INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO KIEV - STEAUA 3-1

VIDEO Bătuţi ca pe Maidan » Steaua a pierdut la Kiev după un joc foarte slab, scor 1-3 cu Dinamo

Arlauskis nu a mai avut ce face la golul marcat de Iarmolenko
Arlauskis nu a mai avut ce face la golul marcat de Iarmolenko

Articol de - Publicat vineri, 03 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 00:25

Steliştii au avut soarta fostului preşedinte ucrainean Ianukovici. Au venit lideri, dar au plecat învinşi de lîngă Piaţa Independenţei din Capitala vecinilor.

La două bulevarde distanţă de Olimpicul ucrainean, "Patria mamă", statuie de peste 100 de metri, ridică spre cer o sabie boantă. Vîrful i-a fost retezat pentru a nu depăşi înălţimea bisericii Pecerska Lavra, unul dintre simbolurile locale.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aceeaşi tactică de a tăia ascuţişul stelist, sculptat la 6-0 cu Aalborg, au adoptat-o şi localnicii de la Dinamo. Cu toate că secera şi ciocanul erau tăiate în bannerele peluzelor! Au început coasa în careul Stelei, ocazii Iarmolenko şi Kraveţ în primele zece minute.

Start slab, dar bară Chipciu
"Borşci", ciorba populară ucraineană, are cîteva ingrediente de bază şi doar unul diferit. Carnea, care diferenţiază sortimentele. A Stelei părea atît slabă, cît şi nocivă pentru organismul de 11 jucători: Chipciu a pierdut inexplicabil majoritatea mingilor, ţesăturile lui Sînmărtean lăsau goluri, Varela şi Szukala păreau amorţiţi lîngă Kraveţ. Însă, după jumătate de oră, masca latentă a fost dată jos: Chipciu, din unghi, a şutat pe "scurt", Rîbka a respins în bară!

Fază de antrenament
Nici ucrainenii n-au excelat. Fanii au utilizat pocnitori încă din minutul 35, cînd jocul era oprit. Păreau că-i reproşează lui Iarmolenko lipsa fazelor de poartă. "Calm", a făcut decarul, în stilul Cristiano Ronaldo. Şi suporterii n-au aşteptat prea mult: în minutul 40, Belhanda a executat cu boltă o lovitură liberă, schema l-a găsit pe decar în spatele zidului stelist. Reluarea a fost cu speranţe în culoarea echipamentului negru pentru Arlauskis. 1-0 în graniţă de pauză!

Stingheri
Inexplicabila frică a steliştilor, care au intrat parcă în Donbass, nu pe un stadion aflat la sute de kilometri distanţă, i-a ştampilat şi-n startul părţii secunde. Cu Arlauskis degajînd aiurea încă de la prima fază, apoi respingînd un şut periculos al aceluiaşi Iarmolenko. Apoi Kraveţ, ratare singur cu portarul! În frigul înţepător, dar calm de pe malul Niprului, Gâlcă a încercat să răspundă prin Stanciu. Degeaba.

A doua ocazie mare
Fiindcă au ratat fundaşii! Un corner reuşit de Sînmărtean a fost reluat bine de Szukala. Puţin pe lîngă bară, după ce Varela şi Papp aproape că au sărutat mingea de 1-1! N-a fost descătuşarea. Lens, coşmarul României la 1-4 cu Olanda, l-a depăşit imediat pe pătrarul Stelei. Noroc cu Arlauskis, care a respins în stilul meciului de la Aalborg. Acum însă, Steaua era condusă. Şi nu mai avea mult timp.

Dublu şi atît
Nici scandările "Dinamo, Dinamo!" nu i-au trezit pe stelişti. Care au încasat şi golul doi. Lens a ratat o centrare, vedeta Iarmolenko a ajuns-o totuşi şi l-a servit pe Kraveţ. Care, a treia oară, a ţintit bine, pe lîngă Arla.

Steaua n-a reuşit repriza secundă din partida cu Aalborg şi a pierdut lamentabil. Poate unul dintre cele mai slabe jocuri ale roş-albaştrilor din ultima vreme. Chiar dacă Rusescu a marcat după o pasă de geniu al lui Keşeru! Degeaba! Teodorczyk a refăcut diferenţa după doar patru minute. Maidan nefericit.

Iarmolenko, gol! Sînmărtean, spectator!
Reuşita lui Dinamo Kiev din minutul 40 a venit după o fază fixă la care principalul vinovat pentru golul încasat e Lucian Sînmărtean. În momentul în care se execută lovitura liberă, de la aproape 35 de metri de poartă, Sînmărtean îl machează pe Iarmolenko, pe care îl are în faţă, la 1-2 metri.

Belhanda saltă mingea peste zid, iar Sînmărtean e extrem de lent în mişcări, ucraineanul reuşind să-i "ia faţa" deja în momentul în care se pregăteşte să intre în careu, iar cînd decarul gazdelor şutează, Sînmărtean e măcar la 4 metri în spatele lui!

636109-dinamo-kiev-steaua-3-1.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (78)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

..)) just, Maestre.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:36
Postat de cracker pe 03 Octombrie 2014, 11:59

Iar da GSP apa la moara pentru toti agaricii, daca si asta e scor de maidan, pai atunci 6-0 ce scor mai e sau 5-2? vad pe aici o gramada de indivizi care sun subiectivi si nu au nici cea mai mica rusine, pai daca aseara castiga Steaua cu un asemenea arbitraj, ce era la gura lor, ce puteau debita pe aici nici nu vreau sa-mi imaginez, D.Kiev a parut mai buna dar nu cu mult, nici Steaua nu a jucat la "turatie maxima", iar despre rezultat, daca nu era aceasta maniera de arbitraj "smechereasca" rezultatul era 1-1, nu vorbim de ocazii ca alea au fost si s-au ratat, un lucru e cert, aseara arbitrul a comis-o, la primul gol a fost mai intai fault la Keseru neacordat iar golul 3

ai vazut alt meci. du-te si te culca..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:35

note slabe in caseta tehnica. dar pe masura prestatiei jucatorilor, una slaba, chiar foarte slaba din min 45 in sus.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează