INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GRUPA I / GUIMARÃES - MARSEILLE 1-0

VIDEO Final de carieră » Evra va fi suspendat de UEFA și concediat de club, după atacul à la Cantona

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2017 12:46

Patrice Evra, 36 de ani, a lovit cu piciorul în cap un fan al lui Marseille, fiind eliminat înainte ca meciul din Portugalia, cu Guimaraes, să înceapă. "La experiența lui, nu trebuia să reacționeze, oricât de urât l-ar fi insultat acest pseudosuporter", a declarat antrenorul Rudi Garcia.

VIDEO + FOTO Scene șocante înainte de Guimaraes - Marseille! Evra a fost eliminat după ce a lovit un fan cu piciorul în cap

Multe similitudini între ei. Și unul, și altul au jucat ani buni pe Old Trafford, au fost "diavoli" la Man. United. La fel, amândoi au purtat tricoul alb-bleu al lui Marseille. Și, la un moment dat, au devenit căpitanii "naționalei" Franței. Acum, un atac brutal, de arte marțiale, îi unește pe gazon. Eric Cantona și Patrice Evra.

81 de selecțiia adunat Patrice Evra la "naționala" Franței din 2004 (zero goluri)

7 luni suspendare și 120 de ore de muncă în folosul comunității

Pe 25 ianuarie 1995, Canto nu împlinise încă 29 de ani. Meciul Crystal Palace - Manchester se juca pe Selhurst Park. Tocmai fusese eliminat (își lovise un adversar) și părăsea terenul, când un suporter advers a urlat spre el: "Fuck off! Back to France, you French mo*****er!". Fulgerător, atacantul s-a întors, aruncându-se asupra spectatorului într-o săritură de kung-fu. L-a izbit cu piciorul în piept. S-a ridicat și i-a dat un pumn.

12 meciuria jucat Evra la Olympique Marseille din 2016, marcând un singur gol

A doua zi, atacantul a fost suspendat de United până la sfârșitul sezonului. La finele lui februarie, Comisia de Disciplină a federației insulare a anunțat: "Cantona, 7 luni aut!". La tribunal, a fost condamnat la 120 de ore de muncă în folosul societății și amendat cu 40.000 de lire sterline (aproximativ 55.000 de euro). În 1997, s-a retras. Avea doar 31 de ani.

O jumătate de oră de război

Pe 2 noiembrie 2017, Evra are 36 de ani. Sfătuit de soție și de apropiați să aleagă Lyon după Juventus, el a preferat Marseille, un cazan în fierbere. Unde ultrașii nu te iartă. Joi seară, partida de la Guimarães nici nu începuse. A fost insultat non-stop de cei 500 de fani marseillezi peste 20 de minute, cât a durat încălzirea. La început, le-a zâmbit ironic. Apoi, a șutat o minge în forță spre galerie. Mai mulți fanatici au sărit din peluză pe pista din spatele porții. Fundașul s-a îndreptat agresiv spre ei: "Ce vreți? Ce vreți?". A apucat un tânăr de guler, când Luiz Gustavo a intervenit, despărțindu-i.

Doar pentru câteva zeci de secunde. Înjurat din nou, Evra i-a aplicat unui ultras o lovitură de karate, direct în cap! Fotbaliștii lui OM asistau stupefiați la scenă. Rolando și Doria l-au oprit și l-au tras de acolo. S-a așezat inițial pe bancă, dar arbitrul maghiar Tamas Bognar l-a eliminat. Primul jucător care vede cartonașul roșu înaintea unui meci în noua formulă Europa League (din 2009-2010).

"O asemenea reacție nu poate fi acceptată"

"La experiența lui, Pat nu trebuia să reacționeze. O asemenea reacție nu poate fi acceptată. Oricât de urât ar fi fost jignit și chiar dacă aceste insulte par incredibile, pentru că vin de la suporterii noștri. Cine a făcut asta nu e fan OM, un fan nu-și înjură propriii jucători", a declarat antrenorul Rudi Garcia.

Pentru Evra, finalul carierei este foarte aproape, susține L'Équipe, simțind că UEFA îl va suspenda mai multe luni pe fostul internațional. Și, în același timp, Marseille îl va amenda și concedia, foarte probabil. Pe 15 mai, va împlini 37 de ani. Stop-joc în cel mai întunecat mod posibil. 

"Am ales OM, pentru că toți mi-au spus să nu vin la Marseille, din cauza atmosferei încinse. Mie îmi place să merg acolo unde e nebunia mai mare. Așa sunt eu, nu mă pot schimba"
Patrice Evra, fundaș Marseille

"E greu de crezut că șefii clubului vor tolera un asemenea comportament, mai ales că pot declanșa un război civil cu suporterii"
L'Équipe, cotidian francez

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
melcul_furios
melcul_furios  •  03 Noiembrie 2017, 16:53

Pedeapsa pentru Evra este dreptul UEFA însă în același timp ar trebui făcut public și pedeapsa pentru firma de paza care nu trebuia să lase suporterii așa aproape de teren și să facă scandal și în același timp pedeapsa pentru suporterii respectivi, măcar o interzicere pentru 1 an pe orice stadion mă gândesc că ar fi normala.

1roman
1roman  •  03 Noiembrie 2017, 16:41

Buna ziua!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  03 Noiembrie 2017, 15:27

Si la noi au fost niste fani-coregrafi care au aruncat un trasor catre adversari si si-au lovit unul din proprii jucatori. Sa fie vorba de aceleasi persoane care incercau sa deschida invers cu picioarele o poarta?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează