INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SPORTING - FC VASLUI 2-0

VIDEO Echipă de străini, înfrîngere românească! » Vaslui a cedat în Portugalia în faţa lui Sporting

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 02:12

Cu doar doi români titulari, Vasluiul a jucat de la egal la egal cu Sporting cît timp a avut 11 jucători pe teren, însă gestul prostesc al brazilianului Wesley a transformat trupa lui Hizo într-o pradă uşor de răpus

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL VIDEO

Vasluiul a impus respect în primele două meciuri din grupă, iar aseară a primit respect maxim în al treilea, la Lisabona, unde fanii lui Sporting au venit în număr mare la stadion deşi FC Vaslui e o formaţie necunoscută în Portugalia. Hizo s-a blocat la mijloc cu doi jucători cu greutate şi la propriu, şi la figurat: Pavlovici şi Gladstone.

Hizo l-a înjurat pe Wesley
Primul a evitat chiar în debutul partidei deschiderea scorului, blocînd şutul lui Capel (3). Vaslui a negociat bine meciul în continuare, i-a ţinut pe portughezi departe de poarta lui Cerniauskas, iar atunci cînd totuşi atacurile lusitanilor au ajuns în suprafaţa de pedeapsă, portarul lituanian a calmat lucrurile.

Totul a decurs bine pînă cînd însăşi vedeta Vasluiului, Wesley, s-a comportat ca un român pursînge: a dat cu bîta în baltă fix cînd îi era lumea mai dragă lui Hizo. A căutat cu lumînarea un cartonaş roşu pe care "centralul" i l-a dat pe deplin meritat. Hizo şi-a ieşit din minţi, a scăpat mai multe înjurături la adresa brazilianului său, după care a sunat retragerea.

Gladstone, într-un picior, Cerniauskas a făcut minuni
Terenul s-a înclinat spre poarta lui Cerniauskas, care s-a recunoscut învins în penultimul minut al reprizei. Evaldo a marcat singur şi simplu cu poarta goală, provocîndu-i o nouă criză de nervi lui Hizo. Partea a doua a fost cum se aştepta toată lumea: asediu total al portughezilor. Cerniauskas a scos şutul lui Capel (48), după care s-a opus chiar miraculos la bomba lui Fernandez de peste 120 de secunde, trimisă la vinclu.

Gladstone s-a accidentat, a început să piardă teren tot mai des, iar spaţiile s-au mărit pentru gazde, care au început să zburde. Capel a continuat să rateze, Sînmărtean şi-a zis că e momentul să-l copieze şi el pe Wesley şi i-a oferit o pasă perfectă de gol lui Pereireinha, însă acesta a şutat peste singur cu portarul (58).

Bello a dat singurele emoţii ale ultimei ore a meciului. A marcat, însă fusese surprins în ofsaid (62). Partida s-a închis definitiv peste 8 minute. Farkaş a fost umilit după ce a fost driblat, dîndu-i-se mingea printre picioare, iar Fernandez l-a evitat elegant pe Cerniauskas şi a făcut 2-0.

Pavlovici a urlat la Papp
În finalul primei reprize, Milos Pavlovici şi Paul Papp au avut un conflict verbal pe teren. Mijlocaşul sîrb i-a reproşat pe un ton ridicat colegului său din apărare că a degajat eronat mingea, fază în urma căreia a apărut golul celor de la Sporting, dar şi eroarea lui de plasament, deoarece Evaldo a rămas nemarcat în mijlocul careului şi a putut marca nestingherit. Cei doi s-au calmat apoi şi au plecat la vestiare.

Gladstone l-a speriat pe Hizo
Revenit după 14 luni pe teren, în urma unei operaţii complicate la genunchi, Gladstone Pereira a fost la un pas să se reaccidenteze. Brazilianul a aterizat greşit în urma unei intervenţii mijlocul terenului şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Gladstone a mai jucat şchiopătînd, dar a fost apoi înlocuit de Raul Costin.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ataraxia
ataraxia  •  21 Octombrie 2011, 09:24

ca de cumparat....din clasa a 4-a

ataraxia
ataraxia  •  21 Octombrie 2011, 09:22

jurnalisti de cacao. nu mai citesc gsp

ataraxia
ataraxia  •  21 Octombrie 2011, 09:23

rezumate de cacao, echipe de cacao, atentate de cacao...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează