INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - OSMANLISPOR 2-1

VIDEO Din nimic se poate face primăvară » După o repriză dezastru, Steaua a întors scorul și încă mai speră, 2-1 cu Osmanlispor

Tamaş nu mai marcase în cupele europene din septembrie 2009, de la Sturm Graz - Dinamo 0-1
Tamaş nu mai marcase în cupele europene din septembrie 2009, de la Sturm Graz - Dinamo 0-1

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2016 00:00

O repriză, cu Popa atacant, Steaua a fost zero barat, după care, cu Golubovici vârf, a jucat fotbal bun, a întors miraculos meciul în final şi stă doar la mâna ei pentru a merge în primăvară: trebuie să câştige la Villarreal.

Acum vreo 550 de ani, Ştefan cel Mare le făcea faţă turcilor în bătăliile pe care le avea de dus, dar pentru acest lucru pregătea strategii, avea idei, ardea câmpurile, otrăvea fântânile.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Reghe, în schimb, şi-a otrăvit propriul vestiar, cu modul lui de a conduce şi de a antrena, iar gazonul de pe Arena Naţională a fost într-adevăr ars, dar de nepriceperea sau nepăsarea administratorilor.

Tactica Stelei: minge lungă pe Adi Popa

Cât priveşte strategia de joc, Reghecampf sigur nu se trage din gena lui Ştefan cel Mare. Să-l pui pe Adi Popa atacant, la cei 1,69 metri ai săi, după care să apelezi la minge lungă, nu poate demonstra decât că antrenorul Stelei şi-a epuizat toate formele de a pregăti un meci şi a apelat la hazard şi orice altceva, numai la logică nu.

Biliard de dimineaţă, "biliard" şi la meci

Meciul a confirmat din plin lipsa de orientare şi de luciditate a lui Reghecampf. Osmanlispor a avut organizare bună şi a dominat-o pe Steaua la toate capitolele. Forţă, tehnică, dueluri aeriene, creativitate. Iar faza din minutul 36 n-a fost decât o prelungire a ceea ce jucătorii Stelei învăţaseră de la antrenor în dimineaţa zilei de ieri: să joace biliard.

Delarge, Vrsajevici şi N'Diaye au făcut o fază în care mingea a circulat cu acurateţea unei lovituri cu 3 mante a lui Ronnie O'Sullivan, după care a căzut în buzunar, în cazul de faţă, în plasa porţii lui Niţă. Super-fază, super-gol! 0-1.

Niţă a evitat KO-ul primei reprize

Chiar şi după gol, Steaua a fost incapabilă să producă fotbal. Ocazii nici atât. Turcii au zburdat, Delarge a continuat să facă deranj în jumătatea Stelei, iar Regattin şi Maher puteau să aducă KO-ul pe tabelă, dar şutul primului a fost parat senzaţionalt de Niţă (36), după care olandezul a tras puţin alături (39). Pauză! Fluierăturile din tribună sunt însoţite şi de câteva scandări "Demisia! Demisia!"

2-8a fost raportul şuturilor la poartă în prima repriză, iar cel pe poartă de 4-1 pentru Osmanlispor

Cu atacant clasic, Steaua a jucat fotbal

La pauză, cineva trebuie să-i fi aruncat cu apă rece pe faţă lui Reghecampf. Care s-a trezit şi a renunţat la fantezia lui cu Popa vârf. A intrat Golubovici. Cu atacant clasic în echipă, Steaua a mutat centrul de greutate mai sus, mai spre poarta adversă. Şi a început să pună sub presiune defensiva turcă.

Ocazii de poartă n-au venit pe construcţie, ci din faze fixe: De Amorim a tras mult peste poartă după o lovitură executată de Boldrin (50). Şi tot Boldrin a bătut şi lovitura din minutul 68.

L-a băgat aproape cu totul în poartă pe Karcemarskas, pe care l-a obligat să-i producă lui Momcilovici un assist perfect. 1-1! Încă 22 de minute de speranţă. Steaua mai are nevoie de un gol pentru a rămane în cursa calificării.

Tamaş, golul speranţei

Euforia produsă de gol a aruncat-o pe Steaua în atac. Turcii au preferat să-şi apere remiza, valoroasă precum o calificare, şi finalul i-a găsit doar în defensivă. Şuturile cadrate ale lui Amorim şi Momcilovici l-au găsit suficient de concentrat pe goalkeeper-ul oaspeţilor ca să o comită iarăşi.

Steaua însă a crezut până la capăt. Şi a dat lovitura! Tot din fază fixă. Centrare a lui Boldrin şi Tamaş a reluat în stil de mare atacant, cu capul, iar mingea a scuturat plasa porţii şi a aruncat în aer spectatorii. 2-1!

În sfârşit, victorie în această grupă. Venită fix când Steaua era ca şi eliminată! Dar nu e şi merge la Villarreal pentru a aduce din Spania o calificare care ar fi cu adevărat miraculoasă!

8-3pentru Steaua a fost raportul şuturilor la poartă în repriza secundă şi 5-1 al celor cadrate

"Nu sunt nebun să-l schimb pe Reghe!"

Gigi Becali a vorbit pentru prima dată deschis despre o eventuală demitere a lui Reghecampf, din cauza jocului slab pe care Steaua îl arată în ultima perioadă.

"Cum să fie postul lui Reghe în pericol? Dacă îl vrea cineva sau vrea să plece, să plătească. Să vină cu un milion de euro şi la revedere. El mi-a spus că vrea să îmbătrânească la Steaua! Suntem pe locul 1, suntem în Europa, păi, eu sunt nebun să-l schimb?! Anul trecut pe vremea asta eram rău... Acum, că se vorbeşte, că-l vrea nu ştiu cine, că dacă şi cu parcă, nu mă interesează", a spus Becali în momentul în care a ajuns la stadion.

În memoria lui Prodan

Steaua a trimis o cerere înaintea meciului de ieri cu Osmanlispor celor de la UEFA şi a solicitat să ţină un moment de reculegere în memoria fostului internaţional Daniel Prodan, decedat la 44 de ani.

Forul internaţional i-a anunţat pe oficialii vicecampioanei că cerere a fost aprobată, iar înainte de startul partidei cele două echipe s-au strâns la mijlocul terenului în memoria lui Didi Prodan.

Mai mult, în minutul 6 al partidei, numărul pe care Prodan l-a purtat la Steaua, cei 10.000 de fani prezenţi pe stadion s-au ridicat în picioare, au aplaudat şi au scandat numele fundaşului stelist.

Calificare: victorie sau egal de la 2-2 în sus

Ultima etapă,  pe 8 decembrie, programează meciurile Villarreal - Steaua şi Osmanlispor - Zurich.

  • cel mai simplu calcul pentru ca Steaua să obţină calificarea e să învingă în Spania. Ar face 9 puncte şi ar ajunge în primăvara europeană indiferent de rezultatul de la Ankara.
  • Steaua poate merge mai departe şi în cazul unei remize. Dar obligatoriu, egalul să fie cu minimum două goluri marcate de fiecare dintre echipe, la care să se adauge un succes al lui Osmanlispor. Turcii ar câştiga grupa, iar Steaua şi Villarreal ar termina la egalitate de puncte, dar roş-albaştrii ar fi avantajaţi de rezultatele directe, la Bucureşti a fost 1-1.
  • la înfrângere în Spania, dar şi la 0-0 sau 1-1, Steaua e eliminată.
  • deşi n-a fost niciun moment pe primul loc în grupă, Steaua ar putea câştiga această serie. Două condiţii: să bată la Villarreal, iar Zurich să nu piardă la Ankara

Clasament grupa L

1. Osmanlispor 5 2 1 2 8-7 7
2. Villarreal 5 1 3 1 7-7 6
3. Zurich 5 1 3 1 5-5 6
4. Steaua 5 1 3 1 4-5 6

* Ultima etapă (8 decembrie): Villarreal - Steaua, Osmanlispor - Zurich

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "În prima repriză nu-mi recunoșteam jucătorii. Greșeam pase simple, dădeam mingea ușor afară. Au fost multe faze pe care nu pot să mi le explic. Mă bucur că schimbările făcute la pauză ne-au ajutat"
  • "La pauză am încercat să-i motivez, să le spun ce am greșit în prima repriză. Le-am zis că mai rău ca în prima repriză nu putem juca. Mă bucur că au înțeles și în repriza a doua au intrat cum trebuie"
  • "Toșca a făcut un meci foarte bun azi, aşa mi-l doresc meci de meci. Avem un lot excelent, cu jucători care înțeleg tot ce trebuie"
  • "Mergem la Villarreal să ne calificăm, dar obiectivul principal rămâne câștigarea campionatului"

"În prima repriză parcă aveau picioarele înnodate, nu era niciunul pe teren, erau năuci. Dar am văzut de la primul meci că suntem mai valoroşi decât ei. Ascultaţi la Gigi Becali ce vă spune: ne vom califica de pe primul loc"
Gigi Becali, patron Steaua

"La pauză ne-am zis că trebuie să intrăm şi să jucăm ceva de genul totul sau nimic. Dacă mai luăm goluri, asta e, dar să încercăm cu orice preţ să întoarcem rezultatul. Ne-a ieşit şi mergem la Villarreal să câştigăm"
Gabriel Tamaş, fundaş steaua

"Au fost două reprize total diferite pentru noi. În prima parte puteam încheia meciul. În repriza secundă noi ne-am retras, Steaua a dominat și asta a fost istoria partidei. Le mulțumesc suporterilor Stelei. Înseamnă că oamenii nu au uitat ce am făcut pentru această echipă"
Raul Rusescu, atacant Osmanlispor

"Insistenţele noastre din repriza a doua au dat roade. Chiar era păcat să fim eliminaţi atât de devreme din competiţie. Vom merge în Spania ca să facem un meci mare. Din păcate, gazonul a lăsat de dorit, nu aşa trebuie să arate o suprafaţă de joc care e practic nouă"
Vlad Achim, mijlocaş Steaua

"Dacă la Villarreal vom juca aşa cum am făcut-o în repriza a doua în seara asta, atunci cred că avem o şansă mare de a merge în primăvară. Acum nu vom sărbători nimic, că nu avem ce, e doar o victorie, de sărbătorit o putem face doar dacă vom câştiga în Spania"
Fernando Boldrin, mijlocaş Steaua

360.000 €e bonusul pe care Steaua îl va încasa de la UEFA pentru victoria de aseară, la care se adaugă alţi 360.000 pentru cele 3 remize

INBOX

  • Neinclus pe lista UEFA de Osmanlispor, fostul fundaş al Stelei, Lukasz Szukala, a venit totuşi la Bucureşti. La meciul de ieri, în tribune s-a aflat şi iubita lui, prezentatoarea Raluca Hogyes.
  • Raul Rusescu a fost aclamat minute în şir de fanii prezenţi în peluza roş-albastră. Atacantul nu şi-a uitat fosta echipă, iar înainte de meci i-a salutat pe majoritatea fotbaliştilor.

Cifrele meciului

Steaua Parametru Osmanlispor
54% Posesie 46%
6 Cornere 2
6 Şuturi pe poartă  5
10 Şuturi la poartă  11

steaua osmanlispor 2 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
854605894625108
Silviu Apostol  •  25 Noiembrie 2016, 13:00

O victorie din greseala ! A turcilor , evident ! Nu poti castiga cu un antrenor precum , sa zicem , actualul Reghe ! A sucit jucatorii de nici ei nu mai stiu ce joaca ! Nu cred in calificarea lor , desi mi-as dori-o ! Jocul ACTUAL al Stelei e o pura intamplare !

849116668469409
Andrei Kolozsi  •  25 Noiembrie 2016, 12:28

Steaua pierde la Villareal pentru ca acolo aia vor pune osul si vor alinia echipa standard . Prin urmare termina grupa pe locul 4 . ( dupa spanioli , o echipa turca mediocra si o div. B din Elvetia) Adica ultimii din probabil ceea mai slaba grupa a ligii. Dar ce conteaza ..important e sa -l vanda si pe Popa si daca se poate inca vreo 2-3 ..la iarna.

valentinn10
valentinn10  •  25 Noiembrie 2016, 11:39
Postat de daweroirl pe 25 Noiembrie 2016, 10:38

Daca ne uitam in urma , ei ar trebui sa folosească casete cu noi , avem ceva experienta in cupele europene ...hater mic si frustrat !

Sigur , ai dreptate , avem ce invata de la Astra dar noi nu dorim fraiere insolventa , faliment . Ghici cine i-a salvat de toate astea, nu sti , stai jos , esti prea prost ...MARELE PATRON , bai vita , unul e GHEORGHE BECALI ,frustratule

Vezi toate comentariile (40)
Comentează