPR - SEVILLA 2-3

VIDEO Baccareu! Sevilla e prima din istorie cu 4 trofee în Europa League, după 3-2 cu Dnepr

Articol de , - Publicat joi, 28 mai 2015 00:00

A fost seara columbianului Bacca, "dublă" decisivă la Varşovia. A încheiat ultimul act în lacrimi de fericire. Ucrainenii au plîns şi ei, frustraţi că au fost atît de aproape de întîiul lor trofeu continental. Alexandru Vlad, al 7-lea român într-o finală EL, a fost rezervă la Dnepr.

Ce finală! Diferenţă ca de la cer la pămînt faţă de cea de anul trecut. Cînd Sevilla şi Benfica au aşteptat penaltyurile ca să înscrie prima oară! Aseară, elementele antifotbal au dispărut: n-a mai existat aşteptare, nici precauţie, nici pragmatism.

Ambele echipe au vrut să joace ofensiv şi să înscrie. "Dacă nu marchezi, nu poţi cîştiga", crede Miron Markevici, antrenorul revelaţiei Dnepr

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Al 3-lea croat cu gol în finală

Şi, după doar 7 minute, a ajuns din trei pase (o lansare în adîncime, o deviere şi o centrare) în faţa porţii adverse. Iar Kalinici a fost atent şi a deschis scorul cu capul din 6 metri. Al treilea croat care punctează într-un ultim act continental, după Boban şi Mandzukici.

Dar andaluzii sînt prea aproape de o mare performanţă - ar putea fi primii care cuceresc 4 trofee în Cupa UEFA / Europa League (2006-2007 şi 2014-2015) şi nu cedează. Asediază careul ucrainean, creează o mare presiune la fazele fixe.

Polonezul înscrie acasă

Şi profită Krychowiak, care şutează printre picioarele rivalilor. Boiko, mascat, reacţionează tîrziu. 1-1 (28). Gol polonez la Varşovia, de 31 de ani (de la Boniek, în Juve - Liverpool 2-0, în Supercupă) nu mai reuşise un leş să puncteze la o finală europeană. Apoi, peste numai 3 minute, Bacca e singur cu portarul, îl driblează pe Boiko. Nu mai putea rata. 1-2. Dnepr nu primise două goluri în ultimele 4 partide din EL!

Încă mai e mult de jucat. Esticii trec ei la asalt, căutînd să înscrie înaintea pauzei. Şi Rotan execută artistic o lovitură liberă de la marginea careului (44). 2-2.

7 reuşite din 12 şuturi

O primă repriză electrizantă, cu 4 goluri, apoi alta la fel de bună, dar cu numai un gol. Cel mai important. În minutul 73, tot Bacca e faţă în faţă cu Boiko, şut din prima, imposibil de blocat de goalkeeper. "Dublă" a columbianului, care are 7 reuşite din 12 şuturi în Europa League. Omul decisiv în acest sezon.

Matheus comoționat

Finalul a avut un moment de panică. Matheus s-a prăbușit pe gazon la cîteva zeci de secunde de la ciocnirea cap în cap cu Tremoulinas, după duelul aerian din minutul 88.

Brazilianul de la Dnepr a rămas inconștient, iar Boyko  l-a ajutat să nu-și înghită limba. Matheus s-a lovit și la nas și a suferit o comoție, fiind scos însă pe targă cu ochii deschiși! Iar antrenorul Miron Markevici a dat asigurări, la conferința de presă, că mijlocașul se simte bine.

Un penalty refuzat

La 0-0, Sevilla trebuia să primească un 11 metri. Rotan l-a faultat în careu pe Reyes în minutul 5, dar arbitrul Martin Atkinson nu a dictat penaltyul cuvenit. Iar la faza următoare, Kalinici a deschis scorul. Andaluzii au mai cerut o lovitură de pedeapsă (69), dar Vitolo a căzut prea ușor în careu.

5 goluriși 3 pase decisive a reușit Bacca pentru Sevilla în ultimele 6 meciuri de Europa League. Un gol și un assist aseară

2 goluria marcat Rotan din lovitură liberă, cu Olympiakos și cu Sevilla, lider în acest sezon de EL

2 antrenoriau cîștigat cele 4 trofee de EL/Cupa UEFA ale Sevillei, Juande Ramos și Unai Emery

14 aniau trecut de la ultimul eșec al unei echipe spaniole într-o finală de Ligă sau EL, Bayern - Valencia 1-1, 5-4 pen.

DNEPR - FC SEVILLA    2-3

(Kalinici 7, Rotan 44 - Krychowiak 28, Bacca 31, 73)

DNEPR: Boiko - Fedeţki, Douglas, Ceberiaciko, Matos - Kankava (85 Şahov), Fedorciuk (68 Bezus) - Matheus, Rotan, Konoplianka - Kalinici (78 Selezniov). Antr. M. Markevici

SEVILLA: Sergio Rico - Aleix Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas - M'Bia, Krychowiak - Reyes (58 Coke), Banega (87 Iborra), Vitolo - Bacca (81 Gameiro). Antr. U. Emery

A arbitrat Martin Atkinson (Anglia)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează